Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Innen szép Angela Merkel győzelméért imádkozni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.
  • Mondjunk csendes imát Angela Merkel győzelméért. Igen, a nemzetszolgálat néha személyes áldozatot is kíván. (Orbán Viktor, 2017. június 27 – „a Nemzeti Konzultációt kísérő »Álljunk ki Magyarországért!« országjáró rendezvénysorozat záróeseménye”)
  • Én hangos imát mondok, bátran, Angela Merkelért. Nem csak néma és csendes imát, mert úgy gondolom, hogy a Fidesz és Magyarország szempontjából fontos, hogy a német választásokat Angela Merkel nyerje. (Lázár János, 2017. szeptember 21 – 98. Kormányinfó)

Ameddig az urak eldöntik, hogy a melldöngetően mély, de legalább műanyagba öntött kereszténység alapelvei szerint csendes, avagy hangos imát (lett volna érdemesebb) mondani a jelenlegi német kancellár mai választási győzelméért, vagyis ameddig kiderül, hogy ezek az imák meghallgattattak, vagy sem nem, és mielőtt átesnénk a pávatáncos ló túlsó oldalára, szögezzük le: ezekben az álszent, perverz kijelentésekben tökéletesen benne foglaltatik nem csupán Magyarország, de az egész Európai Unió pillanatnyi válsága és reménytelennek látszó jövője.

Az álnokság, az áttetsző alattomosság és a köpönyegforgatás iskolapéldája, ahogyan a Fidesz csúcsvezetése Angela Merkel sikerének szurkol, miközben a német kancellár bevándorláspolitikájának démonizálására és köpködésére építették fel az elmúlt két év kormányzásnak egyáltalán nem nevezhető vicsorgó kardcsörtetését. Az, hogy Magyarországon két éve egyáltalán nem kormányoz a Fidesz, hanem egy képzeletbeli puskaporos hordón ülve reggeltől estig kampányol, hőbörög, hadakozik és időnként feláll és toporzékol, gyakorlatilag a menekültválság kezelésének 2015-ös merkeli intézkedéseire vezethető vissza.

Miközben a magyar kormány szándékosan és előre megfontoltan kis híján humanitárius katasztrófát idézett elő 2015 őszbe hajló forró nyarán, midőn bevándorlók ezreit zúdította ellenőrizetlenül Európára, most korrupték arra gyúrnak, hogy mégiscsak Merkel nyerje a német parlamenti választást holnap. Nem mondhatja senki, hogy nem kerek ez a történet, mert nagyon is.

Ehhez alapvetően két dolgot tegyünk hozzá a közelmúltból, hogy még kerekebb legyen az uniós pénzek lenyúlásában világbajnok magyar kormány ilyetén köpönyegforgatása. Amely ocsmány kétszínűség miatt ráadásul a Fidesznek nem is kell különösebben fejfájásra panaszkodnia: a szavazótábor egy marék szárított lepke memóriájával van felvértezve, tényekkel nem lehet összezavarni őket, nem fogynak ki a hitükből, nem bizonytalanodnak el. Pedig érdemes volna, legalább egy féloldali tudathasadást megérne.

Ha egyszer Angela Mutti Merkel minden bajunk okozója, ha ő akarja bevándorlóországgá tenni Magyarországot, ha ő sózta el a levest, amit velünk akar megetetni, és ő okozott csőtörést (a Viktor is megmondta!), amit mi szívunk meg, ha beengedte Európába azokat, akiknek semmi keresnivalójuk nincs itt, akkor mi az, hogy a Fidesz vezérkar érte imádkozik? Az azért kicsit gyengécske érv itt, hogy csak azért, mert Martin Schulz meg egy aluliskolázott, brüsszelita szoci, aki Merkellel ellentétben nagyon is egyértelműen szokott fogalmazni Orbán Viktorral kapcsolatban.

