Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig még elmondhatjuk, amit el szeretnénk mondani

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, jó reggelt!

Esküszöm, minden reggel úgy nyitom ki a laptopot, hogy na most! Most lesz az, hogy nyomozás indul valaki ellen korrupció miatt, vagy lemondott az összes párt összes vezetője, plusz a kormány, esetleg valamelyik politikus beismerte, hogy hazudott, de legalább lopott is és most gyötri a lelke, ezért visszaad mindent.

Aztán a kávé segíteni szokott és felébredek, kihúzom a kezemet a biliből.

A várható negyven fokra és Németh Szilárdra való tekintettel betáraztam a fagyasztóba pár vödör jeget és jöjjön, ami amúgy is jön, ha fejre állunk, akkor is. Tegnap dupla szülinap volt (nyilván nem, csak mindenki másról nem tudjuk, hogy szintén tegnap ünnepelte, de ezennel nagyon boldogat mindenkinek), mert Arnold Terminátor 70 éves lett, ami az ő dolga. Másrészt és első sorban Bálint György, az ország Bálint gazdája viszont 97 éves lett, rengeteg terve van, könyvet ír és általában is pezseg, mint a friss bor. Nagyon sok boldog szülinapot még neki.

G. Fodor és beosztottai nagyon belelendültek ebbe a szívükhöz kapnak a liberálisok, ellenzéki újságírók és hasonló baromságok. Most éppen azért kell a szívükhöz kapni, mert mindenki elégedett volt a vizes vb rendezésével. Nafene. Most nem fogom szótagolva leírni ezeknek a szerencsétleneknek, hogy nem a sportolókkal és nem a lebonyolítással van baja senkinek, hanem azzal a kurvasok pénzzel, ami átláthatatlanul folyt bele a történetbe és ami indokolatlanul a sokszorosa annak, amennyinek lennie kellett volna. Azt a pénzt pedig mi termeltük ki és a mi-ben benne vannak a liberálisok, de még az ellenzéki újságírók (és olvasók is) és akár tetszik ez a propagandistáknak, akár nem, jogunk van reklamálni a pénzünkért. Pont. Amúgy elég szar lehet úgy kezdeni a szerkesztőségben a napot, hogy elolvassa az ember, miről mit gondol aznap. A hívószavakat meg nyilván hetente kisorsolják és aki fizetést akar kapni, annak bele kell tolni a cikkbe. Ha belepasszol, ha nem.

Hogy valami jó is legyen a hét első napján: ártunk és ormányunk át kívánja alakítani a bírói kinevezések rendszerét. Már tavaly nekifutottak a dolognak, amikor megpróbáltak különbíróságokat létrehozni. A saját emberekkel feltöltött bíróságok döntöttek volna olyan kérdésekről, mint például közadatnak minősül-e, hogy Mészáros Lölö mennyi pénzt nyer véletlenül közbeszerzésnek nevezett eljáráson, vagy hogy miről lehet népszavazást kiírni.

Ez akkor nem jött össze, a kormány úgy tett, mintha elengedte volna a nagy botrányt kavaró ügyet. Most kiderült, hogy természetesen nem engedte el. Jövőre indul az új bírói rendszer. Kicsit variáltak rajta és most az lesz, hogy a közigazgatásból érkező saját embereikkel óhajtják lecserélni a bírókat. Eddig ehhez bírósági – például titkárként eltöltött – 6-9 év tapasztalat kellett. Most meg majd nem kell. Ugyanis pontrendszer alapján történik a kinevezés és egy kormánytisztviselő kétszer annyi ponttal indul, mint egy bírósági titkár.

Ez éppen az pepitában, amit a lengyelek csinálnak és amit minden diktatúra igyekszik csinálni. Saját kézbe venni a bíróságokat. Akkor majd nem kell nyüszíteni, hogy az aljas bírók nem a kormány szája-íze szerinti ítéleteket hoznak, mert azt fognak hozni. Ember nem fogja többé megtudni, hogy milyen úton nyúlják le a közpénzt. Onnantól kezdve hiába is pereli valaki az Adóhivatalt, a Médiahatóságot, vagy hiába akar a Gazdasági Versenyhivataltól közérdekű adatokat kiperelni, mert a sok kis lojális és főleg szervilis kinevezett nem a szakma elemi szabályai szerint, függetlenül fog dönteni ezekben az ügyekben, hanem a párt elvárásai szerint. A sok ponton már most is csak látszatdemokrácia végleg megszűnik demokrácia lenni.

Mindezt sunyi módon, fű alatt. És ez az, amiért nem fognak tömegek az utcára menni, mert nem az ő dolguk, kit érdekel. Pedig sok esetben már semmi nem állt a diktatúra és a polgárok között, csak a bíróság. Hát, majd mos ez sem fog. Tragikus, ami itt történik.

Kezdődjön a nap, ameddig még elmondhatjuk, amit el szeretnénk mondani.

Sajnos nem emlékszem, hogy ez a zene volt-e már, de mivel az egyik kedvencem, nem baj. Most lesz 😀

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.