Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legyen kötelező szavazni. Mármeg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Miután már napok óta megy a vita a választójog szűkítésén – Jobbik – itt egy sajtóközlemény a bánat tudja milyen párttól. Én ugyan még csak nem is hallottam róluk, de örömmel és gyorsan tanulok, amennyiben van mit és van miért. Most csak ez a közlemény érdekes (vagy sem), nem fogok semmit hozzáfűzni.

„Az ÉRTÜNK ÉRTETEK – a hiteles párt közleménye

Budapest, 2017. augusztus 7., hétfő (OS) – Az ÉRTÜNK ÉRTETEK nem szűkítené a választójogot, hanem Európában is létező nemzetközi példák alapján állampolgári kötelezettséggé tenné a szavazáson történő részvételt! Ma már az számít véleménynek, ha valaki üresen dobja be a szavazólapot, az azonban nem, ha távol marad. Sokkal inkább érdektelenségnek, lustaságnak, amely nem megengedhető olyan kérdésekben, ahol a következmények mindnyájunkat érintik.  Tájékozódjon, alakítson ki véleményt, és menjen el, vegyen részt!

A választási eredmény nem azon az 5 százalék alatti (KSH: 2011), és egyre csökkenő számú 8 általánost sem végzett, nagyrészt idős állampolgáron múlt és múlik elsősorban, hanem azon a 35-40 százalékon, akik nagy részének bár van véleménye, mégsem megy el szavazni. A társadalomhoz, mint közösséghez tartozás nem csak jogokkal, de kötelezettségekkel, és felelősséggel is jár, amelynek részévé kell tenni az országgyűlési képviselőknek, mint az ország, a társadalom vezetőinek kiválasztásán történő részvételt.

A mai parlamenti pártok mindegyike az alacsony részvételben érdekelt, hiszen hitelvesztésük miatt csak törzsszavazóikra számíthatnak. Ezért próbálják a választó és választhatóság demokratikus elvét megnyirbálni ott, ahonnan nem remélnek szavazatot, és bővíteni ott, ahol könnyen manipulálható réteget látnak. 

Bertha Szilvia
elnök”

Ha majd lesz olyan párt, aki szerint sorsolással kell eldönteni, hogy ki szavazhat, ki nem, arról is be fogunk számolni.

Addig is, a nap kommentje Lászlótól:

ha az EMMI tökéletes működését imával biztosították eddig, akkor most tudományosan megállapítanom, hogy nincs Isten 😀 😀 😀

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.