Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Teccik tudni?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igaz ugyan, hogy változatlanul be vagyunk szorulva a csütörtök és a szombat közé, de már nem sokáig. Hamarosan kiszorulunk, már csak egyet kell aludni és itt a szombat.

De ma még nem és meg is ragadom az alkalmat, hogy rámutassak: a kormánykommunikáció olyan szinten épül le szellemileg, hogy az valami döbbenetes. Miközben nincs is már honnan leépülni. Ide kell tennem egy frissensült MTI közleményt:

„A Fidesz szerint Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje minden vidéki fejlesztést lesajnál a XIV. kerületi villanegyedből, és ezáltal a vidéki embereket is semmibe nézi

A nagyobbik kormánypárt MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében arra reagált, hogy Karácsony Gergely sajtótájékoztatóján azt mondta, a Modern városok program megvalósítását miniszterként felügyelő Kósa Lajos valójában a kormány második propagandaminisztere lesz. Úgy fogalmazott, hogy a program egy választási lufi.
A Fidesz közleményében azt írták, hogy ellentétben a balliberális kormányokkal, amelyek elvették a pénzt és a lehetőséget, a kormánypártok egyik fő célja, hogy erősítsék a vidéket, több munkát, jobb megélhetést és kiszámíthatóbb jövőt nyújtsanak a vidéken élőknek.
Az ország minden térségében elvárják az emberek a kormánytól, hogy a fejlesztések hozzájuk is eljussanak. A Modern városok program keretén belül 3400 milliárd forintos gazdaság- és településfejlesztést váltanak valóra – hangsúlyozták, hozzáfűzve: ipari parkok, munkahelyteremtő beruházások, közlekedési, egészségügyi, kulturális, szociális, sport- és szabadidős fejlesztések valósulnak meg, hol mire van a legnagyobb igény.
„Javasoljuk Karácsony Gergelynek, hogy néhanapján hagyja el a fővárost, látogasson el egy-két vidéki városba, így saját szemével győződhetne meg arról, hogy Budapesten kívül is van élet” – olvasható a közleményben”.

Komolyabb összegben is le merném fogadni, hogy a vonagáborkérjenbocsánatotanyugdíjasoktól után/mellett az jön, hogy karácsonygergelykérjenbocsánatotavidékiektől.

Megpróbálok segíteni a kormánynak, mielőtt túlságosan belehevülnek a hülyeségeikbe: Karácsony azt mondta, hogy Kósa nem annyira nagyon okos. Nem azt, hogy a vidéki emberek síkhülyék. Teccik tudni? Megyek aludni, jóéjt.

A nap kommentje Pétertől:

Köszönjük NRC!
Szóval az ideális magyar pálinka 34%-ban gumicsizma aromájú, 52%-ban 70 fokos, 76%-ban karcos és kaotikus, 82%-át meg se érezni, 83%-ban gyengéden nyugtatja torkot.
Yeah

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.