Orbán Viktor a kereszténység szégyene

ferenc

 „A migránsok fivéreink és nővéreink, akik jobb életet keresnek távol a szegénységtől, éhezéstől, háborútól.”

Ferenc pápa, a katolikus egyházfő írta ezeket a sorokat egy tegnapi Twitter bejegyzésében, felszólítva híveit az elfogadásra. A pápa már nem először nyilatkozott meg kényes kérdésekben, azonban embersége mindannyiszor visszaköszönt soraiból. A korábbi évtizedek pápáitól eltérően, valóban a katolikus egyház megreformálásán dolgozik, mellyel emberek millióinak bizalmát sikerült elnyernie.

Ezzel szemben Orbán Viktor, a keresztény Európa felkent védelmezője napról napra megy szembe az egyházfő iránymutatásával. Sok kérdésben nem értenek egyet, azonban a menekültkérdés mindennél nagyobb szakadékot hozott létre kettejük között. A tavalyi évben ugyanis Áder János meghívását elfogadva kicsiny hazánkba érkezett volna, azonban ez elmaradt. Okok akadnak bőséggel. Szolgáljon ezen okok egyikeként országunk miniszterelnökének véleménye a menekültekről.

„Ha nem láncoljuk le őket egy nehezen elmozdítható tárgyhoz, akkor hamarosan kereket oldanak, és oda mennek, ahol nagyobb jólétet remélnek, mint tőlünk” – mondta ezt a reformatus.hu kérdésére.

Milyen kereszténység az, amelyet Orbán Viktor vizionál?

adomany-1