Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert 4,57 millárdból (is) annyit el lehet lopni, mint a kurvaélet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borvirágos szombat estét, szevasztok, csókdosom a kezeiket! Ja, nem. Az nem én vagyok. Meg le se zabáltam az ingemet se. Igaz, a borért sem vagyok odáig. Nem baj, ez mind magánügy senkit nem érdekel, de mindjárt összeszedem magam. Nézzük, mi volt ma, mert világvége az megint nem volt, pedig gyúrtam rá rendesen. Mondjuk, pont nem, mert nem volt időm.

Valaki olvasta a Lázár János mindenessel készült dörgedelmes interjút a Magyar Időkben? Én de. A Soros-jelenségről szól. Ha valakinek lettek volna kétségei, már oszlatom is szanaszétfele őket. Bár az egész szerkesztőség vallása tiltja alapjáraton, hogy ilyesféle linkeket idepakoljunk, rendre kivételt szoktunk tenni. ITT a hablaty az interjú arról, hogy a Soros-jelenség (terven innen és túl) a világelit vircsaftja. Mer’ Sorost öleléssel és brezsnyevi csókkal üdvözlik Brüsszelben. Meg hogy Európa nem egy multinacionális cég, meg hogy a kvótaper semmire nem kötelez minket. Jahátja. A bírósági ítéletek csak más országokat köteleznek bármire is, ezt Szijjas tündöklése és kecskeszarként pattogása óta tudjuk. Például Horvátországot, ugye. Nade aszongya Lázár, és kivételesen ez lesz a nap kommentje, bocs:

Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag szálláscsinálója volt az oroszoknak itthon.

Jól beszélsz, mindenhez is értő, soha nem hazudó miniszter úr! Gyurcsány olyan jól megcsinálta azt a szállást az oroszoknak, hogy a Debreceni Egyetem díszdoktori címe adja a másikat. Ezzel a megállapítással egyszerűen nem lehet vitába szállni, baszki. Ez így tökéletes, így a nap kommentje, és minden.

Ezek után majdnem leomlott a mennyezet, amikor Völner Pár valamilyen államtitkár azt találta mondani, hogy a kormány sok kérdésben egyetért Sorossal. Ami konkrétan így is van, a fideszes nem hazudott, írjuk fel sebesen! Völner Pál a Hír TV kérdésére azt mondta: a menekültstátuszt kapott emberek befogadásával és az erős európai határőrizettel a kormány is egyetért. Ezek a gondolatok az amerikai milliárdos befektető 2015-ben és 2016-ban írott tanulmányainak fő gondolatai, ahogyan az is, hogy kizárólag önkéntes alapon történhet a menekültek befogadása.

Ez persze semmit nem jelent, sőt. Remélem, Völner kap a pofájára, amiért véletlenül az igazság egy vékony kis szálát kibontotta. Nagyon remélem, többé ilyen nem fordul elő.

A Fidesz oldalán ma kivételesen nem navigáltam, ezért külön elnézést kérek. Ellenben hála a jó istennek a simicskista Magyar Nemzet két menő kormányhatározatra bukkant a Magyar Közlöny pénteki számában.

1. 2017 és 2019 között összesen 4,57 milliárd (=4570 millió) forinttal támogatja a kormány a Pécsi Vasutas Sportkör pályáinak és épületeinek fejlesztését;

2. 2017 és 2019 között a kormány mindössze 600 millió forintot költ a migrációs válság kezelésére és az üldözött közel-keleti keresztények megsegítésére.

Tehát mi következik ebből? A problémát helyben kell megoldani, nem a bajt idehozni, de a legfontosabb mégiscsak az, hogy irdatlan pénzből fenntarthatatlan építményeket húzzunk fel a jelen- és utókorral való kibaszás céljából. Mert 4,57 millárdból annyit el lehet lopni, mint a kurvaélet. Meg amennyit az összes eddigi 4,57 milliárdból el lehetett. A lényeg, hogy vakuljon a paraszt, és tapsikoljon, hogy a kormány kezét-lábát törve állítja megfele a bevándorlást. Köpedelem keresztények, azok.

Közben ITT egy jó cikk arról, hogy a spanyol kormány bármi áron megakadályozná a katalán elszakadást. Katalóniában viszont több tízezren tüntettek, és a helyi vezetés sem hátrál meg, miután a spanyol kormány rendőröket küldött a jövő vasárnapra tervezett, alkotmányellenesnek minősített függetlenségi népszavazás megakadályozására. Régen látott válság van kibontakozóban Spanyolországban.

Németország meg holnap választ, és úgy tűnik, elég sokan vannak (40%) azok, akik nem tudják, vagy egyszerűen nem árulják el, kire voksolnak holnap. Ebben az is benne van, hogy a szélsőjobb nem remélt szavazatokat húzhat be, ami végképp nem hiányozna az Orbán Viktorok által rugdosott EU-nak. No, majd meglátjuk holnap, kinek az imája talált meghallatásra.

Akkor én búcsúzom is, nem szeretném elvenni a reggeli váltás munkáját sem. Úgy döntöttem, most legyen ilyen zene, mert ezt én szeretem, és önzésből. Ha álmunkban nem lep meg a világvége, akkor találkozunk reggel. Csók!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.