Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kérdezzék csak meg Rezsiszilust!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, és az még hagyján, hogy hétfő van! A meteorológusok szerint ma akár 38 fokot is mutathatnak a hőmérők, a szerencsésebbek viszont megússzák 33 fokkal. Ez persze lehet örömhír is, hiszen júliusban mégis hány fok legyen? Nade ahhoz képest, hogy az éjjel/hajnalban szakadt az eső, és kellemes hűvös levegő áramlott befele az ablakon, eléggé mellbevágott, hogy 7 óra előtt nem sokkal már 20 fok volt. A napkezdéshez szükséges trauma megvan, úgyhogy azt már nem mondom, hogy viharok is lesznek elszórtan. Ehelyett inkább jegyezzük meg az alábbiakat:

Tegnap mintegy százezren tüntettek Erdogan pajtás, a magyar kormány egyik legjobb barátja és legnagyobb példaképe ellen Isztambulban. A megmozdulás az Igazságmenet nevű kampány zárórendezvénye volt, amit a Köztársasági Néppárt vezetője indított el, miután a párt egyik képviselőjét azért tartóztatták le, mert olyan dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek szerint a török kormány felkelőknek szállított fegyvereket Szíriába. Vagy úgy… Ez igen érdekes, mert mi úgy tudjuk, Erdogan kollégán múlik Európa jövője, ezért mi megadjuk a tiszteletet neki, akkor is ha mások nem. Hogy esetleg háborús konfliktusokat finanszíroz? Kit érdekel? A törökök egyébként a tavalyi puccskísérlet óta tartó tömeges letartóztatások és kirúgások ellen tiltakoztak, meg azért is, mert elegük van abból, hogy egyetlen ember kormányoz, az igazságszolgáltatás pedig a végrehajtó hatalom kiszolgálója lett. Erdogan válasza: aki az Igazságmenetet támogatja, a terrorizmust támogatja. Értjük. Rezsiszili is megnyalogatná az összes ujját. – De hát 1,7 millió ember nem a többség, mi van a további 6 millióval? – Aki ezt firtatja, az Sorost támogatja. Egyre jobban értjük, az a baj.

A Novák Előd-Duró Dóra című házaspár fürdőruhás fotóját most nem teszem ide, pedig nagy karriert futott be a neten, viszont itt van a következő mókás és kacagágos hír: a július 18-án Budapestre látogató Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök utasítására országa külügyminisztérium visszavonta a magyar kormányt elítélő nagyköveti nyilatkozatot, amely nyilatkozatban Izrael budapesti nagykövete felszólította a magyar kormányt, hogy vonja vissza a Soros György fényképével futó plakátkampányt, mert az szomorú emlékeket idéz fel, gyűlöletet és félelmet szít. Ezzel szemben most az izraeli külügy – Szijjártótoporzék tempójában – éles szavakkal bírálta Soros Györgyöt, mert folyamatosan Izraelt rágalmazó szervezeteket pénzel és természetesen aláássa Izrael demokratikusan megválasztott kormányát. Én is örülök, hogy végre egy igazi államférfiú látogat Budapestre a sok félázsiai diktátor között. Ja, nem.

Ezzel szemben itt van Michael Roth, Németország Európai-ügyekért felelős minisztere, aki a Pride miatt érkezett Magyarországra, na ő, a rothadó, hanyatló Nyugatot képviseli. Facebook-oldalán egyebek mellett egy Soros-plakátot is megosztott az alábbi kommentárral: az ilyen Soros György elleni állami plakátkampányra nincsenek szavak. A plakátok mindenhol ott lógnak Budapesten :-((( Ez van. Lehet, hogy másoknak is ide kellene jönniük, minél gyakrabban, annál jobb és valahogyan végre felfogni, hogy mi megy itt. Nem tudom, csak gondolom, hogy ez sokat segítene abban, hogy az illúziókkal leszámoljanak ott Európában. Ami itt megy, arra már évek óta nincsenek szavak. Akiknek meg vannak szavaik, azok nyilván aláássák a demokratikus kormányt. Kérdezzék csak meg Rezsiszilust!

A kormány erőből tolja a koncepciótlan faszságait, szórja a közpénzt és állandóan tiszteletet követel, a demokratikus megválasztásával takarózik és rinyál, mint egy házsártos banya. A dilettáns, korrupt tempójuk egyik bizonyítéka a Városliget-projekt. Elköltöttek már 40 milliárdot, de a vége 230 milliárdnál kevesebb nem lesz. Itt az erről szóló cikk, adrenalin gyanánt, kávé helyett.

Hogy mekkora gátlástalan, pofátlan, kisstílű trollok irányítják az országot, arra egy jó példát az alábbi sztori szolgáltat: a Fidesz kommunikációs igazgatója, a Hidvéghi Balázs nevű, meg kedves neje több százezer forint ösztöndíjat kaphat az egyik Matolcsyrómeó-féle Pallas Athéné alapítványon keresztül. A sztori itt olvasható, de a lényeg, hogy egy közpénzből fenntartott jegybanki alapítvány ösztöndíjprogramjával is a sleppet etetik. És még valami: a Pallas Athéné alapítványok korábban soha nem adták ki az alapítványi ösztöndíjban részesülő személyek listáját, a közérdekű adatigénylések ellenére sem. Pedig nem lenne ez érdektelen, az ösztöndíjprogramban kiválasztott hallgatók ugyanis 3 évig (jobban mondva évente tíz hónapon át), amíg a doktori iskola hallgatói, havonta nettó 300 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek. Ez egyébként egy professzori fizetéssel egyezik – írja a Magyar Nemzet, és a pofámat megint valahonnan a padlóról kell összeszednem.

Sebaj, Európa legbiztonságosabb országában, ahol világszínvonalú az egészségügy, csak éppen egy év alatt kisvárosi ember pusztul el a kórházi állapotok világszínvonala miatt, tavaly például kisebb falura való embert öltek meg. Nem a migránsok, megoldjuk egymás között is. Pintérsanyát is üdvözlöm innen a végekről.

Ma egyébként kiderül, mi lesz a sorsa a saturészegen tudósító riporter sorsa a Migráns1-nél, a biztonság kedvéért az élő adásban káromkodó és kirúgott Szebeni István azért megvédte a kollégát. Ő már csak tudja, milyen ez. Mármint amikor egy ártatlan kibaszotthíradózásért menni kell.

Ilyenek és hasonlók, álljunk bele szépen a hétfőbe, jó munkát, eredményes hetet, sok kacagást kívánok mindenkinek! Zenéljünk, mert zenélni jó, aztán jöhet a mehet:)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.