Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az önzetlenség ereje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az emberi önzetlenség és összefogás csodákra képes, ezt bizonyította egy szombati eset, a floridai Panama City beachen. Roberta Ursrey és családja a helyi tengerparton élvezte a jó időt, amikor az erős sodrás elragadta családját. Roberta arra lett figyelmes, hogy férjét kivéve a teljes családja a parttól elsodródva segítségért kiált, így hát a vízbe vetette magát. Az áramlatok azonban olyan erősek voltak, hogy Roberta is a tenger foglya lett, így egyel többen kiáltottak segítségért a part irányába.

A 6 fős család, valamint 4 – szintén bajba került turista – a parttól pár száz méterre az életéért küzdött, amikor is Jessica Simmons és férje észrevette, mi történik a vízben. A parton nem voltak életmentők szolgálatban, a helyi hatóságok pedig egy mentőcsónak érzekésére vártak. A parton jelenlévők azonban nem akarták tétlenül nézni a szemük előtt kialakuló tragédiát, így percek alatt megszervezték a mentőakciót, melyhez 80 ember csatlakozott, közöttük olyanokkal, akik úszni ugyan nem tudnak, de segíteni szerettek volna.

„Élőlánc” – kezdték többen kiáltani.

Így hát az önkéntesek élőláncot alkotva – élükön, a korábban a parton talált szörfdeszkával felszerelt Jessica – elérték a fuldoklókat, akiket egytől egyig kimentettek.

Roberta Ursrey és családja

Roberta Ursrey és családja

A mentőakció több, mint egy órán át tartott, miközben majdnem 100 ember minden erejével azon volt, hogy épségben partra segítse a bajbajutottakat.

Ezek a névtelen hősök nem ismerték sem egymást, sem az áldozatokat, ez mégsem tartotta vissza őket attól, hogy a saját életüket kockáztassák. Az önzetlenség és a gyors reagálás 10 ember életét mentette meg azon a szombati napon.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.