Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már csak addig kell kibírni valahogy, ameddig mindenkit sikerül kussra bírni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Aktuális pillanatfelvétel a NER-be fulladt, Putyin ánuszrózsáját kényeztető, demokratikusan megválasztott, illiberális kormány által gyomorszájon rúgott kelet-európai nyomorúságos kisállam szorgos hétköznapjaiból:

  • X nevű polgár kommentel a Facebookon. Egy közszereplő oldalán, egy nyilvános bejegyzéshez. Szóvá teszi, hogy lopnak az önkormányzatnál:

„Amennyit ellopnak a sintértelep üzemeltetésének címén, abból mi befejezhetnénk a menhelyet! Csak ugye akkor nem lenne mit ellopni!”

XY polgárt rágalmazás miatt elítélik.

  • Y nevű polgár, a katasztrófavédelmi igazgatóság belső embere névtelen levelet ír olajszőke Pintér Sándor belügyminiszternek, amiben kiteregeti egy megyei katasztrófavédelmi igazgatóság több vezetőjének korrupciógyanús összefonódását, vezetői hibákat, az összeférhetetlenségi szabályok kijátszásával történő simliskedéseket, haverok és szeretők felfelé ívelő karrierjét, miegymást. A biztonság kedvéért információit a hivatali korrupció ellen létrehozott (!!!) Nemzeti Védelmi Szolgálatnak, valamint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak is megküldi. Következmény: a névtelen levél szerzőjének felkutatására titkos nyomozás indul, amelyben poligráfos vizsgálatot is bevetnek. Mert ugyanis a miniszter elvtárs szerint a névtelen levél olyan információkat tartalmazott, amelyek alkalmasak a katasztrófavédelem hivatásos állományú, név szerint is beazonosítható vezetői becsületének csorbítására és szolgálati tekintélyük megsértésére. Ezért felmerült a szolgálati tekintély megsértése vétség gyanúja, és a Nemzeti Védelmi Szolgálat

 „az elkövető kilétének megállapítása céljából felderítő tevékenységet folytatott”.

Szerintem nyugodtan hozzácsaphatjuk ehhez a két semmitmondó, jelentéktelen, egymással semmilyen összefüggést nem ápoló, ezért semmilyen rosszindulatú következtetés levonására értelemszerűen nem alkalmas esethez toporzékolásaink ügyének zászlóshajóját is, aki ugyan nem Pintérsándor és nem is a mezőtúri önkormányzat derék képviselője, de rövidre zárta az azeri guruló dollárok és a baltás gyilkos kiadatása közötti esetleges összefüggést, így:

Visszautasítok minden olyan sejtetést, sumák találgatást, ami kapcsolatot feltételez bűnügyek és a magyar kormány között!

Ami a legfelsőbb szinteken legfőbb szabállyá lépett elő, az megy kicsiben is, a legutolsó vidéki önkormányzatban, a fideszes brigád által kézben tartott oktatási, egészségügyi intézményekben, mindenhol. Az ország egyik sarkától a másikig.

Bármekkora disznóság történik a kéményen dolgozó szeme láttára, a fideszes helyi/országos vezetésnek semmi köze hozzá. Aki azt állítja, hogy a fideszes elvtársak lentről felfelé mindenhol korruptak (ez nem zárjak ki, hogy sokan mások ne lehetnének azok!), mint a hétszentség, az rágalmaz, azt meg kell taposni, meg kell hurcolni és lehetőleg el is kell ítélni. Mert az mindig segít. Majd a többiek jól megtanulják, hogy hol a helyük. Hogy ez egy szabad ország. Ahol mindenki azt csinálhat, amit szabad. (Már csak ilyen rongyosra csépelt dakota bölcsességekre futja a kútfejemből, bocs.)

Mert ezek az arcok alanyi jogon a becsület és tisztesség élő szobrai. A pucér seggű önkormányzati hivatalnoktól Szijjártón át Pintérig. Van nekik szakmai tekintélyük, vezetői becsületük és bármit elkövethetnek, mindig takarózhatnak azzal, hogy aki ezekről beszél, az ellenség, a lejáratásukon ügyködik, a szolgálati tekintélyüket akarja megtépázni, mert nincsen jobb dolga.

