Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az emberek nem hülyék, erről a Fidesz megfeledkezik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vasárnap este Algyő lakossága megmutatta, van még remény a kormány gyűlöletkeltő kampánya ellen, vannak még gondolkodni képes emberek Magyarországon. Történt ugyanis, hogy a község nyolc fős képviselő-testülete feloszlatta magát, a folyamatos egyet nem értés és állandó viták folyományaként.

A község polgármestere, a független Molnár Áron, érezve lehetetlen helyzetét, a feloszlatás mellett voksolt. A közgyűlés fideszes többsége ugyanis teljesen ellehetetlenítette a polgármester munkáját. Az új helyzet pedig lehetőséget adott a kormánypárt számára, hogy egyszer s mindenkorra átvegye a község feletti hatalmat. Egy dologra azonban nem gondoltak: Algyő lakosaira.

A korábbi fideszes képviselő-testületi tagok vasárnap papíron függetlenként mérettették meg magukat a választáson. Ugyan a jelöltek és maga a Fidesz-frakció is függetlenségről beszélt, a község lakói mégis mást tapasztaltak. Az országos szinten is tapasztalt undorító, az ellenfelet ellenségként lejáratni próbáló kampány Algyőn is felütötte a fejét. A Simicska marionett-bábujaként ábrázolt jelölt a község egyetlen újságjának címlapjáról köszönt vissza a választások hónapjában. Azért, mert a Fidesz-frakciónak nem számított más, mint az ellenfél bemocskolása, hiteltelenítése. A korábbi választási ígéretek helyét átvette a már energiát és tervezést sem igénylő, hazug lejáratókampány, mely az idők során a Fidesz védjegyévé vált.

Algyő nem kért még Lázár János személyes megjelenéséből sem, mellyel a Fidesz által propagált, papíron azonban függetlenként induló Roczkó Andrást kívánták segíteni. Algyő egyfajta előpróbája lehetett a jövő évi választásoknak, így az itt látott forgatókönyvre érdemes felkészülni. A postaládákba bedobált, a másik fél lejáratását célként kitűző újságok tucatjai, az idős lakókat telefonhívásokkal vegzáló pártfunkcionáriusok, a városok utcáit járó, méteres óriásplakátokkal felszerelt teherautók tucatjai. Jövő év tavaszán az Algyőn látott kicsinyes, szánalmas lejáratókampány országos méreteket fog ölteni.

Az, hogy a Fidesz bátran listázza választóit, ma már nyílt titok. Kubatov lista, Németh Szilárd civil tüntetőkről összeírt listája, nyugdíjasok lisátázása és még sorolhatnám. Ha a választásokról van szó – legyen az helyi vagy országos – a Fidesz mindent bevet. Nincs olyan szint, mely alá ne süllyednének le, ha a pártérdek úgy kívánja. Az, hogy mondjuk a város vagy lakóinak érdekeit néznék, még csak fel sem merül bennük, számukra csakis a győzelem a fontos, bármi áron.

Ebből lett elege Algyő lakóinak, amikor 1794 szavazattal megválasztották Molnár Áront, aki hatalmas vereséget mért a Fidesz nem fideszesnek álcázott jelöltjére, aki mindössze 622 szavazatot kapott. Az Index a községben járva megkérdezte a lakókat, mi volt az, ami meggyőzte őket arról, hogy Molnár mellett tegyék le voksukat. A megkérdezettek többsége azt mondta, egyszerűen megbíznak benne, korábbi munkája pedig meggyőzte őket alkalmasságáról. Az pedig, hogy a másik jelölt, ahelyett, hogy akár egy épeszű programot hirdetett volna, akár megpróbálta volna felmérni a község igényeit, Molnár ellen indított lejáratókampányt, egyértelműen ellenszenvet váltott ki.

Az emberek nem hülyék, erről a Fidesz viszont megfeledkezik. Az, hogy a biztos választók körében valóban a Fidesz vezet torony magasan, önmagában még semmit nem jelent, ugyanis azok, akik ma még párt nélküliek, bőven többen vannak, mint a Fidesz szavazói. Ezek azok az emberek, akik dönteni fognak a jövő évi választások kimeneteléről, ők azok, akiket meg kell nyerniük, ha valóban újra választásokat akarnak nyerni. Ezek az emberek azonban nem a közhelyek puffogtatására, vagy marionett figurákra kíváncsiak. Ők azok, akik választási programokra, tervekre kíváncsiak. Ők azok, akik tényleges politikai változást szeretnének.

Algyő álljon példaként, azok előtt, akik már készek feladni, akik már nem látnak lehetőséget egy változásra. A választás továbbra is a mi kezünkben van, legalábbis egyelőre. Éljünk hát vele!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.