Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


És ez csak romlani fog

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras jó reggelt! Napsugár ugyan még sehol, de mire felkeltek, talán már lesz. Nem-szeretem dolog számomra ismét megszokni, hogy sötétben kell kelni. Sokkal kellemesebb volt, amikor már világos volt ilyenkor is, de mit tegyünk, ha itt az ősz? Lesz ez még rosszabb is, ami a fényviszonyokat illeti. A hőviszonyok tekintetében a Fidesznek vannak iránymutató előrejelzései, miszerint forró őszünk lesz. Ők csak tudják.

Az ország, pontosabban a magyar kormány és annak minden csatolt része, így a minisztériumok elhülyülése olyan szinten dübörög, hogy az már önmagában megállna a lábán, mint paródia.

A tegnapi napon megvolt az a véresnek vizionált, életveszélyes akció, amiről a lakájmédia hörgött a napokban. A Diákparlament nevű terroristabrigád (hehe) cipősdobozokból falat épített az EMMI elé. Sőt! Elénekelték a Pink Floydtól az Another Brick in the Wall című dalt is, ami egyértelműen bizonyítja, hogy külföldről pénzelt ügynökök. Az EMMI meg is tette a szükséges lépést. Kiadtak egy nyilatkozatot az Országos Sajtóirodán keresztül. Idézem az első betűtől az utolsóig:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye

A Független Diákparlament Soros György bábszínháza. Mai akciójukkal érdemben nem foglalkozunk.
Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

Hát akkor én szeretném csendesen és kulturáltan azt üzenni az EMMI-nek, hogy kapják be. Hülye barmok.

Az Origo valószínűleg erősen túl lehet tömve – többek között pénzzel – mert a Gulyás Márton ellen indított lejárató szeméttengert a bíróság is díjazta, mégpedig 800 000 forint erejéig. Mármint első fokon ennyit kell fizetnie a valahavolt hírportálnak, amely mára a legalja propagandaoldal szintje alá züllött. Most azt találták ki – természetesen név nélkül, mert névvel már nem jelentetnek meg cikket, hogy Gulyás Mártonék be akartak törni az ő szerkesztőségükbe. Bizony. Mert ez van ebben az országban. Olyan veszélyes kormánypropagandistának lenni, mint a fene. Mondhatni, az életével játszik az, aki magas fizetésért a Fidesz seggét nyalja és elvtelenül publikál bármit, amit a pártközpont kiad neki.

Ez már szinte forradalmi tevékenység, veszélyes, ám nagyon, de nagyon hazafias. Azt írja a Zorigo:

az ellenzéki pártok tudatos és agresszív támadást indítottak újságírók ellen.

Meg kell a szívnek hasadni. Most ez lesz, hogy a túlfizetett nyalógépek fogják telisírni a világot azzal, hogy ők el vannak nyomva? Esküszöm, ezen már tényleg csak röhögni lehet. A támadás amúgy így történt, szintén az Origo szerint:

A Színház- és Filmművészeti Főiskola egykori kirúgott hallgatója, Gulyás Márton hivatásos ellenzéki aktivista és húsz-harminc (nincs jobb kifejezés) haverja be akart törni az Origo szerkesztőségébe. Nem sikerült, mert a biztonsági őr elzavarta őket. Közel egy óráig mászkáltak – természetesen engedély nélkül – az épületben, majd a falakat összerondították, propagandaplakátokat tettek ki.

Értem. Tehát a biztonsági őr elzavarta őket, de azért egy óráig mászkáltak az épületben. Engedély nélkül.

Ez olyan lehetett, mint a Ripost elleni támadás, amiről kiderült, hogy nem pont úgy történt, ahogy azt a végtelenül színvonalas lap megírta. Vagyis pont nem úgy történt. Itt a támadók által felrakott vágatlan videó az esetről, érdemes végignézni:

Ritka szánalmas kezd lenni ez az egész színjáték. És ez csak romlani fog. De én érdeklődve várom, hogy akkor mit fognak ezek a nagyszerű újságírók előadni, amikor nem jön a szép, vaskos átutalás hó végén, hanem meg kell élni a piacon akár reklámbevételből, akár az olvasók adományaiból. Érdekes lesz látni, hány ilyen portál marad életben akkor, amikor nem lesz, aki közpénzmilliárdokat öntsön beléjük.

De ez nem ma fog bekövetkezni, úgyhogy fussunk neki a szép, borongós szombatnak. Hamarosan jövünk az első beszólással.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.