Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lehet, hogy Ismail nem váltotta meg a világot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mouhssin Ismail több milliós ügyvédi fizetését adta fel azért, hogy fiatalok százait segítse hozzá oxbridge-i felvételükhöz. A férfi egy londoni nemzetközi jogi cégnek dolgozott, amikor egy éjszaka egy 50 millió fontos üzlet előkészítése közben rájött, hogy az amit csinál, nem teszi őt boldoggá. Ahelyett, hogy büszkeséget érzett volna a komoly üzlet nyélbeütéséért, csak egy gondolat járt a fejében:

hogy segítem ezzel a társadalmat?

Egy éjszaka alatt átgondolta jövőjét, huszonévesen otthagyta milliós fizetését, hogy gazdaságtudományokat tanítson egy helyi gimnáziumban. Nyilván a gondolat, hogy otthagyja addigi pályáját, nem egy éjszaka alatt alakult ki, az ide vezető út hosszadalmas volt. Hátrányos helyzetből indult, és amit huszonévesen elért, büszkévé tette. Ám azt szerette volna, ha mások is megkapják ezt a lehetőséget, függetlenül pénzügyi helyzetüktől. Nem érezte jogosnak azt, hogy előnyös helyzetből indulnak azok, akik szerencsésebbek, mert gazdag családba születtek.

Egy jól fizető állást hagytam ott Londonban, azért mert változást akartam elérni azokért, akikkel felnőttem. Akik nem juthattak előbbre azért, amiért ott nőttek fel, ahol.

Miután otthagyta ügyvédi pályáját, egy helyi gimnázium gazdaságtudomány szakos tanára, majd nem egészen hét évvel később az újonnan megnyitott Newgate igazgatója lett. A váltás pedig gyümölcsöző volt mind Ismail, mind a diákok számára. Már első évében hihetetlen sikert ért el: diákjainak 95%-a, 190 diák Anglia legjobb egyetemeire nyert felvételt. Ebből kilencen az Oxbridge egyetemek egyikére, egy diák pedig ösztöndíjasként az MIT-re.

Az Ismail által vezetett iskola Anglia egyik legszegényebb régiójában volt képes ezekre az eredményekre, bizonyítva, a pénz nem minden. Az igazgató – kapcsolatait felhasználva – egy olyan rendszert épített ki, amely vetekszik a legdrágább magániskolákkal. Átadva tudását, melyet londoni cégénél szerzett, képes volt változást elérni egy olyan régióban, ahol a fiatalok álmodni sem mertek egy oxfordi vagy MIT-s tanulási lehetőségről.

Ha a környékbeliek látják, hogy Tafsia képes volt felvételt nyerni az MIT-re, valamint további kilenc diákunk az Oxbridge egyetemekre, akkor el fogják hinni, hogy ez számukra és gyermekeik számára is elérhető.

Döntése, hogy otthagyja milliós fizetéssel kecsegtető állását, végül kifizetődött. Fiatalok százainak adott lehetőséget arra, hogy kitörjenek a szegénység sújtotta kelet-londoni Newham kerületéből. Mi sem bizonyítja jobban, mint ez az eset, hogy a jövő reménysége mindig is fiataljainkban volt, van és lesz. Az oktatás az, amely képes előrevinni egy nemzetet, sokszor enyhítve a társadalmi különbségeket. Lehet, hogy Ismail nem váltotta meg a világot, azonban egy régió számára adott lehetőséget egy szebb jövő elérésére. Egy lehetőséget, mellyel már csak élni kell.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!