Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Diktátor. Mármint divatdiktátor

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most kifejezetten szemét leszek – szerintem nem szoktam az lenni – és olyasmiről írok, ami normális körülmények között eszembe sem jutna. De most melegem van, fáj a fejem és egyébként is, miért ne? Hátha fontos. Vagy valami.

Nem szoktunk azzal foglalkozni, hogy ki hogy néz ki, legalábbis nyilvánosan nem. Mert arról senki nem tehet, hogy milyen fejjel áldotta, vagy verte meg a sors keze. Ez így rendben is van szerintem, mert ha nem így lenne, rohadtul kevés politikus maradhatna a pályán (jelzem, nem lenne az olyan nagy baj). Ugyanettől a szeméremtől vezérelve nem szokásunk a túlfizetett közszolgák öltözködési és fodrászolási szokásaival sem foglalkozni, pedig a drága öltönyt, vagy éppen a frizurát nem a jóisten adta, az már teljesen döntés kérdése. Meg ízlés kérdése. És persze pénz kérdése is, de most nem a közmunkásokról beszélünk, akik kénytelenek azzal beérni, ami van és sok esetben még a turkáló is luxusnak minősül, hanem azokról, akik bőven átlag felett keresnek. Akár közvetlenül, akár áttételes módon, de lényegében közpénzből nézhetnének ki valahogy. Csakhogy ez többnyire sehogyan nem megy nekik.

Budapest, 2015. szeptember 14. Orbán Viktor miniszterelnök (j2) érkezik a Készenléti Rendõrség Határrendészeti Igazgatóságának állományába kinevezett próbaidõs rendõrök ünnepélyes eskütételére a fõvárosi Hõsök terén 2015. szeptember 14-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Budapest, 2015. szeptember 14.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ez két évvel ezelőtt volt, azóta csak romlott a helyzet. Nem húsz órás repülőút után van a vezér, hanem a fővárosban masírozik ilyen snájdigul (azt már meg sem merem kérdezni, hogy nem tört el a bal bokája ilyen kifordított állapotban. Talán megedzette a foci és azt hitte, belsővel kell most is passzolni. De az az örökké gyűrött gatya, az az elszabottnak tűnő öltöny, aminek ujjában könyékig valami tömőanyag látszik (benne felejtette a zakóban a tegnapi inget? Feltalálták a háromnegyedes ujjú golyóálló lajbit? Kapálásból érkezett és felgyűrve felejtette az inge ujját?) és a lapockánál látszó (és minden fotón látszó) dudor micsoda? Fogassal együtt hordja a zakót? És akkor még nincs is rajta (vagy nem látszik) a libafos legszebb árnyalatában pompázó nyakkendő.

És most egy kalsszikus:or

Ehhez azt hiszem nincs mit hozzáfűzni. Ez a kifinomult elegancia önmagáért beszél.

MTI Fotó, Varga györgy

MTI Fotó, Varga György

Itt sincs mit mondanom.

Tállai András/Facebook

Tállai András/Facebook

Azt már elképzelni sem tudom, hol lehet olyan zakóra szert tenni (és Tállai minden zakója ilyen), aminek az ujja viccesen hosszabb, mint a benne lévő kar. Talán a csimpánz-úridivat szaküzletben, vagy nem tudom. De akkor ott kellene venni az inget is, aminek az ujja egy ujjnyira ki kellene látszania, de nem látszik. Mondjuk lehet, hogy jobb is, mert az már a térdéig érne a nagyszerű NAV-vezérnek és esetleg hasra esne benne. Arra azonban felhívnám Tállai András figyelmét (vagy szóljon már neki valaki), hogy az öltönyviselésnek van egy alapvető szabálya. Mégpedig az, hogy az alsó gombot (akárhány gombos is a zakó) soha nem gomboljuk be.

Csepreghy Nándor

Csepreghy Nándor

Hát igen. Hivatalos megjelenésre (a sajtótájékoztató valamilyen oknál fogva annak minősül) nem öltözünk fagyiárusnak. Délutáni partira, hajókázásra elmegy ez az öltöny, de nem ezzel a nyakkendővel.

Lassan befejezem, mert kezd hatni a gyógyszer és a nap is elbújt, már elviselhető a hőmérséklet. Pedig lenne még miről megemlékezni. Távolról sem ez a legfontosabb – a magam részéről az sem zavarna, ha kitérdelt macinaciban járnának az urak, korrektül kitömött egy darab farzsebbel ékesítve – ha normálisan vezetnék az országot (már akiknek az a dolguk) és nem lopnának annyit (ezt általánosságban értem, nem válogatnék).

De ha már valamennyien a mi pénzünkből öltöznek, legalább valamennyire ízlésesen tegyék azt. Aki pedig genetikailag képtelen normálisan viselni egy öltönyt, az igényeljen inkább kukásmellényt. Az mindenkinek egyformán jól áll.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.