Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégcikk: Burkini nem, belepisilés igen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Magyar Nemzetet úgyis ritkán szemlézem, meg aztán van itthon elég fennforgás, fakocka, Rezsibunkó, Sorosbrüsszel, minek a nemzetközi zavarosban halászgatni, de…

Ez így a jó kis nyári melegben külön tetszett: burkinit viselt, kitisztították utána a medencét, és fizetnie is kellett.

Nem igazán áll össze a kép… pl. az úszósapka viselete kötelező, nehogy bepottyanjon egy-egy ártatlan fejtetű a medencébe, esetleg a hajunk se úszkáljon felelőtlenül bele a vízforgatóba. A fürdőruha viselete tudtommal szintén kötelező, urak esetében ez akár térdig érő bermudák formájában is kevesebb közfelháborodást kelt, mintha ne adj’ isten belelógna a vízbe a pimpili. Strandkendőbe tekert idősebb hölgyeket sem szokott jobb belátásra téríteni a felháborodott úszómester.

Tehát, összegezve, a medencéből sem a textil, sem a fejfedő nincs rendeletileg kiparancsolva. Csak lehetőleg ezeket ne kombináljuk amolyan „iszlámterroristás” veszedelemmé, mert akkor mindjárt tilos. Sőt, akkor fertőző is!

Logikus, nem?

De most már rettenetesen kell pisilnem, szaladok is be a Gellért nagymedencéjébe gyorsan, a víznek mindegy, a többi fürdőző meg úgyse veszi észre, elvégre fürdőruhában vagyok.

(Nyavalyát. Íróasztal mellett üldögélek 45 fokban, és medencébe pisilésről fantáziálgatok. Vakációzni kéne már… csak az MNB felmérései szerint erre szánható, háztartásonként 10 millió forintos megtakarításom sajnos egyelőre a Pénztáros Lőrinc bankszámláján nyaral.)

Goitein Veraadomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.