Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fájni fog. Nem kicsit, nagyon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mert a Fidesz közleményekből soha nem elég.

Az ellenzéki pártok – miközben a migránsokat tárt karokkal várják – az országot jelentős összeggel finanszírozó befektetőket támadják. A DK bármennyire próbál győzködni, nem fogjuk elfogadni a kvótát és a migránsok betelepítését.
A letelepedési kötvényprogram az uniós szabályoknak és nemzetközi mintáknak megfelelően zajlott. A program bevezetésére azért volt szükség, mert Gyurcsány és a szocialisták alkalmatlan kormányzása miatt hazánk pénzügyileg csaknem csődben volt, és megoldást kellett találni az ország finanszírozására. A kötvényprogram olcsó és biztonságos finanszírozást jelentett az ország számára, amivel az állam több mint 1 milliárd forint kamatmegtakarítást ért el tavaly év végéig.

Jó. Meséljetek már róla, kik azok a befektetők, akik finanszírozzák az országot! Azok a pénzes migránsok, akiknek eladtátok a letelepedési kötvényeket, amit majd vissza kell fizetnünk? Persze nem ti fogjátok visszafizetni, hanem mi, adófizetők.

Kurvára nem a nemzetközi mintának megfelelően zajlott a program, bár a képetekre bármennyi hazugság simán ráfér. Más országokban előírás, hogy aki letelepedési kötvényt vásárol, az abban az országban beruház, munkahelyeket teremt. Nálunk erről szó sincs. Fizet és jöhet. A pénz egy része meg helyből eltűnik a Habony-Rogán körül keringő ügynökségek kezén. Az értékesítésből a magyar állam – a magyar adófizető – nem profitál, csak az offshore kereskedőcégek. Jut is eszembe, kiheverte már Habony Árpád, hogy Makaóból hazajövet kénytelen volt helikopteren elmenekülni az újságírók elől? Szar is lett volna, ha megkérdik, hogy talán csak nem az ottani kötvényforgalmazó cégnél volt némi elszámolást megejteni. Mert azt ugye tudjuk, hogy Habonyhoz semmi köze sem a kormánynak, pláne az Orbán nevűnek, de azért valahogy mindig a nagy pénzek körül kavarog ez a fából faragott királyfi.

Amúgy – ha már a rohadék Gyurcsány-kormány (egyébként Bajnai Gordon adta át a kasszát, csak szólok) – sikerült már nyilvánosan elszámolni azzal, hogy mit vett át a Fidesz? Úgy értem, hogy hivatalosan, nem Kósa szájával üzengetve. Mert azt bárki láthatja, aki egyetlen egy statisztikát is megnéz, hogy Bajnaiék 2010-ben stabilizálták a gazdaságot, a Fidesz első három évében az összes létező mutató romlott, a választás évében javult egy kicsit, aztán megint romlott és most megint javul. Mit ad isten, megint jön a választás.

Azon kívül, hogy Orbán államosította, majd újra elosztotta a javakat és azon túl, hogy a propagandagépezete éjjel-nappal vonyít és visszamutogat, milyen kézzelfogható eredmények vannak?

És ha már az országot finanszírozó befektetőkről beszélünk. Mi van a Magyarországra telepített összeszerelő-iparral, amit a kormány a mi pénzünkből olyan őrületes összegekkel támogat, hogy többe kerül egyetlen munkahely megteremtése, mintha egyenesen segélyként fizetnénk ki azt az összeget a munkavállalónak, amit most fizetésként kap.

Ezzel szemben mi van azzal a remek új törvénnyel, aminek örömére megharmadolták a fogyatékkal élőknek a munkájuk után fizetendő bért? És mi van a közoktatásból elvont pénzekkel? A fogyatékkal élők és rokkantak visszaminősítésével, a tőlük elvont pénzekkel? Az idősotthonkra jellemző 3-4 éves várólistákkal?

A tököm teli van már a dumával, a hazudozásokkal ferdítésekkel, az öntömjénezéssel, a másra mutogatással.

A letelepedési kötvény annak jó, aki pénzt húz belőle. Ezek az offshore cégek és a hozzájuk kötődő offshore lovagok (nem ismerős a kifejezés?), mint például Rogán és Habony. De Orbánnak sem lehet mindegy a dolog, ha külföldön kampányol vele és azt ígéri, hogy a választás után újraindul a forgalmazás. A hülye magyar átlagpolgár pedig megszívja, mint mindig.

Ha már offshore és lovag. Nincs véletlenül valami mondanivalótok Andy Vajnáról, aki külföldön jegyeztette be a tévéjét is, hogy a magyar törvények ne vonatkozzanak rá és a kaszinókból összeharácsolt pénzt is azon nyomban külföldi számlára tolja?

Mit gondoltok, meddig lehet még hazudozni? Szorul a kapca? Értem én a pánikot. És akkor most idézném is Bajnai Gordont: fájni fog. És csak remélem, hogy nagyon. Rászolgáltatok. És egy másik klasszikus: nem kicsit. Nagyon.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.