Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Tévedtem, bocs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Boldogság, béke, szeretet.

A magyarok kedves, vidám, befogadó, vendégszerető nép.

A kormány tagjai önzetlenségből, emberségből és szakmai hozzáértésből egyaránt az átlag felett teljesítenek.

A miniszterek elnöke folyamatosan azért dolgozik, hogy béke és megértés legyen az országban. Naponta tart spontán sajtótájékoztatókat, örömmel elfogadja a meghívásokat különféle fórumokra, meghallgatja az ország lakóinak mondanivalóját.

A kormány szigorúan ügyel a sajtó szabadságára. Minden eszközzel azon van, hogy minden politikai oldal elvárásai teljesüljenek a lehetőségekhez mérten, mert tisztában van azzal, hogy kötelessége minden állampolgárt a legjobb tudása szerint szolgálni.

A kormány támogatja a civil szerveződéseket, mindent megtesz azért, hogy a társadalom tagjai tisztában legyenek a jogaikkal és a kötelezettségeikkel.

A kormány tiszteletben tartja minden polgár vallási, politikai, szexuális, szólási és egyéb szabadságjogait.

Elő nem fordulhat ebben az országban, hogy szitokszó legyen a jobboldali, baloldali, demokrata, konzervatív, liberális.

A szociális háló erős, a kormány a civil szervezetekkel összefogva, őket segítve és kiegészítve dolgozik azért, hogy ne legyen éhező ember – sem gyermek, sem felnőtt -, hogy az idős emberek méltó életet élhessenek, hogy senki ne érezze úgy, hogy magára hagyta az állam, amikor bajban van.

Az adóhatóság rendkívül sok segítséget nyújt a lakosságnak. Az elsődleges feladatuknak nem a bírságolást tartják. Tudják, hogy az ország és az állampolgárok érdekében kell dolgozniuk.

A hatalmi ágak egymástól elkülönülve működnek. Mindenki egyenlő a jog előtt. Is.

A kormány gondosan bánik a rá bízott javakkal. Bölcs mérlegelés után, a legszügségesebb helyekre csoportosítja a pénzt. Első az ország és a polgárok biztonsága, fejlődése, gyarapodása. Az oktatás és az egészségügy a legfontosabb, amit folyamatosan fejlesztenek a szaktárcák.

A kormány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minden fillérnyi közpénz útja követhető legyen. Ha egy újságíró leleplez egy korrupciós ügyet, azt kitüntetik. A bűnös ellen haladéktalanul vizsgálatot indít a legfőbb ügyész.

Elő nem fordulhat, hogy egy politikus – akár ellenzéki, akár kormánypárti – tudatosan hazudjon a polgároknak. Ha mégis, annak azonnali súlyos következményei vannak. Ahogy annak is, ha egy politikus – akár ellenzéki, akár kormánypárti – nem tud fillérre elszámolni a saját és családtagjai vagyongyarapodásával.

A politika nem téma a hétköznapokban. Egyáltalán. Nem jelent problémát, ha egy családban, vagy baráti társaságban különféle pártokra szavaznak az emberek, mert mindenki tudja, hogy nem olyan nagy a különbség, ami a lényeget illeti. És azt is tudja mindenki, hogy a családban, vagy egy barátságban sem az számít.

A kormány teszi a dolgát, az ország működik és fejlődik, az emberek pedig élik a maguk életét. Olyan hétköznapi dolgok foglalkoztatják őket, hogy például melyik piacon lehet finomabb almát kapni, vagy melyik oviba érdemes adni a gyereket és hová kellene menni túrázni. Beszélgetnek kutyasétáltatás közben az állatvédelemről, és könyvekről, zenéről, sportról, filmekről.

Igazából nagyon kevesen tudják, hogy mi a neve a jegybank elnökének, a miniszterelnök szomszédjának, vagy a propagandaminiszter feleségének.

Nincs is propagandaminiszter, mert felesleges. Úgyis érzi mindenki a bőrén, hogy ez egy jó hely.

Ja, nem.

Bocs.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.