Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy libsi rohadék se kezdett el hisztizni még

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

B. Zsolt: Putyin debreceni egyetemi díszdoktorija kapcsán ugye elindult a hisztéria, melynek egyik nagy felvonása volt, hogy Vajda Mik… Mihály közölte, hogy akkor ő megszakít minden kapcsolatot a Debreceni Egyetemmel. Azt nemtom, hogy eddig vajon mér’ volt kapcsolata a Debreceni Egyetemmel ennek a kis Lukács-óvodából kikerült fantasztikus filozófusnak. A Debreceni Egyetem egy lényegesen jobb hely lett most azáltal, hogy Vajda Mihály ott többé nem tanít. Úgyhogy mindenki örüljön és tapsikoljon ennek a hírnek, csak ezt akartam volt még mondani. (…) Végül is mi is a baj Putyin díszdoktorijával? Mert a Ceaușescuét még nem vonta vissza senki, pedig ő Oxfordban is díszdoktor, ugye?

B. András: A balliberális ellenzék nyilvánvalóan kórusban zeng. Tehát most nyilvánvalóan Soros György pénzén azt az érdeket kell szolgálni. A három hatalmi pólusból, hogy Amerika, Oroszország, Kína, az egyik hatalmi pólus első emberét oly módon ismerte el az egyetem, ami egyébként őt megilleti. Tegyem hozzá, a másik kettőt is minden további nélkül. A díszdoktori cím az egy diplomáciai gesztus, tehát az azt jelenti, hogy kölcsönösen megtisztelő, az egyetemnek is, meg annak is, aki kapja. Semmi baj nincs vele.

B. Zsolt: Csak nyomatékosítani szeretném, tehát nem emlékszem pontosan, hogy Oxfordban vagy Cambridge-ben, de Nyikoláj Csaucseszku (helyesen: Nicolae Ceaușescu – szerk.) elvtárs és az ő kedves b. neje, akik az Erzsébet királnyé által adott fogadáson a damasztabroszba törölgették a pofájukat, mert még nem láttak sem abroszt, sem evőeszközt… ők mai napig díszdoktorok. Egy libsi rohadék se kezdett el hisztizni még, hogy vonják meg tőlük a díszdoktori stallumot. Mer’ csak a Putyin nem érdemli meg magától értetődően.

Kollégám egyik kedvenc jótanácsát kölcsönkérve szeretném üzenni B. Zsoltnak, a Lölö-tévén futó, lehengerlően szórakoztató Sajtóklub című, a többihez hasonlóan szintén kabaréműsornak beillő bohóckodás objektív, elfogulatlan, tényekre szorítkozó vezetőjének, hogy nyugodjál meg, mert attól megnyugszol.

Az érvekről egy szót sem hallottam, de nem is ez a célja ennek a heti köldöknéző, kormányt dicsőítő, pszichedelikus szeánsznak. A mocskolódás ellenben megvolt. A megszállott libsi rohadékozás kipipálva. Vajda Mihály filozófus méltatlanul gennyes földbe döngölése, köpködése kipipálva. De azért a szemedben villámló idegbajos gyűlöletet elnézve aggodalommal figyelem, hogy már nem vagy a régi, öregem. Azért ez egy büdösgyenge próbálkozás 2017-ben Magyarországon Putyin falloszának szopogatására. Ja, nem, bocsánat, azoknak a körbe- és felszopására, akik finanszírozzák ezt a kabaréműsort. Akik kilóra eladják az országot egy autokrata görénynek, és te megkérdezed, hogy végül is mi a fasz baj van Putyin kitüntetésével?

És ez még hagyján. Elmagyaráztam már, de ráérek, elmagyarázom akárhányszor, mi a baj van azzal, hogy túltoljátok a véreskezű despoták és a Moszkva iránti szerelmet, és röhögve zárójelbe teszitek a viharvert magyar történelmet. Mert ez az Oroszország már nem az a Szovjetúnió, aha.

