Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormány rácsodálkozott arra, amit minden magyar paraszt régóta tud

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány elkezdett intenzíven aggódni a magyar vidékért. Amit én például csak helyeselni tudok, mivel éppen ideje volt. Ami nem igazán tetszik, az az aggodalom módja. Merthogy ezt találtam a kormányzati oldalon.

„Az európai vidék ügye egyre inkább közép-európai ügy

Az európai vidék ügye egyre inkább közép-európai ügy a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztési stratégiai ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint.

Mezei Dávid Csaba erről a szentlőrinci gazdanapok pénteki megnyitóján beszélt, azt hangsúlyozva, hogy a vidék megőrzésén múlik Európa önazonosságának megtartása.

A 2020 utáni európai uniós agrárfejlesztési politikára térve kifejtette: Európa vezetőinek egyre inkább más politikai célok válnak fontossá, ezek közül a migrációs válság kezelését említette első helyen.

Megfogalmazása szerint «az ehhez szükséges forrásokat is a vidéktől akarják elvonni». «A vidékfejlesztés és az agrárpolitika lesz a vesztese ennek a költségvetési huzakodásnak, alkunak» – mutatott rá. Mezei Dávid Csaba szerint ezeket a tendenciákat összefogással lehet megakadályozni. Közép-Európának a vidék megmentésében betöltött szerepére térve kijelentette: «nekünk kell erre emlékeztetnünk Európát». Erős vidék erős mezőgazdaság nélkül nem létezhet – szögezte le.” (kormany.hu)

Értelmezzük az olvasottakat (mint a suliban, a mit akart mondani a költő? kezdetű mondat elhangzása után). Azon már meg sem lepődik senki, hogy a gazdanapokat is egy jó kis migránsozással kell indítani. Legyen elég annyi, hogy ezúttal nem volt Soros, sem Simicska, pedig biztosan be lehetett volna tuszkolni a szövegbe azt is. Most csak migránsok voltak. Akiknek a megállításáért a mi drága miniszterelnökünk éjt nappallá téve küzd. Akiknek a megállítását ezek szerint az Európai Unió is célul tűzte ki. Amit egészen ideáig nagyon akart a Fidesz, de ezek szerint már nem akar olyan nagyon.

Azt azért szögezzük le és tegyünk a szögre egy nagyobb követ is, el ne mozduljon, hogy az uniós agrártámogatási rendszert nem tegnapelőtt találta ki valami balliberális, romkocsmában a londoni mosogatás szépségeiről álmodozó bölcsészdiplomás. Az már igen régen elkészült. Mindenki, aki Magyarországon mezőgazdasággal foglalkozik, hosszú évek óta tisztában van azzal, hogy uniós agrártámogatás 2020-ig van, aztán meg nincs. Pont. Ezt már akkor is tudták a gazdák, amikor még sem migránsokról, sem Mészáros Lőrincekről nem is hallott senki.

Ehhez képest Mezei Dávid Csaba – akiről én például nem tudtam kideríteni, hogy milyen szakmai alapokon áll, ugyanis a miniszterelnökség honlapján ez az izé szerepel életrajzként:mdcs

elballagott Szentlőrincre és előadta a nagy halált.

Tehát mit akart mondani a költő? Természetesen azt, hogy – miután ezek szerint a kormánynak nem igazán áll szándékában a jövőben sem, hogy forrásokhoz juttassa a vidéket, mert fontosabb kisvasutat és stadionokat építeni, valamint a lehető legtöbb pénzt megfosztani közpénz jellegétől – mindenről az Unió és a migránsok tehetnek. Előre.

Mindenkinek az Uniót kell gyűlölni – és a migránsokat – amikor megszűnik 2020-ban a mezőgazdasági támogatás, amiről már az indulása pillanatában mindenki pontosan tudta, hogy 2020-ban szűnik meg. A termelők erre azért felkészültek szerintem. Azok a csókosok, akik kifejezetten azért harácsoltak össze hatalmas földterületeket, hogy a támogatásokból jól éljenek – miközben azok, akik évtizedek óta a földből éltek, nem jutottak mezőgazdasági területekhez -, lehetséges, hogy erősen rá fognak csodálkozni a dolgokra, amikor ez a bevételi forrás megszűnik.

De semmi gond, a bűnös máris megvan. Ha esetleg mégis hőbörögnek majd, akkor oda megy valamelyik nagyon hozzáértő fideszes és elmagyarázza, hogy hát hiszen ők szóltak három évvel ezelőtt, hogy mit akar csinálni a rohadék Unió és lám, megtették, odaadták a migránsoknak a pénzt. Direkt azért, hogy kicsellózzanak a gazdákkal, de főleg a földhöz jutott műkörmösökkel, fitneszedzőkkel és sírkőfaragókkal. Pedig ezen kívül is lesz mit megmagyarázni, de semmi gond, majd arról is az Unió, Soros és a migránsok tehetnek. A lényeg nem változik, csak a sorrend.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.