Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Jelentem, piréz vagyok. Soros nem fizetett a cikkért. Senki más sem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az úgy kezdődött, hogy

„Tíz tolmáccsal szakította meg tavaly az együttműködést a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal (BMH), amiért helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani az eljárás alá vont migránsoknak”

– trombitálta a Belügyminisztérium a különféle szócsöveken, például a Magyar Időkön keresztül.

Aztán a Magyar Idők letolt egy olyan cikket Aida El-Seaghiról, hogy kétszer olvastam végig, mire elhittem, hogy nem Hírcsárda, viszont kárpótlásul valóban az a címe, hogy „Nem kellenek a migránspárti tolmácsok”, és az összesen nyolc bekezdésből álló irományban háromszor vendégszerepelt Soros György.

És megint annyi minden eszembe jutott.

Például az, hogy a „migráns”, mint fogalom, mennyire zseniálisan alkalmas a gyűlöletpropaganda céltáblájának. Migráns. Már eleve idegenül hangzik. Arctalan. Távoli. Kit érdekel? És aki segít neki, az is ugyanolyanná válik. Migránssimogató. Idegen. Közvetve, közvetlenül céltábla. Bezzeg, ha menekültnek neveznénk őket… Kicsit más árnyalata lenne, még 30 IQ pont körül is felmerülne a kérdés, hogy tényleg, miért menekül már az a szerencsétlen.

Aztán ott van a megfogalmazás, hogy „helyzetükkel visszaélve megpróbáltak segítséget nyújtani”… futkos a hideg a hátamon. Milyen segítséget? Ha illegálisat (embercsempészet), arról nyilván harsognának a hírek. Nem harsognak, tehát ilyesmiről szó sincs.

És mi a fene az, hogy „helyzetükkel visszaélve”?

Ezek után mi lesz azokkal a felforgató ügynökökkel, akik mostanában, helyzetükkel visszaélve segítséget nyújtanak itt-ott?

Lesz hadjárat, ha valaki ellene megy a NER-irányelveknek, és mondjuk tanárként, helyzetével visszaélve, SNI diákot korrepetál?

Vagy roma gyerekeket oktat?

Esetleg ha orvosként ellátja a hajléktalant, ahelyett, hogy hagyná a sorsára?

A másik, amin felforrt az agyvizem, a folyamatos hangsúly azon, hogy Aida El-Seaghi arab származású. Oké, a nevéből kiderül. Na, de pont ugyanannyira magyar származású is. Édesanyja magyar. Ráadásul anyanyelve is magyar, itt született, itt él, itt dolgozik, itt adózik.

(Kis kitérő: hány honatyánk dolgozik és adózik? Mármint valós munkáról beszélek, és tényleges adóbevallásról…)

Lassan ott tartunk, hogy pedigré kell, hetedíziglen, ha nem akar az ember már alapból gyanús alak lenni. Mondjam, vagy mutassam a történelemkönyvekben a precedenst?

Addig is, jelentem, piréz vagyok. Soros nem fizetett a cikkért. Senki más sem. A célkeresztet pedig kéretik odébb tolni, bántja a szememet.

Goitein Vera

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.