Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Rohadjanak meg a spanyolok is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Időnként megpróbálom megérteni a kormánypárt és az ő bundájába csimpaszkodó, különbejáratú média gondolkodását, már amennyiben lehet ilyesmiről beszélni. Mármint gondolkodásról. Annyi benne az ellentmondás, hogy szerintem konkrétan az a cél, aminek tűnik. Olyan szinten megzavarni a híveket, hogy azoknak eszükbe se jusson elgondolkodni semmin, mert úgyis csak belezavarodnának. Inkább elfogadják tényként a legnagyobb baromságot is.

A barcelonai terrortámadás kapcsán a Magyar Idők azonnal felfedezte a lehetőséget, hogyan is lehetne egy jót rúgni az ellenségen. Az ellenség pedig mindig ugyanaz. Mindenki, aki nem a magyar kormánypárt mellett sorakozik fel. Ez már határokon átívelő életérzés lehet fideszéknél, mert szemmel látható módon az sem igazán gátolja meg a fröcsögést, hogy egy másik ország polgárairól van szó.

A kormánymédia (és maga, a kormány minden aktuális megszólalója) egyrészről üvöltve követeli a tiszteletet és fennen hirdeti, hogy az ország szuverenitását márpedig megvédik bármi áron. Miközben a sánta kutya nem veszélyezteti a mi nagy, nemzeti önállóságunkat, mindössze azt szeretné elérni az Unió, hogy legalább néhány olyan közös szabályt tartsunk be, amit elfogadtunk, aláírtunk, vállaltunk. De miután ezek a szabályok nem egyeznek a Fidesz érdekeivel, ezért nem tartjuk be, ámde óbégatva védjük a nemzeti hatáskört és minden, a lényeggel össze nem függő, viszont jól hangzó baromságot.

Ugyanez visszafelé már egyáltalán nem érvényes. Magyarország kormányának, a kormánypárt házi médiájának bármikor jogában áll beleugatni más ország belügyeibe, véleményezni, fikázni és gúnyolni más ország polgárainak viselkedését, akaratát, gondolatait.

EGYBŐL REAGÁLTAK A MIGRÁNSPÁRTI BALOLDALIAK A TERRORTÁMADÁSRA – ordít a cím. Hú, már megint a sorosgyurcsányemeszpé! Innen tovább a legtöbb olvasó nem is jut, mert elég neki a tudat, hogy reagáltak. A migránspárti baloldaliak, rohadjanak is meg, ahol vannak, mert el akarják adni az országot a muszlimoknak, le akarják bontani a kerítést és ha annyira imádják a büdös arabokat, minden migránssimogató vigyen haza egy ötventagú családot, de ne édes hazánkat sodorják veszélybe.

Aki valamilyen véletlen folytán tovább jut a címnél, az sem fogja felkapni a fejét azon, hogy nem a határokon belül tenyésző ellenségről van most szó. Mert egyszerűen eszébe sem jut, hogy ő (és a kormány és a kormány jól fizetett médiája) miért is ne pofázhatna bele más ország dolgába. Hiszen az evidencia, hogy a mi dolgunkba senki bele nem szólhat, mi azonban mindenki dolgába belepofázhatunk. Hiszen ez születésünk jogán jár nekünk. Mármint nem mindenkinek jár, csak a fideszeseknek. De nekik nagyon.

Egyébként az egész történet arról szól (mármint eredetileg, mielőtt a Magyar Idők kissé áthangszerelte), hogy a spanyol emberek egy csoportja úgy döntött, hogy nem a rettegés és a gyűlölet jelent megoldást a terrorizmusra. Ezért nem hajlandóak félni. Sőt! Ilyen kijelentésekre ragadtatták magukat:

Igenis, mi sokszínű befogadó és kozmopolita város leszünk. Jobban, mint eddig.

Úgy tűnik, a honi politikacsinálók jobban rettegnek attól, hogy a polgárok képesek önálló véleményt alkotni a permanens rettegés helyett, mint a terroristáktól. Értem én a logikát a zűrzavarban. A súlyos gond akkor fog elkezdődni (és az már nem az én gondom lesz, hanem mindazoké, akik most olyan jól megélnek mindenki más kárára), amikor a hívek többsége is megérti.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.