Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felnőtt, ivarérett emberek, szabadon szaporodhatnak, szavazhatnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Reánk borult a sötétség. Nem most, hanem már évekkel ezelőtt. Csak gondoltam, szólok.

Esztergályhorváti neve megvan mindenkinek? Ez az a falu, ahová néhány menekült családot nyaralni vitt volna az álcivil, migránssimogató ballibberális hazaáruló szervezet, akiket természetesen Soros György pénzel és akik a kerítést is le akarják bontani és meg akarják enni a kultúránkat, meg ilyeneket. Na, megoldották a helyzetet a helyi önkormányzatnál. Oda csak olyan mehet nyaralni, akinek van oltási könyve! Hát nem naccerű? Szerintem is. Én már alig várom, hogy a falu lakossága is bemutassa az oltási könyvét, mielőtt kiteszik a lábukat a településről. Mert én például rettegek attól, hogy összefutok valamelyikükkel és elkapok tőlük valami ocsmány kórságot. Nekem, mint adófizető magyar polgárnak jogom van ehhez, mert a nagypapám sokat mesélt az Esztergályhorvátiból terjedő kórságokról, ami mindig szellemi leépüléssel járt.

Oké, ezt látják a tévében, ezt olvassák. Na és akkor? Felnőtt, ivarérett emberek, szabadon szaporodhatnak, szavazhatnak. Nem fogadom el, hogy nem lehet elvárni tőlük (és még sok más honfitársunktól), hogy normálisan gondolkodjanak, hogy különbséget tudjanak tenni jó és rossz, helyes és helytelen, valóság és propaganda között. Ha meg ennyire síkhülyék (biztosan van normális is, de arról nem érkeztek hírek, mert nyilván lapít, mint szar a fűben és akkor máris kérdőjeles a normálissága), kérjenek kerítésanyagot a vezértől és tekerjék körbe a falut. Ne mászkáljanak ki onnan, mert csak a sötétséget terjesztik. Egyébként egyszer ezzel nem csak az Orbán-kormánynak kell elszámolnia, hanem mindannyiunknak, egyenként is. Hogy ezt eltűrtük, részt vettünk benne, vagy behúzott farokkal sunyítottunk és úgy tettünk, mintha meg sem történne ez az őrület.

Hogy valami jó is szembeállítható legyen Esztergályhorváti sötétségével: Algyőn a polgároknak elege lett a Fidesz gusztustalan nyomulásából és úgy leszavazták az önkormányzati választáson a kormánypárt üdvöskéjét, mint a szél. Pedig mindenki állította, hogy nem is fideszes és Lázár János mindenminiszter is direkt odament a településre kampányolni mellette, de csak tök véletlenül. A helyieknek mégis felkavarodott a gyomruk az országban tök normálisnak számító gyalázkodó-lejárató kampányból, teli lett a hócipőjük a postaládáikat elöntő gusztustalan, simicskabábozikanemfideszesejelölttel-címlappal éktelen helyi lapokkal. És a másik jelöltet választották és most jön a legjobb, mert ez azt mutatja, hogy vannak ebben az országban normális emberek, egészséges közösségek is: azért őt választották, mert ismerik, mert eddig is jó polgármester volt, mert már a szülei is ott születtek és rendes emberek. Pont. Nem érdekelt senkit, melyik párthoz tartozik, hanem csak az, hogy rendes ember, alkalmas vezető-e. Csak ennyi kellene. Mindenhol. Hogy mindegy legyen, melyik párt tagja, az emberi, szakmai minőség alapján döntsenek a polgárok. Öt perc alatt megbukna a rendszer.

És Algyőn nem a szavazásra jogosultak 31 százaléka ment el voksolni, mint Pakson, hanem majdnem 55 százalékuk. És úgy szavazták meg a polgármesterüket. És ez nagyon rendben van így.

És még egy jó hír a végére. Érkeznek a velencei kihelyezett frakcióülésre az izék. Van fotó is, az MTI adta. Mutatom.

 MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ha valaki érti, mit keres ott Mari néni, árulja el nekem is. Köszönöm. És még:

 

 MTI Fotó: Máthé Zoltán

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Erre mondta jómájú kollégám, hogy nini! Lajos pizzafutárkodik is? Legalább valami hasznosat is csinál.

Ezt én ma már nem tudom űberelni, úgyhogy veszem a kalapomat. A nap kommentje szerkesztőségi közfelkiáltással Csabáé, az Erő és Elszántság néven futó agybajról:

Vicces kis bagázs. Az egyik egy hipszter brókernek öltözve szidja a Júniót meg a liberalizmust, a másikat meg az anyukája öltözteti. A nagy multikulti-ellenesség jegyében meg plázabitch-ekkel fotózkodnak. Ejj, még a szélsőjobb sem a régi… Hiába, kis ország, egy csőcselék.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.