Neked bármit, Garancsi!

Fotó:MTI Fotó:MTI

Orbán Viktor barátsága ismét aranyat ért, vagy legalábbis milliókat, a kedvezményezett ezúttal pedig nem más mint Garancsi István, a Videoton tulajdonosa. A budai várnegyed kormány szinten igen felkapott. Fidesz közeli családok kezdik belakni a területet, élvezve Budapest egyik legjobban orientált negyedét. A gond csupán annyi, hogy ezek a rokonok és családtagok megközelítőleg sem fizetnek annyit az ingatlanok bérlésére, mint amennyit azok ténylegesen érnek. A mutyi pedig mindenki orra előtt történik, anélkül hogy bármiféle vizsgálat is indulna.

A Garancsi István érdekeltségébe tartozó CD Hungary havi 13.500 forintért bérel, egy 45m2-es a budai várban, azon belül is az Úri utcában található lakást. Ezért az összegért egy 2 négyzetméteres helyiséget tudnának bérbe venni. Ugyanis az utcában található 40 m2-es lakások havi bérleti díja pontosan 200 000 forint.

nevtelen

Hasonló esetek tucatjaira derül fény hétről hétre, érdemben mégsem történik semmi. Polgármesterek és rokonaik bérelnek nagy értékű ingatlanokat a város legfelkapottabb negyedeiben a tényleges ár töredékéért. Nem értik, mi itt a probléma, sőt, még ők háborodnak fel, ha valaki felelősségre vonja őket.

Oligarchák és maffiózók országában élünk, ahol lassan nincs olyan lakás, újság vagy éppen vállalkozás, amely ne áron alul, a törvényeket teljes mértékben mellőzve cserélt volna gazdát. Magyarország napról napra mélyebbre süllyed, amihez emberek tízezrei szó nélkül asszisztálnak.

adomany-1