Pedig kétségtelenül erről is szó van. Merkel CDU nevű pártja az Orbán-Lázár-féle Fidesz testvérpártja az Európai Néppártban, és ez a politikai érdekek világában mindent felülír. A fent említett két dolog pedig:

  • Tíz napja sincs annak, hogy az Európai Parlamentben az Európai Néppárt – soraiban a CDU és a Fidesz képviselőivel – megkísérelte megakadályozni, hogy a grémium vizsgálja ki az utóbbi évek egyik legsúlyosabb pénzmosási, megvesztegetési ügyét, amely a guruló azeri dollármilliárdokkal függ össze, és amely dollármilliárdokból 7, 6 millió dollár egy magyar offshore cég bankszámláján landolt. Az külön pikáns, hogy azóta az is kiderült: Merkel egyik párttársa – aki a holnapi választáson is a CDU jelöltjeként indul – kapott az azeri pénzekből.

Sajnos nem csak Szijjártó hazug, hisztis kútfejétől bűzlik ez az egész

  • Cikibe, szánalomba, röhejbe és kiábrándító szelfizésbe torkollt az európai parlamenti költségvetési ellenőrző bizottság vizsgálata a felcsúti viccvasút és egyéb uniós pénzből létrejött beruházások kapcsán. A külön szánalom kategóriája, hogy Lázár János mekkora hisztit kerekített az ügyből, hogy Orbán-fóbiás majdhogynem hülye picsának nevezte a hölgyet, mintha a küldöttség vezetője, Inge Grässle nem a CDU, vagyis a Fidesz testvérpártja képviselője lenne. Pedig de. (Innen szép Merkel és a CDU győzelméért imádkozni.) És Inge Grässle nem okozott csalódást a Fidesznek: itt volt, látta, hogy működik a kisvasút, és kimérten megállapította, hogy látja a fejlődés és az életminőség javulását is Magyarországon. Oszt’ mégis honnan a f@szból, már bocsánat? Kirakat-ellenőrzés, kirakat-hiszti, szemfényvesztés.

Ahogy Inge Grässle, ahogy Merkel, úgy a legtöbb európai politikus süketnek és vaknak tetteti magát, amikor a magyar kormány nyílt korrupciós ügyleteiről van szó. Egy-két sűrű sóhajtozás közben elmormolt ejnyebejnye, komolynak szánt hümmögés, aztán mindenki hazamegy, és minden megy tovább a maga útján. A Lázárok, Orbánok meg tolják tovább a dögöljön meg a már amúgy is döglött Európa, rohadjanak meg a sorosista ügynökök mind egy szálig, akik a milliárdos spekuláns tervét hajtják végre és beavatkoznak a magyarországi választásokba, meg akarják dönteni a demokratikusan megválasztott kormányt. Mintha az a kurva megválasztás egy életre szólna.

Hát ezért imádkozik Lázár meg Orbán, ki csendben, ki hangosan. Mert az Európai Néppárt minden CDU-n és Fideszen egyenként túlmutató szennye és mocska közös nevezőre hozza a hölgyeket, urakat. A kölcsönös zsarolhatóság, a cinkos félrenézés, a nyilvános szemfényvesztés, a kirakat-keménykedés, zárt ajtók mögött pedig az összeborulás.

Ahogy már írtam, és most újra leírom, még inkább aktuálisnak hat: Európa egy része pontosan ugyanolyan erkölcsiséggel bír, mint a Fidesz. Más magyarázat nincs arra, hogy miért ilyen elnézőek a magyar illiberális kormánnyal szemben, hogy miért toporzékolhat és verheti szét Orbán kedvére az európai szolidaritást, hogy a Merkel és Grässle-félék miért tűrik, hogy saját polgáraikat is meglopja a Fidesz. Pont ezért. Mert (tisztelet a kivételnek) ők is sárosak. Ha nem is mind, és nem is ennyire látványosan, hogy Disneylandet építenek a szülőfalujukba, de eléggé ahhoz, hogy a Fidesz-kormány sakkban tartsa őket Vlagyimirovics óhaja szerint.

Ha Merkel nem kap agyához a választás megnyerése után, ha a Fidesz 12 darab EP-képviselője okán hagyja, hogy Orbán szétverje Európát, akkor a saját elmebajunktól nem fog megvédeni Európa örökzöld bölcsesség mellé felírhatjuk ezt is: saját elmebajától senki nem védheti meg Európát. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.