Ha egyszer elmúlik ez az istentelenül fos rémálom

Fotó forrása: rickey.org Fotó forrása: rickey.org

Meg azt sem mondtam még biztosan, hogy a kecskék is milyen menő állatkák, nem igaz? De. Rögtön a vidrák után, meg az ormányos medvék mellett. Azt viszont elmondhatom, hogy a kánikula kiteljesedésével fordítottan arányosan teljesítenek az agytekervényeim. Jó, tudom, nem közérdekű információ. Ellenben soha el nem múló szeretettel köszöntök mindnenkit és bocsánatot kérek előre is, amiért nem várom meg a jóéjt-poszttal a vizes vébé végét, a záróceremóniát és a csillivillit. Nem baj, hátha a reggeli posztba belefér. Már ha egyáltalán szóra érdemes lesz.

Azt viszont már most elmondhatom, hogy Magyarország csapata legjobb tudomásom szerint 9 éremmel – 2 arany, 5 ezüst, 2 bronz – zárta a vizes vébét. Hosszú Katinka ma a 400 méter vegyes döntőjét megnyerve szerezte meg a második aranyérmünket, Verrasztó Dávid szintén 400 vegyesen lett ezüstérmes. Büszkék vagyunk rájuk, és valamennyi sportolónk teljesítményére. Ezt még nem tudták elvenni tőlünk a dicsőséges nagyurak és az általuk fanatizált Igaz Magyarok. Töretlenül hiszem, hogy ha egyszer elmúlik ez az istentelenül fos rémálom, akkor újra szót ért egymással ez a sokba szakadt ország. A határon túli (el)csatolt részeivel együtt. Vagy nem.

Ehhez semmi köze nincs annak, hogy a devecseri piacon Orbánjézuskrisztust ábrázoló, berámázott festményt lehetett vásárolni a minap. Ami nem baj, nem hír, de mégis elborzasztó valahol. Pedig a minap még Hoffmannrózsika néni borzolta a kedélyeinket azzal, hogy hálásak lehetünk Istennek Orbánért. Mit hogy hálásak lehetünk? Hát egyenesen ő a Jóisten.

Mindeközben Szijjártó viccminisztériuma, a Külgazdasági és Külügyminisztérium a sajtófőnök Menczer Tamás hangján keresztül teleóbégatta ma az MTI-t azzal, hogy a biztonsági helyzet az elmúlt évtizedekhez képest most a legrosszabb Európában. A nemzet egyik legintelligensebb toporzékolójának tárcája ezért fokozott körültekintést kér mindenkitől, aki külföldre utazik, és javasolta a regisztrációt a konzuli szolgálat honlapján. Egyetlen szépséghibája van az egyértelmű kormányzati propagandacélokat szolgáló hergelésnek: a hangoztatott veszélyhelyzet ellenére a külügyminisztérium honlapján a veszélyes országok térségek között egyetlen európait sem jelöltek meg. Fasza lenne pedig, hogy ha már ennyire szar a helyzet, legalább tudjuk, hova ne. Az Index elküldte kérdéseit a toporzékolásügyi tárcának, a válaszra módfelett kíváncsi lennék én is.

És akkor záróakkordként: július 13-18 között végzett közvélemény-kutatást a pártok népszerűségéről a Publicus Intézet, a dolog pedig úgy áll, hogy minden nagyobb pártnál csökkenést mért: Fidesz – 25%, MSZP – 13%, Jobbikra – 10%. Az LMP és a DK nem jutna be a parlamentbe a maguk 3 százalékos népszerűségével. A Momentum 2, a Kétfarkú 1 százalékon áll, az Együtt, a Párbeszéd és a MLP támogatottsága az 1 százalékot sem éri el. Innen is üdvözlöm Schiffer Andrást aki kábé kétnaponta kiosztja és fikázza a nulla társadalmi támogatottsággal rendelkező SZDSZ-utódpártokat. Jó lenne valamit kezdeni a háza tájával is, ha már ilyen nagy megmondóember lett ő, mióta visszavonult a politikától, vagy mit csinált.

És akkor a nap kommentje Pétertől Rezsiszilárd örömére:

Azèrt ez màr egy szint…
Sorosra hivatkozva nem teljesìtìk a feladatukat amièrt a közpènzt kapjàk…ultrabrutàl!!
Csinàlnak egy kampànyt a mi pènzünkből amivel kreàlnak egy ellensègkèpet akire hivatkozva nem tesznek eleget amièrt a fizetèsüket kapjàk…elkèpesztő mit meg nem mernek tenni…ezt most nem tudom egyenlőre feldolgozni..
Folytatva..ilyen emberek felelnek a nemzetbiztonsàgèrt…
Visszavàgva…ha szerintük soros a nemzetre tőr akkor rà hivatkozva minden nap ülèsezhetne a bizottsàg!!!enyebenye….ennyire hülyènek nèznek minket.szègyen hogy ilyen embereknek adjuk a keservesen lerobotolt adònkat ès hagyjuk hogy irànyìtsàk ès kezeljèk az ügyeinket…a kuka kihuzàsàt se biznàm egy ilyen emberre nemhogy… ààà.szànalmas

Elköszönök, elég volt. Holnap innen folytatjuk. Csókpuszi és rákenroll!

adomany-1