Az önzetlenség ereje

Fotó:Facebook Fotó:Facebook

Az emberi önzetlenség és összefogás csodákra képes, ezt bizonyította egy szombati eset, a floridai Panama City beachen. Roberta Ursrey és családja a helyi tengerparton élvezte a jó időt, amikor az erős sodrás elragadta családját. Roberta arra lett figyelmes, hogy férjét kivéve a teljes családja a parttól elsodródva segítségért kiált, így hát a vízbe vetette magát. Az áramlatok azonban olyan erősek voltak, hogy Roberta is a tenger foglya lett, így egyel többen kiáltottak segítségért a part irányába.

A 6 fős család, valamint 4 – szintén bajba került turista – a parttól pár száz méterre az életéért küzdött, amikor is Jessica Simmons és férje észrevette, mi történik a vízben. A parton nem voltak életmentők szolgálatban, a helyi hatóságok pedig egy mentőcsónak érzekésére vártak. A parton jelenlévők azonban nem akarták tétlenül nézni a szemük előtt kialakuló tragédiát, így percek alatt megszervezték a mentőakciót, melyhez 80 ember csatlakozott, közöttük olyanokkal, akik úszni ugyan nem tudnak, de segíteni szerettek volna.

„Élőlánc” – kezdték többen kiáltani.

Így hát az önkéntesek élőláncot alkotva – élükön, a korábban a parton talált szörfdeszkával felszerelt Jessica – elérték a fuldoklókat, akiket egytől egyig kimentettek.

Roberta Ursrey és családja
Roberta Ursrey és családja

A mentőakció több, mint egy órán át tartott, miközben majdnem 100 ember minden erejével azon volt, hogy épségben partra segítse a bajbajutottakat.

Ezek a névtelen hősök nem ismerték sem egymást, sem az áldozatokat, ez mégsem tartotta vissza őket attól, hogy a saját életüket kockáztassák. Az önzetlenség és a gyors reagálás 10 ember életét mentette meg azon a szombati napon.

adomany-1