A pénz hízlal

Fotó: AppleandTree Fotó: AppleandTree

Rotyogós szép estét! Nem a bableves, hanem a hőség okán gondoltam a rotyogást. Nem mindegy, bár lassan fene tudja. Én már annyi vizet izzadtam, hogy kezd a laptop körül egy pofás esőerdő kialakulni. Remélem, nem arra kelek reggel, hogy ott áll mellette Áder János és kivont pecabottal védi.

Harangozó Tamás MSZP-s képviselő kérdést intézett Pintér Sándor olajszagú miniszterhez és már még választ is kapott. Az egyik kérdés a kopasz-ügy volt. A válasz: nincs kopasz-ügy. A másik kérdés a 2014-es választás előtt osztódással szaporodó, rengeteg közpénzt felnyaló, majd érdemi munkát nem végző, vagy egyenesen köddé váló kamupártokra vonatkozott. 187 ügyben nyomozott a hatóság, 10 vádemelés történt és ennyi. A határidő meg mindjárt lejár.

Persze érthető, hogy miért nem sürgős – bár három év után aolyan veszett kapkodásról nem beszélhetünk – a dolog. A kamupártok kellenek a Fidesz győzelméhez, mert olyan a választási rendszer. Majd hülyék lesznek elriasztani a megélhetésieket azzal, hogy visszaveszik az állami milliókat, pláne hogy meghurcolják őket. Akkor a végén tényleg csak olyan pártok indulnának, akik komolyan is gondolják a dolgot. Az meg nem jó. Igaz, hogy sokba kerül, de megéri. A Fidesznek. Amúgy sem ők fizetik, hanem mi.

Itt található Harangozó Tamás bejegyzése:

Egyébként megvan, mitől van ez a rohadalom hőség! Most leltem a Blikken. Vagy -ben: Hódi Pamela olyat domborított bikiniben, hogy visszajön tőle a hőség.

Én változatlanul nem tudom, kit, vagy mit tisztelhetek Hódi Pamelában, de arra szeretném kérni, hogy sürgősen fejezze be a domborítást, mert halomra döglök.

A nap kommentje Józseftől (arra az olvasói kérdésre reflektált, hogy miért is dagadt hájfejű enyhén túlsúlyos a legtöbb ember a hatalom környékén):

Úgy látszik a pénz hizlal!

adomany-1