Vendégcikk: Burkini nem, belepisilés igen

Kép: Free_Photos Kép: Free_Photos

A Magyar Nemzetet úgyis ritkán szemlézem, meg aztán van itthon elég fennforgás, fakocka, Rezsibunkó, Sorosbrüsszel, minek a nemzetközi zavarosban halászgatni, de…

Ez így a jó kis nyári melegben külön tetszett: burkinit viselt, kitisztították utána a medencét, és fizetnie is kellett.

Nem igazán áll össze a kép… pl. az úszósapka viselete kötelező, nehogy bepottyanjon egy-egy ártatlan fejtetű a medencébe, esetleg a hajunk se úszkáljon felelőtlenül bele a vízforgatóba. A fürdőruha viselete tudtommal szintén kötelező, urak esetében ez akár térdig érő bermudák formájában is kevesebb közfelháborodást kelt, mintha ne adj’ isten belelógna a vízbe a pimpili. Strandkendőbe tekert idősebb hölgyeket sem szokott jobb belátásra téríteni a felháborodott úszómester.

Tehát, összegezve, a medencéből sem a textil, sem a fejfedő nincs rendeletileg kiparancsolva. Csak lehetőleg ezeket ne kombináljuk amolyan „iszlámterroristás” veszedelemmé, mert akkor mindjárt tilos. Sőt, akkor fertőző is!

Logikus, nem?

De most már rettenetesen kell pisilnem, szaladok is be a Gellért nagymedencéjébe gyorsan, a víznek mindegy, a többi fürdőző meg úgyse veszi észre, elvégre fürdőruhában vagyok.

(Nyavalyát. Íróasztal mellett üldögélek 45 fokban, és medencébe pisilésről fantáziálgatok. Vakációzni kéne már… csak az MNB felmérései szerint erre szánható, háztartásonként 10 millió forintos megtakarításom sajnos egyelőre a Pénztáros Lőrinc bankszámláján nyaral.)

Goitein Veraadomany-1