Ennek a makulátlan becsületű bandának a gátlástalansága – és baszki, tényleg le kell írnom, hogy a hatszáz évre titkosított olajszőkítés atyaúristene, a hatalmával visszaélő, sötét rendszer maradványa, a bűnözőgyanús, korrupt Pintér hivatkozik szolgálati tekintélyre – normális helyeken (már akkor is aktuális lett volna, amikor Lázár szintén a becsületét kereste a bíróságon egy interneten kommentelő polgárral szemben) a rezsim bukásának előszobáját jelentené. De szerencsére itt szó nincs erről. Akkor is van még hova hátrálni, ha legközelebb a szemellenzős hívek családtagjait hurcolják meg.

Akkor is lesz magyarázat arra, hogy miért annak kell lerúgni a veséjét, aki a korrupciót leleplezi, arra magyarázatot vár, arról beszél, és nem annak, aki csinálja. Ennek az országnak nem a hűbérurak és a maffia az ellensége, hanem mindazok, akik ezt számonkérik, és bármennyire evidencia, bármennyire szar, a helyzet mit sem változik, de legalább egyre rosszabb.

És nem arról van szó, hogy bárkinek joga lenne következmények nélkül vádaskodni. Hanem arról van szó, hogy itt lassan egy évtizede (persze lehet, hogy inkább három) semminek nincs következménye. Ha Váradi András halálának nem volt következménye senkire nézve, és attól sem ment falnak a vérmagyar populáció, akkor egy Facebook-kommentelő elítélése, egy korrupciót firtató alkalmazott szekálása miért lenne téma?

Pedig itt már régen kizárólag a mezei polgárnak van félnivalója (a haza nem lehet ellenzékben), mert önérzetes ribancék (nem hisztis picsák ezek, hisztérikus ribancok) sértődékenységével semmi nem mérhető. Itt rágalmazni, összeesküvés-elméleteket gyártani, a becsületesen, átláthatóan gazdálkodó jogvédő civilekkel kapcsolatban hazudozni, tényfeltárónak álcázott összegányolt cikkekben bloggereket jogsértő módon lejáratni kizárólag a kormány és nyúlványai kiváltsága. Ha ők csinálják, rendben van. Ha a napi lopásaikról, a tényekkel igazolható disznóságaikról esik szó, akkor jön a sértődés, toporzékolás és a megtorlás. És a Polt Péter rinocéroszvastag pofabőrével való takarózás. Hogy ha itt korrupció lenne, akkor miért nincs börtönben senki, ugye? Hát ezért.

Mert az ilyen-olyan vizsgálatok (miért csak poligráf, miért nem egyenesen kínzás? milyen szolgálati tekintély, miért nem egyenesen felségsértés?), pereskedés, jogi és egzisztenciális biztonságot veszélyeztető eszközök bevetése az elhallgattatás érdekében, csak a Fidesz ellenségeinek jár. Soha meg sem próbálják tényekkel, adatokkal, dokumentumokkal cáfolni az alapállításokat (a közvélemény megnyugtatására és annak bizonyítására, hogy valóban átláthatóan és hűségesen kezelik azt, amit rájuk bízott a nép), hanem vagdalkoznak, a közösből pereskednek, vizsgálódnak.

Pedig ebben az országban nem egy menhelynyi közpénz tűnt el az elmúlt években, nem egy közigazgatási intézményről derült ki, hogy egyszerű kifizetőhelyként működik a NER-katonák és pereputtyaik zsírosodására, de a képlet egyszerű: nem az a baj, hogy lopunk, hanem hogy mindig kiderül. A bejelentésben foglalt potenciális bűncselekményekben semmi kivetnivaló nincs (mondjuk, ha nem vizsgáltuk, akkor plánehogy), a bejelentő titkos felnégyelése ügyében viszont azonnal cselekedni kell.

Hát ilyen ez a dicsőséges, banánköztársaság ízű NER. És ez csak egy töredéke. Az, ami még kiderülhet, miután még vannak, akik megírják ezeket az eseteket. Szóval nem lehet hátradőlni, elvtársak! Jó hír, hogy már csak addig kell kibírni valahogy, ameddig mindenkit sikerül elhallgattatni. Minden okunk megvan az optimizmusra: az országos seggnyalóhálózat a helyén van, és azonnal lecsap az ellenségre. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.