Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


„Ledarálhatja a gyermekeinket és felfalhatja, vagy eladja gyrosban”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Lassan egy hete pörög és az úristennek nem akar alábbhagyni a Migration Aid szervezetnek a Magyarországon legálisan tartózkodó (!) menekültek balatoni üdültetését célzó kezdeményezése köré felépített, az állampárt központjából mesterségesen gerjesztett hisztéria.

Lassan már nincs élő ember, orgánum, vagy bármilyen entitás a kormány ánuszrózsája körül, aki még ne állt volna bele minden idők egyik legkétszínűbb, legaljasabb pánikkeltési manőverébe. Volt már szó, lesz még szó erről, hiszen elég nehéz megállni, hogy a nyilvánvaló kormányzati félrevezetésre ne hívjuk fel újra és újra a figyelmet. Emlékeztetőül a történet lényege (hosszabban ITT írtunk erről):

A Migration Aid nevű szervezet azt tervezi, hogy a Magyarországon jogszerűen tartózkodó – menekült, vagy befogadott, vagy oltalmazotti státusszal rendelkező – családokból néhányat üdülni visznek. Nem egymillió, nem százezer, nem tízezer, de még csak nem is ezer emberről van szó, hanem néhány tucatról. Normális esetben ez nem lenne hír, nem értesülnénk róla. Ahogy arról sem szoktunk értesülni, hogy hány arab országból érkezett turista nyaral Balatonapjafaszán. Mert senkit nem érdekel, senkire nem tartozik.

De nem, ez nem egy normális eset. Bizonyos Manninger Jenő névre hallgató, leginkább névtelen fideszes parlamenti képviselőhöz csatlakozva, Hévíz Város Önkormányzata sem akart lemaradni a jóról. Múlt hét pénteken az önkormányzat Facebook-oldalán Papp Gábor, a település Fidesz-KDNP-s polgármestere állást foglalt azony nyomban a kérdésben, nehogy lemaradjon a csordától (sajnos a bejegyzés beágyazhatósági funkcióját letiltották ugyanazzal a lendülettel):

heviz2

Tehát mire Hévízre ért a sztori, már nem üdültetésről, hanem költöztetésről ment a para, és hát a polgármester úr már így adta tovább. Veszélyben forog több ezer család megélhetése, a migránsok (akiket egyébként a magyar állam hivatalosan befogadott, tehát legálisan tartózkodnak az országban) megzavarják a nyugalmat, elveszik a munkát, kárt okoznak, mindmeghalunk.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy mindeközben az oldal adminisztrátora serényen tünteti el az ellenvéleményeket, amelyek nem esnek egybe a polgármester úr és fegyverhordozói szánalmas pánikkeltésével. A dolog attól szép, hogy – mint bárki meggyőződhet róla – figyelemfelkeltő posztot is írtak az ügyben. Mármint hogy a bér kommentelők és a bér tollnokok provokációit törlik (a változatosság kedvéért ezt sem lehet beágyazni, de akkor mi lenne, ha legalább egyszer írástudókra bíznák ezt a fránya kommunikációt?)

heviz

Olvasónk szerint ezt a kommentet például letiltották:

Elég furcsán értelmezik a bérkommentelő, bértroll fogalmát.

Nos, magyar állampolgárként, szabad elhatározásomban nyilvánítom ki nemtetszésem eme aljas, embertelen viselkedés ellen, amit művelnek!

Magyarhoz nem méltó az, ahogy viselkednek a legálisan itt lévő emberekkel!
Mert bizony ők is emberek, érző lények!

Az, hogy ilyen ocsmány módon kommunikálnak velük kapcsolatban, az elfogadhatatlan!

Ami meg a vélt bérkommentelős szálat illeti:
Súlyos tévedésben élnek!
Az, akinek más a véleménye – még a stílustól függetlenül is – nem feltétlen bértroll!

