Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Aztán szépen fel kell köpni és alá kell állni. Sokadszorra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hellohello, drága emberek! Hétfő este van, és biztosan soha nem mondtam még, mennyire utálatos nap számomra ez. A hét első napja tudniillik. Bizony. Sajnos, vagy szerencsére túléltem, és ma sem áll szándékomban felkötni magam. Holnap már kedd lesz, és kivételesen én fújom nektek az ébresztőt is. Ám addig is van itt néhány feltétlenség, amiről beszéljünk, ha már ilyen szépen beesteledett. Ja, és ne mondjátok, hogy giccses az állatos fotóm, jó? Ne tegyetetek úgy, mintha nektek nem lett volna plüss zsiráfotok 🙂

Miután a németországi választási kampányban a két legnagyobb rivális párt kancellár-jelöljeinek vitájában a megfelelő előjelek között szóba került a kisember, aki a fejébe vette, hogy a világ ura lesz, ma Szijjártó Péter nevű alattvalója, akit a fél ország-világ megrökönyödésére anno domini alkalmasnak tartott a külügyminiszteri székre, üstöllést sajtótájékoztatót hívott össze toporzékolásilag. Ámazonban Merkel kancellár mégsem egy jöttment holland nagykövet, úgyhogy Peticsatárnak mindössze egy fékezett (száj)habzású üzemmódban eleresztett félénk ejnyebejnyére futotta. Csak ugye az erőltetett hízelgés meg a kecskaszarként pattogás a deszkán egyidőben nem kicsit nevetséges. Ráadásul nagyon okos Peti abból, hogy a magyar kormány majdhogynem humanitárius katasztrófát idézett elő 2015 nyarán azt értette meg, hogy

végre Németországban is észrevették azokat az erőfeszítéseket, amelyeket Magyarország tett és tesz, hogy megfeleljen az európai kötelezettségeinek, hogy megvédje az országot és Európát.

Hosszú idő óta ráférne a magyar oktatásra egy kiadós reform, mert pár éven belül beledöglünk abba, hogy Szijjártó-kaliberű szellemóriásokat bocsát ki a rendszer.

Enyhén azért vigasztal, hogy megvan a mai napom hőse. Igaz, ő nem egy kakadu szellemi kapacitásával felruházott teremfocista, hanem egy Széchenyi-díjas magyar filozófus, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Vajda Mihálynak hívják, és a mai napon közösségi oldalán jelentette be – a Debreceni Egyetem rektorának címezve bejelentését -, hogy lemond egyetemi professzori (professor emeritus) címéről. Rövid indoklása szerint nem szeretne fenntartani semmilyen kapcsolatot egy olyan intézménnyel, amelynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára. Ez a beszéd. Ez úton ajánlok mindenkinek egy 1999-ben készült interjút a filozófussal. Akinek tisztelet a magától értetődőnek tűnő, ám egyáltalán nem magától értetődő gesztusért. Najó, azok kedvéért, akiknek nincs idejük, kedvük az egészet elolvasni, kiragadtam a lényeget:

Nem szeretem a politikát. Kötelességtudatból vettem benne részt. De azt tudom, hogy Magyarország baja nem egyszerűen az antiszemitizmus vagy a kommunizmus, hanem a kelet-európai politika általában, az intolerancia, a demokratikus kultúra hiánya.

 

Amely hiányok miatt egy kibaszott bűnbanda fosztogat. Itt van rögtön Vajna András, aki szabálytalanul pályázott a szájbakúrt rádiójával, mégis nyert, egy Békéscsabán 24 éve működő családi vállalkozást fognak kinyírni az offshore-lovag kaszinócsászár kedvéért. Egészségünkre!

És hogy reggel se maradjak munka nélkül, zárom is soraimat lassan. Megszületett a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet indokolatlan, törvénytelen meghosszabbításának hivatalos indoka, ami Kontrát Károly száját hagyta el. Aki konkrétan a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és ma az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának papolt faszságokat: a családok miatt kell meghosszabbítani Lovasberényig az elmebajt. Tök jó, mert az országos rendőrfőkapitány-helyettes is jelen volt az ülésen, aki szerint idén 806 migránst fogtak el tiltott határátlépés miatt. Most pedig meg kell nézni a törvényt, hogy abban milyen számok mellett indokolt egyáltalán bevezetni, nem hogy meghosszabbítani az álsághelyzetet, aztán fel kell köpni és alá kell állni.

A nap kommentje pedig egyben egy párbeszéd (nem önfényezésileg :P), Lajosnak köszönjük a mókát:

Lajos: Az én lázárjánosom kivont állapotában uborkaszerűen görbe. Vajon mit szól ehhez Brüsszel? 
Mi: Írjál erről egy dalt, mi meg majd jól mögéd állunk reklámügyileg 😀
Lajos: Aztán meg jól miniszterelnök leszek, és belőletek házi médiumot csinálok! Persze a neveteket azt meg kell változtatni: (kiegyenesített) Fasza Időkre.
Hát így. Akkor a fasza idők reményében egy idevágó muzsikával búcsúzom – nem, nem Kósa Lajos énekét mellékelem arról, hogy az ország védelme nem pénzkérdés (???!!!! de azért tartjuk a markunkat kegyetlenül) -, a reggeli viszontkacsintásra 😉 Már amennyiben Észak-Korea intellektuálisan hormonzavaros vezetője nem tervezi, hogy reggelre felégeti a világot. Jó éjszakát!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.