Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szar ügy, amikor a Fidesz szembejön saját magával

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Itt van a szépjóreggel, üdvözlök mindenkit! Az időjárási viszonyokat igen nehéz volna normálisnak nevezni, de szerencsére ez csak a húsba vágó valóság egyik része. Mármint a nem éppen egészséges hőingadozásra gondolok (átvonult a hidegfront), de semmi baj, mert holnap akár 30 fokos nyári idő lesz. Addig is a szélvihar miatt figyelmeztetést adtak ki a Dunántúlon, szóval van itt minden.

Plánehogy kis magyar közéletünk nagy dolgait illetően. Tegnap nem esett szó róla, pedig senki nem mondhatja, hogy az ellenzék nincs a helyzet magaslatán. Az MSZP ugyanis törvényjavaslatot nyújtott be, mert azt szeretnék, hogy a kormány csökkentse a lakosság rezsiköltségeit októbertől. Szerintük 32 százalékkal lehetne csökkenteni a földgáz árát az átlagfogyasztás mértékéig, 10-10 százalékkal pedig az áram- és távhő árát. Úgy látom, a szocialisták el akarják venni Rezsiszilárd parafenomén munkáját. Attól tartok, nem fog sikerülni még akkor sem, ha teljesen evidens, hogy a piaci árak csökkenését nem követte lakossági árcsökkenés, vagyis az állam kurva jól járt, a Fidesz által csökkentett rezsi meg nagyobb, mintha az egészet hagyták volna a picsába. Ezt az ellenzéki örök optimizmus igazán lehengerlő, azért azt meg kell adni.

És bár a fideszes csökkentett rezsi egyáltalán nem csökkent, de sőt, a benzin legalább olcsóbb lett. Ma bruttó 3 forinttal csökkentette a 95-ös benzin árát a Mol. a Ezzel a benzin átlagára pillanatnyilag 353 forintra mérséklődött.

Apropó ellenzék. Gyurcsány Ferenc egy kazincbarcikai lakossági fórumon arra bíztatta hallgatóságát, ne szégyellje a magyarságát. Ez persze a kontextusban tök mást jelent, de mégiscsak pontosan úgy hangzik, mintha Kövér László mondta volna. Gyurcsány arra gondolt, hogy nem kellene másoknak engedni, hogy megmondják, mennyire vagyunk jó magyarok. Mert nyilván nem az országra haragszunk, hanem azokra, akik ilyenné tették. Élhetetlenné, puskaporossá tudniillik, bár lehet, hogy a DK elnöke nem pont így fogalmazott. Várom, hogy a Fidesz megnyilvánuljon, és elmondja, hogy a magyarság mértékegysége az Orbán Viktor, mások ne nagyon vegyék a szájukra ezt a dolgot.

Tegnap volt egy hír a Debreceni Egyetem rektoráról, akinek sikerült még lejjebb ásnia magát a trágyában, amibe Putyin díszdoktori kitüntetésével és annak utóéletével lavírozta magát. Ám mivel látom, hogy a kollégák egyikét megihlette ez a téma, most inkább nem lövöm le a poént. Pedig nem állítom, hogy nem kúrta fel az agyamat.

Az állampárti kommunikáció visszafordíthatatlanul ráfeszült a Soros-tervre. Ma reggel már Rétvári bakelitkeresztény száján keresztül ömlik a fos bele az arcunkba. Baszott nagy interjú a Magyar Hírlap nevű propagandaoldalon: a családi és szociális rendszereknek is óriási terhet jelentene a kvótarendszer. Az egészségügyben kórházépítési költségekkel kellene számolni, ami százmilliárd forintos nagyságrendet jelent (!!!!). Nahát, de nem baj, mert százmilliós tételeket meg az üldözött keresztényekre fordítanak, mert az jó. Abba nem döglünk bele.

Kocsis Nembuzeráns Máté, józsefvárosi polgármester tegnap közösségi oldalán akadt ki azon, hogy a kormány az érintettek megkérdezése nélkül kívánja letarolni a Határ út mentén elterülő kiserdőt. Az Újbudát Csepellel összekötő Galvani híd miatt négyről nyolcsávosra bővítenék a Határ utat, vagyis ki kellene pusztítani a Wekerle és a József Attila telepek közötti erdőt, egy 22 hektáros, pótolhatatlan zöldfelületet. A kormány jellemzően sem a polgármestereket, sem az érintett lakosokat nem kérdezte meg, mi a faszt gondolnak erről. Ebben az egészben a legszebb az, hogy a Fidesz hosszú évek óta pontosan így kormányoz, Kocsis Máté pedig most ébredt fel, hogy milyen szar az, amikor nem kérdezik meg az érintetteket egy-egy ügyről. Pedig nem ez az első eset, polgármester úr! Ezek önök. Mindent és mindent is az úthenger elv mentén pusztítanak el. Hát igen, szar ügy, amikor a szembejönnek saját magukkal.

Miközben a magyar kormány a kereszténységét maga előtt tolva vernyog naphosszat bele a hanyatló, dekadens, gyökértelen Nyugatba, Mianmarban a muszlim kisebbséget irtják, mint Fidesz a fákat. A hadsereg szisztematikusan gyújtogatja a rohingják által lakott falvakat, így kívánják elüldözni őket az országból, lassan 400 ezren vannak, akik kénytelenek voltak elhagyni az országot. Ennek semmi jelentősége nincs, a kutyát nem érdekel, de a melldöngető keresztényeknek nem ártana tudniuk, hogy nem ők az egyedüli veszélyeztetett faj ezen a sárgolyón.

Végül hadd említsem meg, hogy több rákellenes gyógyszer is elérhetetlenné válhat novembertől, ugyanis költséghatékonysági okokból (ott spórolunk, ahol tudunk, lehetőleg a rákos betegeken) módosul a gyógyszerfinanszírozási rend, ez pedig érinti az innovatív onkológiai terápiákat, és szűkíteni fogja az elérhető gyógyszerek körét. Az a végtelenül frusztráló ebben, hogy egyébként mindenhol szórják a pénzt, mintha nem lenne holnap, és ott igyekeznek hatékonyan a gazdálkodni, ahol a leginkább szükség lenne a finanszírozásra.

Jahogy. Orbán Viktor egyébként szeptember végén Szingapúrba utazik, ha valakit érdekel, de a legnagyobb titokban tartják az illiberális sztárországba tett látogatás miértjeit. Nem baj, biztos az is minden pénzt megér nekünk, felesleges információkat pedig nem szükséges a parasztok orrára kötni. Azok fizessenek adót, szavazzanak, tűrjenek, a fontos dolgokat meg elintézi a fényességes vezető.

Egyelőre maradjunk ennyiben. Szép napot, jó munkát, itt egy vicces muzsika, jövünk vissza hamarosan!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.