Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sörre fel

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Egészen kellemes idő van, irány a hegy-völgy, vagy sík. Attól függ, kinek mi van közelebb. Ma már elméletileg nem lesz olyan brutális kánikula, amit én egyáltalán nem fogok bánni. Szerintem más se, ha csak nem sivatagi teve az illető.

Egyre feszültebb a helyzet Amerika és Észak-Korea között. Azért jó lenne, ha ők ketten (és senki más sem) nem kezdenék el kiirtani egymást és járulékos veszteségként mindenki mást is. Ez egyáltalán nem vicces.

Jut dráma mára is. Állítólag annyira nem fogy Magyarországon az Igazi Csíki Sör (most hirtelen nem tudom, hogyan kell nevezni), hogy az valami brutális. Pedig ha valaminek, ennek aztán volt reklámja. Lázár János mindenhez is értő miniszter személyesen vállalta a reklámfigura szerepét, és mégsem. Én mondjuk azt sem tudtam, hogy bevonultak a magyar sörpiacra, pedig logikus. Erről szólt a hihetetlen nagy hiszti a Heineken csillaga miatt. Az elvtársak újra akarták osztani (maguknak) a sörpiacot, mint minden mást is, de ez nem jött be. Mondjuk logikus is, hiszen itt nem védekezésképtelen magyar vállalkozóktól kellett volna lenyúlni, hanem nemzetközi szereplőktől, mint például a Heineken. Ráadásul érzékeny is a téma, mert a magyar ember azért ugyan nem mozdítja meg a seggét, mert mondjuk kicsinálta a kormány a tankönyvgyártókat, vagy holnaptól leginkább csak Lölö barátunk szállíthat be a menzáknak, esetleg ezután nem a szokott trafikostól veheti a cigit, hanem a fideszes havertól. De a sör fontos dolog, azzal nem lehet viccelődni. Szóval ez most nem jött be. Nem baj, választás után tuti nekifutnak megint. Mert amit ők meg akarnak szerezni, azt meg is szerzik.

Sztrájkra készülnek a Tesco áruházlánc dolgozói. A munkavállalók úgy érzik, hogy túlterheltek, de legalább alulfizetettek is, ezért – ha a tárgyalások nem járnak sikerrel – munkabeszüntetést terveznek. Nagyon helyesen – ezt nem az áruházlánc vezetősége mondja, hanem csak én – ha máshogy nem megy, össze kell fogni és ki kell harcolni. A szakszervezetnek pont ez a dolga, nem pedig az, hogy kokettáljon a kormánnyal.

Hihetetlenül boldog a pártsajtó. Miután hiába verdeste magát a földhöz annak idején a komplett kormány+az ő médiája, az ELTE elindítja a gender szaknak elnevezett képzését. Összesen 10 ember jelentkezett eddig a szakra, a nagyszerűek pedig ennek örvendeznek borzasztó nagyon. Hogy mégsem akarják a fiatalok, hogy elbizonytalanítsák őket a nemi identitásukkal kapcsolatban. Mert propagandáék agyáig ez jutott le, hogy erről fog szólni a szak.

Az azért érdekes, hogy a konzervatív-keresztény-közpénzzabáló tábornak szinte mindenről az jut eszébe, hogy mitől lehet elbuzulni. Persze mindjárt a migránsok után. A színesre festett kerítéstől a gender szakig csak azért paráznak. Az ilyen görcsös viselkedést szakemberek szerint a látens homoszexualitás okozza. Amikor valaki melegnek született, de ezt tagadja még saját maga előtt is. Ettől azonban végtelenül frusztrált, ezért teljes erőből gyűlöli mindazokat, akik elég bátrak felvállalni, megélni a másságukat és köszönik, jól vannak a bőrükben. Én speciel sokkal jobban tudnék örülni akárhány boldog, kiegyensúlyozott meleg embernek, mint ugyanennyi folyamatosan óbégató, mindenkit köpködő, gyűlölködő frusztráltnak.

Ennek örömére keresek valami jó kis zenét, aztán induljon a nap.
adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.