A kormány rácsodálkozott arra, amit minden magyar paraszt régóta tud

Mezei Dávid Csaba (forrás: YouTube) Mezei Dávid Csaba (forrás: YouTube)

A kormány elkezdett intenzíven aggódni a magyar vidékért. Amit én például csak helyeselni tudok, mivel éppen ideje volt. Ami nem igazán tetszik, az az aggodalom módja. Merthogy ezt találtam a kormányzati oldalon.

„Az európai vidék ügye egyre inkább közép-európai ügy

Az európai vidék ügye egyre inkább közép-európai ügy a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint.

Mezei Dávid Csaba erről a szentlőrinci gazdanapok pénteki megnyitóján beszélt, azt hangsúlyozva, hogy a vidék megőrzésén múlik Európa önazonosságának megtartása.

A 2020 utáni európai uniós agrárfejlesztési politikára térve kifejtette: Európa vezetőinek egyre inkább más politikai célok válnak fontossá, ezek közül a migrációs válság kezelését említette első helyen.

Megfogalmazása szerint «az ehhez szükséges forrásokat is a vidéktől akarják elvonni». «A vidékfejlesztés és az agrárpolitika lesz a vesztese ennek a költségvetési huzakodásnak, alkunak» – mutatott rá. Mezei Dávid Csaba szerint ezeket a tendenciákat összefogással lehet megakadályozni. Közép-Európának a vidék megmentésében betöltött szerepére térve kijelentette: «nekünk kell erre emlékeztetnünk Európát». Erős vidék erős mezőgazdaság nélkül nem létezhet – szögezte le.” (kormany.hu)

Értelmezzük az olvasottakat (mint a suliban, a mit akart mondani a költő? kezdetű mondat elhangzása után). Azon már meg sem lepődik senki, hogy a gazdanapokat is egy jó kis migránsozással kell indítani. Legyen elég annyi, hogy ezúttal nem volt Soros, sem Simicska, pedig biztosan be lehetett volna tuszkolni a szövegbe azt is. Most csak migránsok voltak. Akiknek a megállításáért a mi drága miniszterelnökünk éjt nappallá téve küzd. Akiknek a megállítását ezek szerint az Európai Unió is célul tűzte ki. Amit egészen ideáig nagyon akart a Fidesz, de ezek szerint már nem akar olyan nagyon.

Azt azért szögezzük le és tegyünk a szögre egy nagyobb követ is, el ne mozduljon, hogy az uniós agrártámogatási rendszert nem tegnapelőtt találta ki valami balliberális, romkocsmában a londoni mosogatás szépségeiről álmodozó bölcsészdiplomás. Az már igen régen elkészült. Mindenki, aki Magyarországon mezőgazdasággal foglalkozik, hosszú évek óta tisztában van azzal, hogy uniós agrártámogatás 2020-ig van, aztán meg nincs. Pont. Ezt már akkor is tudták a gazdák, amikor még sem migránsokról, sem Mészáros Lőrincekről nem is hallott senki.

Ehhez képest Mezei Dávid Csaba – akiről én például nem tudtam kideríteni, hogy milyen szakmai alapokon áll, ugyanis a miniszterelnökség honlapján ez az izé szerepel életrajzként:mdcs

elballagott Szentlőrincre és előadta a nagy halált.

Tehát mit akart mondani a költő? Természetesen azt, hogy – miután ezek szerint a kormánynak nem igazán áll szándékában a jövőben sem, hogy forrásokhoz juttassa a vidéket, mert fontosabb kisvasutat és stadionokat építeni, valamint a lehető legtöbb pénzt megfosztani közpénz jellegétől – mindenről az Unió és a migránsok tehetnek. Előre.

Mindenkinek az Uniót kell gyűlölni – és a migránsokat – amikor megszűnik 2020-ban a mezőgazdasági támogatás, amiről már az indulása pillanatában mindenki pontosan tudta, hogy 2020-ban szűnik meg. A termelők erre azért felkészültek szerintem. Azok a csókosok, akik kifejezetten azért harácsoltak össze hatalmas földterületeket, hogy a támogatásokból jól éljenek – miközben azok, akik évtizedek óta a földből éltek, nem jutottak mezőgazdasági területekhez -, lehetséges, hogy erősen rá fognak csodálkozni a dolgokra, amikor ez a bevételi forrás megszűnik.

De semmi gond, a bűnös máris megvan. Ha esetleg mégis hőbörögnek majd, akkor oda megy valamelyik nagyon hozzáértő fideszes és elmagyarázza, hogy hát hiszen ők szóltak három évvel ezelőtt, hogy mit akar csinálni a rohadék Unió és lám, megtették, odaadták a migránsoknak a pénzt. Direkt azért, hogy kicsellózzanak a gazdákkal, de főleg a földhöz jutott műkörmösökkel, fitneszedzőkkel és sírkőfaragókkal. Pedig ezen kívül is lesz mit megmagyarázni, de semmi gond, majd arról is az Unió, Soros és a migránsok tehetnek. A lényeg nem változik, csak a sorrend.adomany-1