888, a független médium

Mint az már több híradásban is megjelent, augusztus 20-án a Karácsony Gergely valamint Juhász Péter összefogásával tömegtüntetést szerveznek a szabad sajtó melletti kiállásért. Videóüzenetükkel már több helyen lehetett találkozni, azonban egy 888-as cikk apropóján újra a látóterembe került. Ugyanis rég nevettem már ennyit. A 888 nevű „hírportál” a következőt nyilatkozta meg

„A rendezvényen a szabad sajtó – tehát a 888.hu – melletti kiállást szorgalmazzák.”

Úgy látszik a lakájmédia egyik jeles képviselője képtelen belátni, hogy az emberek nem hülyék. Hazudhatnak ők, amit csak szeretnének, nincs az a megveszekedett barom aki komolyan elhinné, hogy a 888 egy független médium lenne. Talán azok hiszik ezt el, akik nem ismerik a független szó jelentését.

A kormánypropaganda és uszítás a két jellemző profilja, ennek a nagy részben adófizetők pénzéből kitömött szennylapnak, mégis képesek hétről hétre függetlennek nevezni magukat. Ugyan az állami hirdetések százai között néha igen nehézkes navigálni a weboldalon, azonban ilyen csemegékért mindenképpen megéri.

Hagyjuk meg tehát a lakájmédia egyik szereplőjének, hogy álmait tovább élve, komolyan bebeszélje magának, hogy akik augusztus 20-án a szabad sajtóért tartott megmozduláson részt vesznek, azok valóban kiállnak a 888-nál dolgozó, újságíróknak nem nevezhető dolgozókért. Egyszer ugyanis ennek az álomnak vége szakad, a valóság pedig igen kegyetlen tud lenni.