Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Fegyverbe, fegyverbe! Utcai zavargások lesznek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tudom, hogy a hétvége legfelkapottabb híre a ligetvedő srác, Komáromy Gergely forradalmi reggie rapje, illetve a Kerecsen rock banda Brüsszelt fikázó, rasszista felhangokkal megspékelt klipje.

Én mégis másról fogok írni, mert ha hiszitek, ha nem, jól van ez így. Öntse csak mindenki dalba az érzelmeit, politikai gondolatait, a nagyérdemű meg döntse el, kit hallgat és miért.

Azzal sem kell foglalkozni, hogy az egyik oldal meggyőződéssel állítja majd, hogy a miniszterelnököt pellengérre állító dalt maga Soros rendelte meg és fizette, mint ahogyan azzal sem, hogy a Kerecsen formáció megkapta már, vagy csak a jövőben fogja megkapni a maga NER támogatását. Valljuk be, utóbbinak sokkal nagyobb a valószínűsége, de hát ez van, ellenben legalább nem kell szeretni! A baj akkor lenne óriási, ha valamelyiküket a „művészetükért” elhurcolnák és elítélnék, mint annak a bizonyos Pussy Riot duónak a tagjait, akik kritizálni merték az egyik dalukban magát Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint.

Csakhogy kormányunk mindenható és elsőszámú példaképe Putyin elvtárs, így fennáll annak a veszélye, hogy még ez is bekövetkezhet a nem túl távoli jövőben. A nagy veszélyt viszont én inkább a sorban megszólaló kormánytagok megnyilvánulásaiban látom, miszerint:

– A rendőrség felkészült a provokációkra. (Lazár János)

– Akár utcai zavargásokat is el tudok képzelni. Vannak olyan külföldi erők, amelyek ezeknek a szervezésében aktívan szerepet vállalnak, de reménykedem, hogy végül ezeket az utcai zavargásokat el tudjuk kerülni. (Rogán Antal)

– Az ősszel leplezetlen koalíció jöhet létre a magyarországi ellenzék és a Soros-féle szervezetek között, hogy utóbbiak a demokrácia intézményrendszere elleni nyílt támadásokkal, utcai zavargásokkal gerjesszenek hangulatot a választások előtt. (Kövér László)

– „Eksztatikussá váló” kampányra számít, amit az tesz majd brutálissá, hogy a választások tétje az ellenzék számára a „puszta megmaradás”! Meg kell védeni az országot. (Semjén Zsolt)

Ezek a mondatok és kijelentések arra reflektálnak, hogy Gulyás Márton polgári engedetlenséget hirdetett meg abban az esetben, ha a választási törvényeket nem változtatják meg egy arányos, igazságos törvény irányába. Csakhogy a polgári engedetlenséget nem szabad összemosni az utcai zavargásokkal, polgárháborús helyzetekkel, még akkor sem, ha maga a jogász végzettségű miniszterelnökünk soha a büdös életben nem hallott még erről a kifejezésről a magyar jogban.

Polgári engedetlenség az, ha például holnaptól senki nem vesz a metróra jegyet, mert ezért a szolgáltatásért nem hajlandó fizetni. Avagy ha lebontja a közterületet körülvevő kordont, mert az a föld az embereké és semmi se indokolja az elzárását. Ezt összekeverni az utcai zavargásokkal eléggé arcpirító.

2006-ban voltak utcai zavargások, hogy azokat ki és hogyan robbantotta ki, hogy kik irányították, abba nem megyek bele, mert lerágott csont. Mindenki mond mindenfélét, viszont az biztos, hogy a legtöbbet a Fidesz profitált belőle. Tehát felesleges ilyenekkel riogatni a népet, hacsak nem cél a zavargások kirobbantása. Mert hát azért ütöttünk, hogy ők nehogy üssenek, mondják majd a NER-fanatikusok, és el is hiszik, hogy a hazát védik, hiszen a mindenható nagyurak ezt megmondták a parlamentben.

Felsorolok történelmi eseményeket, ahol ugyanez, vagy hasonló történt. 1933-ban, akkor már vagy 5 éve SA legények masíroztak az utcákon és verődtek „rendfenntartó egységekbe”, mondván védik a békét, a hazát, és mindent. Aztán a választások közeledtével valami zavart elméjű magányos holland (csak meg ne tudja a Szijjártó) kommunista, bizonyos Marinus van der Lubbe felgyújtotta a Reichstagot. Az apropón kapott a nemzetszocialista párt, és betiltatott 1-2 pártot, majd megnyerte a választást. Ekkor felfüggesztették a Weimari Alkotmányt, megépültek az első koncentrációs táborok, 25000 embert letartóztattak, és elhurcoltak. 1934-ben hatalmuk centralizálása és a maradék ellenzék eltüntetése érdekében még egyszer megcsinálták ugyanezt. Ez volt a hosszú kések éjszakája. Saját pártbeli kritikusaitól és politikai ellenfeleitől így vált meg Hitler. Egyszerűen lemészároltatta őket. Ezek után szinte nem volt ember Németországban, aki nyíltan bírálni merte volna a náci pártot. Ellenben Hitlerék előszeretettel vizionálták a népnek azt a bizonyos háttérhatalmat, láthatatlan erőt, ami a megdöntésükre tesz kísérletet. Náluk éppen a zsidók, kommunisták, a Nyugat volt.

Itt megkérdezem, hogy Orbánéknak nem ugyanezekkel van problémájuk? Ruandában Kósa Lali kedvencei, a tuszik és a hutuk közötti konfliktus csapott át mészárlásba, amikor a rádió azt harsogta, hogy védd meg az országodat, irtsd a csótányokat, stb.! Most az részletkérdés, hogy csótánynak hívom avagy patkánynak (Bayer), netán csicskának (Semjén), vagy hazaáruló sorosbérencnek (Németh).

Úgy gondolom, azért mondogatják a fideszes nagyurak eme „intelmeiket”, mert provokálnak. Ki akarják provokálni, hogy

– ha a híveik tesznek rendet az utcákon, akkor ők elfordítják tekintetüket, és magukban mosolyognak az általuk kialakított helyzeten;

– ha valami ideggyenge, elvadult ellenzéki, megijedve és megunva az uszítást csinálna valamit, mint az a holland Lubbe, lenne ok a teljes megtorlásra.

A Jolly Joker természetesen valamilyen migráns által elkövetett cselekmény lenne, ami aztán totális legitimációt adna az egész fideszes agyrémnek, sőt még lehetne csavarni rajta. Lehet ez akár olyan migráns is, mint az 1939-ben a német határőrtoronyokra támadó lengyel katonák.

Úgy gondolom, ezek a fiúk a tűzzel játszanak, és az se érdekli őket, ha ezért egy országot égetnek fel. Nem képletesen! Szó szerint! De akkor már nem lesz reggie és nem lesz hard rock, csak a szél fog fütyülni a romok között és az üres fejekben.

V. Z.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.