De hogy a megszállott, ócska libsi rohadékozás kedvéért azt kéred számon ezeken a nemzet ellenségeinek kikiáltott embereken (mindenkin, akinek okádhatnékja van ettől a csúszómászó gesztustól), hogy miért nem tiltakoznak egy lassan 30 évvel ezelőtt kivégzett elmeroggyant diktátor analfabéta feleségének (Nyikoláj egyáltalán nem kapott díszdoktori címeket sehonnan, te nagyon tájékozott félretájékoztató) díszdoktori címei ellen, a szánalom legmélyebb pöcegödre. Hogy ez szerinted érv lehet amellett, hogy Putyin bezzeg mennyire nagyon megérdemli azt a címet. Silány, röhejes vergődés, B. Zsolt!

Veletek ellentétben mi most élünk, nem harminc éve, most tapasztaljuk meg, hogy hatszáz évre titkosítva kiárusítjátok Putyinnak az országot. Velünk ez most történik és leszarjuk, hogy ti hogyan kapaszkodtok az általatok önkényesen meghamisított történelembe, mintegy igazolandó, hogy miért van rendben az, ami nincs.

Az egy dolog, hogy B. András nem oly régen még arról áradozott szintén ebben az emelkedetten szürreális műsorban, hogy kvázi ingyen, ajándékba kaptunk Putyintól egy erőművet, örüljünk hát és legyünk hálásak.

Az egy másik dolog, hogy te nem röhögted ki akkor sem bárgyú elvtársadat az elvtelenségben, pedig akkor is igaz volt, hogy a paksi hitelmegállapodásban szereplő, általunk is megismerhető feltételeknél eleve jobb feltételekkel tudna Magyarország a piacról forrást szerezni, ha nem kellene annyira nagyon nekünk Vlagyimirovics önzetlenül szerető ölelése.

Az egy harmadik dolog, hogy milyen röhejes, hajánál fogva rángatott indoklással magyarázta az intézmény – Putyin jóvoltából az Orosz Föderáció jelentős szerepet szán a Debreceni Egyetemnek a Paks II. beruházásban -, miért volt szükség erre a kilógó nyelvű elismerésre. Amelyet ránézésre is szabálytalanul ítéltek oda.

Az is kiderült, mert ezzel nem büszkélkedett az egyetem fideszes talpnyalókból álló vezetése, hogy a Putyin által létrehozott Orosz Világ Alapítvány valójában több mint 15 millió forinttal támogatta a Debreceni Egyetemet. Ez gyönyörű gesztus, azonnal szarjuk össze magunkat, csak ne feledjük azért: ez az alapítvány látszólag az orosz nyelv és a kultúra előmozdítását szolgálja, elősegíti a kulturális párbeszédet a külföldi országokkal, és megalapozza az orosz kulturális politika alapját. Valójában nem másról van szó, mint egy propaganda-ügynökségről, amely Európában működik a Kreml parancsára, vagyis a Kreml-féle országimázs propagálását szolgálja.

Én ettől nem vagyok sem lenyűgözve, sem meghatódva, elvtársak. Változatlanul baj, hogy miközben Európát gyalázzátok-bomlasztjátok, és tesztek keresztbe annak, hogy a kontinens kivergődjön a jelenlegi helyzetéből, Putyint véditek a libsi rohadékoktól. Egy olyan ország vérgeci despotáját, aki elcsalja a választásokat, aki destabilizálta Ukrajnát, ahol a magyar kisebbség szív, aki annektálta a Krím-félsziget, aki szopatja a civil társadalmat, aki korlátozza a jogvédők munkáját, aki üldözi, és alkalomadtán kinyíratja az újságírókat és az ellenzéki politikusokat.

És ti még mindig azt kérdezitek, mi a baj van Putyin kitüntetésével. Hányingert és méla undort érez az ember ettől az egésztől. Hogy mára a polgári-nemzeti oldal oda jutott, hogy mindenki hisztis libsi rohadék és Soros-pénzelte ügynök, aki nem tapsol ennek az ámokfutásnak, amit véghez visztek. Aki nem helyesli, hogy Moszkva lefizeti, felvásárolja és erkölcsileg kivégzi ezt az országot, és cinkosokra lel abban az országvezetésben, amely a demokráciára, mint valami beteg elfajzásra tekint. Nem tudom, hogy jutottunk idáig.   adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.