Olvasói levél: Mehetsz a pénztárhoz!

Káder János és Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fotó: Facebook/Papp Gábor) Káder János és Papp Gábor, Hévíz polgármestere (Fotó: Facebook/Papp Gábor)

Nem nekünk kell lejáratni a gyökereket. Megteszik ezt maguk is. És még büszkék is rá.

A HVG 2017. július 27-i számában megjelent cikkecskében idézik Papp Gábort, Hévíz polgármesterét a városban ingatlant vásárolt külföldiekről. Természetesen barna nyelvvel került ki az orosz vásárlók hátsójából, majd megemlítette:

„Mostanában jöttek vevők az Öböl menti országokból, Kanadából, Szerbiából, Izraelből és Izlandról is. Ami pedig Európát illeti, látványosan megélénkült a nyugdíjközeli német állampolgárok költözési kedve is, akik a bevallottan a migránshelyzet miatt választják a biztonságosnak tartott Magyarországot”.

Hinnye az anyját!

A napi penzum megvolt, elmondtad a kötelező litániát, húzz a pénztárhoz!

Ha ott nem fizetnek, akkor jó eséllyel bejelentkezhetsz a 2019-es önkormányzati választásra, és újra beadhatod az igényedet a polgármesteri székre.

Az köztudott, hogy a németek, osztrákok és svájciak magyarországi ingatlanvásárlásai a rendszerváltás után pörögtek fel. Ebben közrejátszott a hatalmas ingatlanár különbség, a kedvező környezet, még a szocializmusban nagyon híressé vált Kurort (gyógyhely), Plattensee (Balaton) közelsége, a nagyon jó áron felszolgált ungarische Gulasch és a korábbi jóhírünk a legvidámabb barakkról.

Újabb idézet:

„Azóta sokan közülük eladták a házukat, mert sokan nem tudtak fenntartani két ingatlant nyugdíjasként.”

Józan vagy? Figyelsz magadra? Vagy az agymosás után az átprogramozás hatására jár a szád? Vagy kiadták az imakönyvben, hogy naponta migránsozni kell?

Hasonlítsuk össze a két idézetet!

A nyugdíjközeliek a „bevallottan a migránshelyzet miatt” itt vásárolnak. Magyarul: nem költöznek ide, hiszen dolgozniuk kell a gyárban, az irodában, a szolgáltatásban, vállalkozásában, stb.

Viszont a nyugdíjasok eladják az ingatlanjaikat, mert nem tudják fenntartani a magyarországiakat. Vagyis eszük ágában sincs ideköltözni – amikor már megtehetnék – a béke és nyugalom szigetére, ahol migránsok sincsenek.

Tehát nyugdíjasként már nem akarják biztosítani a nyugodt, migránsmentes életüket, védelmüket. Vagyis nem adják fel német, osztrák, svájci lakásukat azért, hogy olcsóbban, a magyar konyhára alapozva, rendszeres gyógyfürdőzés mellett, de mindenképpen biztonságosabban, migránsmentes környezetben éljenek – nálunk.

Czakó Péter

adomany-1