Mármindjárt jó lesz a vasutasoknak. Is

Fotó: TomaszProszek Fotó: TomaszProszek

Szép estét! Vagy valami. Meleg van, fáj a fejem, úgyhogy beszéljen helyettem a miniszterek elnöke, mert az mindig jó. Neki, nem nekünk.

„Harminc százalékos béremelést ígért a vasutasoknak 2019-ig a miniszterelnök. Orbán Viktor erről szóló levelét Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter olvasta fel szombaton Nyíregyházán, a MÁV vasutasnapi rendezvényén – tájékoztatta a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága közleményben az MTI-t.

Megkezdtük vasútvonalaink korszerűsítését, így 2022-ig összesen mintegy 900 kilométernyi vasúti pálya újulhat meg Magyarországon. Európa harmadik legsűrűbb hálózata azonban mit sem érne, ha nem lennének, akik minden egyes napon életet lehelnek ebbe a rendszerbe. Ezért 2017 és 2019 között összesen 30 százalékkal fogjuk emelni a vasúti dolgozók bérét. Én is azt szeretném, hogy vasutasnak lenni ne csak egy szép hivatás, hanem kifizetődő munka is legyen – köszönte meg Orbán Viktor a magyar vasutasok munkáját.
A miniszterelnöki levél felolvasása után Seszták Miklós kívánt örömteli ünneplést a nyíregyházi juliális helyszínén megjelent mintegy nyolcezer vasutasnak és családtagjaiknak. A minisztert követően Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a vasutasok nevében megköszönte az elismerő szavakat, valamint a vasúttársaság dolgozói iránt kifejezett megbecsülést.”

Remélem, mindenki figyelt ügyesen. Egyrészt a vasutasok szavazzanak a Fideszre, meg másrészt is, mert majd aztán lesz nekik jó világ. Másrészt még 2022-ben is Orbán Viktor fogja emelgetni a tárcsát. Jajó. A nap kommentje Páltól:

„Itt a délvidéken mászkálnak ezek az arabok, vagy ki tudja kik ezek. A közbeszéd, média nincs tele velük. Itt vannak, oszt kész. Enni, inni van nekik, senki nem bánt senkit. Nem értem a magyarországiakat. Eddig se voltam büszke, hogy magyarnak születtem, így hozta a véletlen. De most szégyelljem?”

adomany-1