Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha szép csöndben csinálják, nem tűnt volna fel senkinek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét, meg jóestét mindenkinek is! Magánügy, de most hasított belém, hogy miután hetek óta fosul alszom, ez változatlanul így marad. Ugyanis holnaptól – a mai viszonylag kánikulamentes nap után – beköszönt a szubszaharai hőség újabb hulláma és megint a 40 fok közeléből hallgathatom, ahogy az agyam molekuláira bomlik. Nem baj, mert legalább közben a sok menetrend szerinti baromság sem marad el közéletileg. Heves önsajnálatom közepette nézzük szépen, mi történt ma, amiről érdemes pár szót ejteni.

A hvg.hu értesülései szerint a magyar kormány megunta, hogy az amerikai szövetségi kormányt próbálja rábírni, hogy szóbaálljanak velük CEU-ügyben, ezért nagyvonalúan beérik a New York állammal kötendő egyezséggel, amelyet hamarosan alá is írnak. Ez igazán örvendetes, már ennél jobban nem nagyon tudnának hülyét csinálni magukból. Pedig dehogynem. Másfelől viszont a dolog még így sem lehet megnyugtató a gaz Soros-egyetem szempontjából, ugyanis a működés másik feltétele – miszerint New Yorkban is legyen működő kampusza – egyelőre nem teljesül. Azt viszont lássuk be, hogy erőszakos gazemberék végül mégis meghátráltak. Azaz segget csináltak a szájukból. Nem először. Nem utoljára.

Az MSZP-szappanopera ma az Inforádióban folytatódott, ahol a párt elnöke, Molnár Gyula azt mondta: komoly büntetésre számíthat, aki kibeszél az MSZP-ből. Mintha hallottunk volna már ilyet, aztán jött a Botka László-Molnár Zsolt csörte, amire persze hányjuk rá a fátylat, a pártelnök is ráhányta. Akárcsak az érintettek, ő is lezártnak tekinti az ügyet. Molnár (a Gyula) szerint másfelől a baloldali pártoknak nem érdekük, hogy felaprózódva sok kis párt kerüljön be a Parlamentbe, így muszáj lesz összefogniuk.

„Ez már nem lesz szerelmi házasság, itt már szerelem egy ideje nincs, de érdekházasság még lehet.”

Najól van akkor, ott tartunk, ahol eddig is. Remélem, Orbánviktor miniszterelnökúrnak jól telik a nyaralás.

Tudom, hogy már mindenkinek elviselhetetlenül hiányzik Lázár János meg a kormányinfó nevű izé, de sajnos augusztus 24-ig nélkülözni kell őmindenhez értő okos fejét és rókavigyorát. Vigasztalásul itt a jó hír: akár más területen dolgozó állami tisztviselőket is átvezényelhetnek mától azokba a kormányhivatali, Lázár-féle plakátkommandókba, amelyek dolga, hogy listázzák, büntessék és elávolíttassák a jogsértően kihelyezett hirdetéseket. Konkrétan ez áll a Miniszterelnökség vezetőjének legfrissebb utasításában. Szóval, nyugi van! Ha esetleg ha várni kell esetleg az ügyek intézésével, a közszolga nem tehet róla, hogy a plakáttörvény betartásán kell vergődnie. Ilyen ország pedig tényleg nincs.

És végül, hogy reggel se maradjak munka nélkül nem húzom már soká az időt, itt a nap abszolút híre számomra: a Hír TV feljelenti saját magát, mert 2010-ben számla nélkül adták a reklámot a Fidesznek. Nyugi, Simicska bácsi akkoriban nem volt többségi tulajdonos, így felelőssége sincs abban, hogy a Fidesznek nem számláztak. Ellenben az akkori cégvezetők között ott volt Liszkay Gábor is, aki Simicska és Orbán G-napja után a miniszterelnök mellé állt, és most már Mészáros Lőrincnek lapátolja jó pénzért a ganét. Szép lesz ez, nyomjátok, fiúk!

A tanulságos muzsika előtt következzék még a nap kommentje, ami szintén tanulságos. Még ha nem is olyan előjellel, mint szeretném, bizonyos Akilina kútfejéből:

Ha jól emlékszem, úgy indult, hogy az Abcúg írt riportot erről az egész nyaraltatásról. Kérdem én, minek? Kicsit felmerül azért ilyenkor, hogy bedobtak egy kavicsot a bilibe, lehetett tudni, hogy ez lesz a reakció rá. Ha szép csöndben csinálják, nem tűnt volna fel senkinek, mindenki békén maradhatott volna, és most nem kéne olyan cikkeket olvasnom, hogy egy megvezetett, gyűlöletre hergelt birka vagyok a többi állampolgártárssal együtt..

Értjük? Értjük. Minek írni a szarságokról, mikor tudjuk, hogy mi lesz a reakció. Amiről kussolunk, az nincs, és ráadásul nem sértjük meg a kedves állampolgártásat se az ő nagyfene lelki békéjében. Igen, így is lehetne. Valóban.

 

adomany-1