Elfelejtik, hogy az is vélemény, ami nem egyezik az önök szájízével!
Ha ezt önök nem tartják tiszteletben – jól láthatóan nem – akkor önök kutya közönséges cenzorok, más szólásszabadságát korlátozzák, semmilyen jogi alappal nem rendelkezve!
Ez aljas dolog, és gyarlóságra vall!

Hévízi nyaralásunk természetesen áttesszük máshová, ahogy sokan mások is!

Ezen felbuzdulva körülnéztünk a kommentek között és meglepően sok értelemmel találkoztunk, sőt: úgy látszik, az urak belefáradtak a törölgetésbe. A nem ritkán tragikus párbeszédek között vannak szép számmal igazán üdítő hozzászólások is, és bár az ostoba, primitív egydimenziós uszítás keltette keserű szájízen nem változtat, azért jó látni, a humorérzéket hírből nem ismerő, ökölbe szorult agyú funkcionáriusok vergődését:

Ákos: Bérkommentelő tehát az, aki nem ért egyet az önkormányzattal. Köszönöm, tanultam valamit.

Hévíz Város ÖnkormányzataAz önkormányzattal a hévízi polgároknak kell egyetérteni. Önöknek, akik ki tudja honnét ideírogatnak, nem kell…

Vagy:

Veronika: Felsorolná egy illetékes azt az 50 országot, ahonnan Hévízre járnak nyaralni? És elmondaná, hogy mi szerint választják ki, hogy ki teheti be a lábát a városba?

Hévíz Város ÖnkormányzataMagyarország, Németország, Oroszország, Csehország, Horvátország, Szlovákia, Ausztria, Kína, Svédország, Norvégia, Izrael, Dánia, Olaszország, Svájc, Japán, Kanada, Anglia, Lengyelország, Franciaország, Szlovénia, Szerbia, Bulgária, Izland, USA, Spanyolország, Portugália, Ukrajna, Írország, Törökország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Egyiptom, Hollandia, Belgium, Wales, Macedónia, Moldova, Románia, Finnország, Lettország, Litvánia, Észtország, Grúzia, Üzbegisztán, Örményország, Argentina, Chile, Ciprus, Újzéland, Katar, Szaud-Arábia, Jordánia, Kuvait, Irán

Veronika: És hogyan ellenőrzik pl. az orosz turistákat. Úgy tudom a környéket nagyon szeretik, még házakat is vesznek. Úgy, mint a letelepedési kötvényeseket? Mert akkor az nagyon nem jó.

Hévíz Város ÖnkormányzataAki nem EU-s tagország polgára az egy hosszadalmas procedúrán „átesve” – engedélyek, vizsgálatok – után vásárolhat bármilyen ingatlant. Hévízen az ingatlanok kb.: 25% külföldi tulajdonban van. Német, osztrák, svájci, orosz, holland, ukrán, de található kuvaiti és izlandi tulajdonos is.

Veronika: Tudom, keszthelyi vagyok. Csak a hosszadalmas procedúrában nem vagyok biztos. Amúgy gratulálok a város vezetésének, hogy ilyen sok színű, sok vallású, sok kultúrájú város hoztak létre.

Bence: annyira bírnám, ha valamelyik migráns előállna 50 misivel, hogy akkor ő lakást venni Hévízen.😀 akkor kéne az értelemtől duzzadó kinézetű polgármester fejét lefotózni.😀 „hűű most akkor a pénz, vagy Dikty utasítása?”

Rita: Hévíz Város Önkormányzata, érdeklődöm: Magomed járt már Hévizen?

Judit: Hévíz Város Önkormányzata, ajaj. Katar, Szaúd-Arábia, Jordánia, Kuvait, Irán!!!! Azoktól nem tetszenek összefosni magukat? Muszlimok!!! Burkiniben, slafrokkban. Jaaa, hogy gazdag muszlim jó muszlim, értem én.

És végül: igen, a humor, az irónia ellen nincs fegyver. A rezsim nevetséges, szánalmas, undorítósága egyetlen kommentben (kéretik nem félreérteni):

heviz3

Bár nem így indult ez a cikk, most úgy érzem, talán van még remény.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.