A forradalom gyermekei felfalják a forradalom gyermekeit

MTI Fotó: Beliczay László MTI Fotó: Beliczay László

A legfrissebb örömhír: meghirdették az év tanyája pályázatot. Természetesen a kormány közösségi oldalára is feltolták az újabb sikertörténetet, de mivel egy rendes magyar ember mindenben csak a rosszat látja (a kormány szerint legalábbis), ki is tört a botrány a kommentelők között.tanya

Na, ez már tényleg a siker csúcsa, amikor olyan szuper módon működik a propaganda, hogy a kormánypárti honpolgárok egymásnak ugranak. Egy tizedmásodperc alatt nekitámadnak annak, aki bármilyen kritikával mer élni. Igaz ugyan, hogy a kritika jogos, de aki azt le meri írni, az minimum Gyurcsány hívő, miközben új kifejezés is született: ballibjobb. Egyszóval már körbevette az ellenség a híveket. Fejben.

Egyébként tényleg pocsék a helyzet vidéken? Az. Pusztulnak a falvak, a tanyák? Igen. Igaza van annak, aki szóvá teszi, hogy az ő gyerekének is joga van iskolába járni, neki is joga van eljutni a boltba? Simán.

Honfitársaink azonnal meg is találják a megoldást. A kommentelő a hülye, mert miért nem költözik be a városba? Hát tényleg ez a megoldás. Véletlenül sem az, hogy elsődleges feladata legyen a kormánynak kiépíteni az infrastruktúrát az országban. Majd a városban megterem a krumpli, a tyúkok is különösen jól tojnak a nyolcadik emelettől felfelé.

És az is nagyon rendben van, hogy külföldre hurcolja a pénzt a kormány. Mert azok megérdemlik, az aprófalvakban, tanyákban élők meg nem érdemlik meg. Annyira nem, hogy mehetnek a búsba, megmondta a Gyurcsány is. És igen, jól élünk és az az igazi valami, ha a külhoni magyarokat, valamint a Föld túlsó felén élőket támogatjuk, mert megtehetjük.

Az meg minimum gyanús, hogy olyan vinnyog, akinek telik laptopra és internetre.

Jelentem, a szellemi leépülés újabb szintet lépett. Lefelé. Fogalmam sincs, mennyiben függ össze a laptop és az internet megléte az út és a vezetékes víz hiányával. Semennyiben, azt hiszem. Azt viszont látom, hogy súlyos mentális állapotban van a társadalom egy része és az állapotuk nem javul, de legalább romlik. Ha van egy kis szerencséje ennek a hőségben párolódó országnak, akkor elkezdik egymást irtani. Verbálisan, természetesen.

Ez még nem is lenne gond, csak közben annyira buzog bennük a hazaszeretet, hogy a saját hazájuknak tesznek keresztbe. Mert azt be kellene látni, hogy az ország elsődleges érdeke a vidék fejlesztése, az ottani lét élhetővé tétele. Már csak azért is, mert az ország háromnegyed része vidéken él. Többségében falvakban, egy részük tanyákon. És nekik éppen úgy joguk van a járható utakhoz, iható vízhez, mint annak, aki a Pasa Parkban tengődik. Most forradalmi kijelentést teszek: fideszeseknek és nem-fideszeseknek teljesen egyenlő jogaik vannak.

Nyugodtan lehet szeretni, vagy akár utálni bármelyik pártot, politikust, azzal semmi gond nincsen. De amikor a saját honfitársának ugrik valaki és – most éppen áttételesen – hazaárulónak nevezi és az országból való eltakarodásra szólítja fel csupán azért, mert az a valaki elvárná az éppen regnáló kormánytól, hogy tegye a dolgát, hát az már nagyon súlyos.

Márpedig most ez történik. A forradalom gyermekei felfalják a forradalom gyermekeit. Elég baj az nekünk, hogy mindannyiunk hasa ettől csikar évek óta.adomany-1