Tévedtem, bocs

Fotó: Lázár Gergő Fotó: Lázár Gergő

Boldogság, béke, szeretet.

A magyarok kedves, vidám, befogadó, vendégszerető nép.

A kormány tagjai önzetlenségből, emberségből és szakmai hozzáértésből egyaránt az átlag felett teljesítenek.

A miniszterek elnöke folyamatosan azért dolgozik, hogy béke és megértés legyen az országban. Naponta tart spontán sajtótájékoztatókat, örömmel elfogadja a meghívásokat különféle fórumokra, meghallgatja az ország lakóinak mondanivalóját.

A kormány szigorúan ügyel a sajtó szabadságára. Minden eszközzel azon van, hogy minden politikai oldal elvárásai teljesüljenek a lehetőségekhez mérten, mert tisztában van azzal, hogy kötelessége minden állampolgárt a legjobb tudása szerint szolgálni.

A kormány támogatja a civil szerveződéseket, mindent megtesz azért, hogy a társadalom tagjai tisztában legyenek a jogaikkal és a kötelezettségeikkel.

A kormány tiszteletben tartja minden polgár vallási, politikai, szexuális, szólási és egyéb szabadságjogait.

Elő nem fordulhat ebben az országban, hogy szitokszó legyen a jobboldali, baloldali, demokrata, konzervatív, liberális.

A szociális háló erős, a kormány a civil szervezetekkel összefogva, őket segítve és kiegészítve dolgozik azért, hogy ne legyen éhező ember – sem gyermek, sem felnőtt -, hogy az idős emberek méltó életet élhessenek, hogy senki ne érezze úgy, hogy magára hagyta az állam, amikor bajban van.

Az adóhatóság rendkívül sok segítséget nyújt a lakosságnak. Az elsődleges feladatuknak nem a bírságolást tartják. Tudják, hogy az ország és az állampolgárok érdekében kell dolgozniuk.

A hatalmi ágak egymástól elkülönülve működnek. Mindenki egyenlő a jog előtt. Is.

A kormány gondosan bánik a rá bízott javakkal. Bölcs mérlegelés után, a legszügségesebb helyekre csoportosítja a pénzt. Első az ország és a polgárok biztonsága, fejlődése, gyarapodása. Az oktatás és az egészségügy a legfontosabb, amit folyamatosan fejlesztenek a szaktárcák.

A kormány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden fillérnyi közpénz útja követhető legyen. Ha egy újságíró leleplez egy korrupciós ügyet, azt kitüntetik. A bűnös ellen haladéktalanul vizsgálatot indít a legfőbb ügyész.

Elő nem fordulhat, hogy egy politikus – akár ellenzéki, akár kormánypárti – tudatosan hazudjon a polgároknak. Ha mégis, annak azonnali súlyos következményei vannak. Ahogy annak is, ha egy politikus – akár ellenzéki, akár kormánypárti – nem tud fillérre elszámolni a saját és családtagjai vagyongyarapodásával.

A politika nem téma a hétköznapokban. Egyáltalán. Nem jelent problémát, ha egy családban, vagy baráti társaságban különféle pártokra szavaznak az emberek, mert mindenki tudja, hogy nem olyan nagy a különbség, ami a lényeget illeti. És azt is tudja mindenki, hogy a családban, vagy egy barátságban sem az számít.

A kormány teszi a dolgát, az ország működik és fejlődik, az emberek pedig élik a maguk életét. Olyan hétköznapi dolgok foglalkoztatják őket, hogy például melyik piacon lehet finomabb almát kapni, vagy melyik oviba érdemes adni a gyereket és hová kellene menni túrázni. Beszélgetnek kutyasétáltatás közben az állatvédelemről, és könyvekről, zenéről, sportról, filmekről.

Igazából nagyon kevesen tudják, hogy mi a neve a jegybank elnökének, a miniszterelnök szomszédjának, vagy a propagandaminiszter feleségének.

Nincs is propagandaminiszter, mert felesleges. Úgyis érzi mindenki a bőrén, hogy ez egy jó hely.

Ja, nem.

Bocs.adomany-1