Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Propaganda, háború, pénzszórás, rothadás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, jó reggelt! Ha tegnap csütörtök volt, akkor ma tuti péntek van, június utolsó napja, nyakatokon a hétvége (az enyémen ugyan nem), és bár egyelőre felhőtelen kék az ég, és szikrázik nap meg a napsütés, ugyanott élünk, ahol eddig. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint azok a történések, amelyek beleömlöttek az orcámba, amikor kinyitottam az internetet az előbb. Előre szólok, hogy viharos, szél, eső és az okosok szerint hidegfront is beárnyékolja a hétvégét, már amennyiben a 30 fok lehűlésnek számít.

A kedvenc hírem: az Echo TV oknyomozó műsorának stábja Veszprém utcáin rágyógyult Simicska Lajos – ahogy ők fogalmaztak – milliárdos oligarchára és próbálták kiszedni belőle a jobbikos szálat, meg hogy mi van Orbánnal, meg a tulajdonában lévő médiával. Az ország jelenlegi nyomorúságáért nem kicsit felelős Simicska először békésen tűrte, hogy elkísérjék kedvenc cukrászdájáig anélkül, hogy érdemben válaszolt volna akár egyetlen kérdésre is (annyit megtudtunk, hogy nem követi a híreket és fingja nincs semmiről), ám ahogy kijött onnan, kissé idegesen küldte el a f@szba a riportert, aki továbbra sem tágított. Lajosunk dühében talán még taszajtott is rajta egyet. Én még fel tudok sorolni néhány hasonló egyént, aki évek óta semmire nem válaszol, amit meg válasznak titulálnak egyesek, abban se hála, se köszönet nincs. Na, ezt csinálta Simicska is, csak ő nem választott képviselő, nem miniszter és főleg nem miniszterelnök. Arról egyetlen szó nem esett természetesen, hogy a Fidesz 2010-ben a töredékéért kapta Simicskától a plakáthelyeket, mint most a Jobbik. A feneketlen szervilizmus nincs túl jó kapcsolatban a logikával, mint tudjuk.

Itt olvastam egy fasza cikket arról, hogy a lázadás éve nem egészen úgy alakult eddig, ahogyan az egyélőisten vizionálta és ahogyan kritikátlan hívei és a seggéből kilógó médiája kórusban óbégatja hosszú hónapok óta. Hacsak azt nem tekinthetjük lázadásnak, hogy a TEK ezentúl nem csupán őorbánságát és a legfőbb elsikálóművész Polt Pétert köteles védeni ezután, hanem az egész famíliájukat is. Az erről szóló rendeletet maga Orbán szignálta. Ez annyira szép.

Miután a Matolcsy család valamennyi ága szépen halad a mások lábán álló önmegvalósítás fényes útján (a sorozat legújabb részében ifjabb Matolcsy megmédiásodott, midőn felzabálta az Origót is kiadó céget nem tudjuk milyen pénzből), kiderült, hogy a família Szemerey ágára is külön törvényt írtak. Amelynek értelmében jövőre 200 ezer hektoliternyi főzött sörmennyiségre lehet érvényesíteni a jövedékiadó-kedvezményt. Erre azért volt égető szükség, mert a hazai sörgyárak közül a Pécsi Sörfőzde tud profitálni ebből a rendelkezésből, az meg – mint tudjuk – éppen nemrég került Szemerey Zoltán és Szemerey Tamás kezére, ők pedig Matolcsygyuri unokatestvérei. Mindenki nyugodjon meg: a kis üzemeket ez nem érinti, itt kizárólag a politikai holdudvar jóléte és virágzása a cél.

Augusztus 19-én a Magyar Kétfarkú Kutya Párt űrállomást avat, a mókaeseményre már 1600-an jelezték részvételüket, amikor a Bors kiszúrta, hogy Orbán Gáspár is részt vesz az eseményen. A miniszterelnöki sarj szándékát Kovács Gergő, a párt elnöke lelkesedéssel fogadta: Ó, ez király! Fogalmunk sem volt, hogy jön, de szeretettel várjuk! Remélhetőleg apukának sincs semmi kifogása ellene.

Közben meg öröm és felhő nélküli boldogság, hogy Vlagyimir Vlagyimirovics szeret minket, és tutibiztosan eleget tesz Orbán meghívásának és vendégként vesz részt az augusztusban kezdődő budapesti cselgáncs-világbajnokságon. Ha már lassan a kutya nem veszi komolyan a legfőbb vezetőt, akkor legalább Moszkvára lehessen számítani. Hálaajóistennek lehet.

Dömötör Csabika valamilyen államtitkár a Magyar Időkben vendégszerepelt, tőle tudjuk, hogy mivel 99%-os egyetértés húzódik meg a kormány mögött (a mintegy 20% elsöprő többségéről) új propagandaanyagok borítják el az országot hamarosan. Új kampány kezdődik, mert nincs is annál szebb és jobb, mint a saját pénzükön kimosni a magyarok agyát. Ha valaki hallgatta a Kossuth rádiót ma reggel (nem én voltam) ott már nyomattak is egy spotot, aminek az a lényege – a legutóbbi orbáni gondolatra rímelően -, hogy „nem fogjuk hagyni, hogy Soros nevessen a végén”. Hogy mi szükség van arra, hogy dübörgő kampányok egymást érjék és állandó jelleggel szórják a közpénzt, azt szerintem egyetlen egyszerűagyú sem tudja elmagyarázni, de hogy ennek iszonyatosan csúnya vége lesz, az hétszentség.

Csak összehasonlításképpen teszem ide az alábbi foszlányt: az Index információi szerint a Rogán-féle propagandaminisztérium irányelvei szerint a választásokig hátralévő időben kerülni kell minden, az egészségüggyel kapcsolatos negatív hírt. Ezért hazudják, hogy felújítanak, miközben kórházi osztályokat zárnak be, ezért legyintenek, hogy áááá, baszki, dehogy van itt orvos-, ápoló-, nővérhiány és egyéb problémák. Istentelenül hányingere támad az embernek attól, amit ezek művelnek.

Nem is idegesítem tovább magam, keresek valami jó kis zenét, aztán összekapjuk magunkat és jövünk vissza.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!