Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az emberek többsége nem hülye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egészen megható, ahogy a Fidesz propagandamédiája hirtelen aggódni kezdett az MSZP-ért, amiért azok egymásnak ugrottak. Az rendben van, hogy a szalagmunkások lehülyézik a szocialistákat, amiért azok egymást árulózzák, de jó lenne tudni, hogy ugyanezek a tehetséges betűfaragók mit gondolnak arról, hogy a magyar kormány – pontosan ezekkel a megélhetési hírgyártókkal vállvetve – árulózzák le a saját országuk polgárait.

És ehhez semmi más nem kell, csupán annyi, hogy az adott polgár ne legyen fideszes. Ez már fel is hatalmazza a szekértábort – az Orbán nevű embertől kezdve az Origo misztikus, totálisan névtelen cikkgyártójáig bezárólag – hogy árulónak nevezzenek bárkit.

Az önmagukra nagy-nagy szeretettel gondoló, a saját idiótaságukat végtelenül elnéző módon kezelő kormányoldal és csatolt részei valamiért nehezményezni kezdték, hogy az ellenzéki pártok – főleg az MSZP – változni kezdett. Akár kinyírja magát Botka, akár kinyírja a pártot, ez miért aggasztja vajon a kormányt és a magánhasználatú médiáját? Az egy másik kérdés, hogy az önmagukat újságírónak valló munkások hogyan rakják össze a fejükben a kormánytól független média teljespályás letámadását.

Az a helyzet, hogy még mindig, ahogy nyolcadik éve folyamatosan, ellenzéki szerepben ragadt a Fidesz. Kétharmados többségben is liberális elnyomásról óbégattak, azt teszik most is. Ahogy a médiájuk is ellenzéki, baloldali, liberális (mikor melyik jut eszükbe) túlsúly miatt sopánkodik. És harcolnak kegyetlenül. Holott nem kellene. Hanem normálisan kellene dolgozni.

Ha korrupcióról, lopásokról ír a sajtó, annak nem az a megoldása, hogy bezzeggyurcsány és azokisloptak. Hanem meg kell próbálni megszüntetni a korrupciót és a lopásokat. Ha az egészségügy siralmas helyzetéről ír a sajtó, azt sem lehet orvosolni hazugságokkal és a problémákra rámutató média kinyírásával, hanem neki kell állni és javítani kell a helyzeten.

Ha a külföldre vándorolt magyarokról van szó, ott sem a tagadás, vagy az erről cikkező lejáratása fog változást hozni, hanem az, ha a kormány igyekszik egy olyan jogi-gazdasági környezetet teremteni, melyben lehetősége van boldogulni mindenkinek, aki hajlandó keményen dolgozni.

Eleve nem szerencsés hazudozásra, vádaskodásra, permanens háborúskodásra, lejáratásra építeni egy kormányzást, mert egy idő után nem finanszírozható a dolog, ugyanis nem termeli ki a gazdaság az ehhez szükséges pénzt. A sikerpropaganda ellenére rohad minden. Ráadásul nem is lenne szükség sikerpropagandára, ha valóban úgy működne az ország, ahogy azt el akarják hitetni. Ugyanis – minden hiedelemmel szemben – az emberek többsége nem hülye. Hiába mondják neki, hogy ő jobban él, ha nem él jobban. És ez igaz fordítva is. Hiába akarják elhitetni vele, hogy nem jó neki, ha egyszer azt tapasztalja, hogy jó neki.

Innen nézve minimum elgondolkodtató, hogy miért is van szüksége a kormánynak őrületes milliárdokból fenntartott propagandamédiára és miért nem bízik annyira a tulajdon eredményeiben, főleg pedig miért nem bízik az állampolgárok józan eszében. Márpedig nem bízik. Vagy – ez a valószínűbb – éppen ettől fél. Hogy van józan eszük. Ezért a kormány felépített egy alternatív világot, ezt tartja fenn mesterségesen, ráadásul rengeteg pénzből és azoknak az embereknek a pénzéből, akik elől el akarja fedni a valóságot.

Úgyhogy én az állami vállalatok reklámköltéseiből éldegélő médiaszakik helyében nem Botka, vagy az MSZP miatt aggódnék annyira, hanem inkább azért, hogy mi fog történni, ha egyszer majd bele kell nézni a tükörbe és meg kell élni piaci körülmények között. adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.