Úgy is kell. Majd a beteg kinevezi az orvost, aztán befőzi a nagymamát

Fotó: Kovács Tamás/MTI Fotó: Kovács Tamás/MTI

Megy a kínlódás, hogy a pszichológusokat szigorúbb kontroll alá kellene vonni. Amúgy szerintem is, mert a végén még baj lesz. Balog Zoltán univerzális miniszter vergődik ez ügyben és – kormányzati források szerint – Orbán Viktor fog majd dönteni.

Nagyon helyes! A legjobb lesz, ha népünk bölcs vezére dönt, mintegy kegyként kiosztja a lehetőségét annak, hogy ki művelheti a szakmát és ki nem. Tökre úgy, mint az egyházak esetében. Majd Orbán Viktor kegyelméből praktizálhat, aki egyáltalán. Ezt hívják előremenekülésnek.1234

Itt jegyezném meg, hogy ideje lenne a propagandamédia körmére nézni, mert egy csomó pénzünkbe kerülnek és még egy középgagyi kamerára sem hajlandóak beruházni, csak ilyen minősíthetetlen videók vannak.

De itt egy komplett videó – kivételesen egészen jó minőségben – nem hinném, hogy szükség van több magyarázatra.

Ehhez kalkuláljuk hozzá a saját dakota közmondásokon való röhögcsélést, a sajátos (valószínűleg nem kényszerzubbony, hanem golyóálló mellény okozta) testtartást, a nyakkendő, zakó, haj és fülrángatást-matatást, a szépen fejlett paranoiát (nem ad interjút, nem válaszol spontán, kizárólag papírból szónokol, tucatnyi testőr védi, még a háza előtt is civilnek álcázott rendőrök, TEK-esek strázsálnak. Aztán még gondoljunk arra, hogy betegesen ragaszkodik hozzá, hogy mindenben ő hozzon döntést – miközben nincs olyan ember, aki mindenhez ért – és arra, hogy milyen görcsösen védelmezi a környezete, hogy nehogy véletlenül szembetalálkozzon bármilyen ellenvéleménnyel, kritikával.

Mindezeket koronázzuk meg a beteges bosszúvággyal (Simicska Lajos, Iványi Gábor) és a – piramis híján – mániákusan épített stadionokkal, a kisvasút meghosszabbításával, az üveghíddal és egyéb olyan beruházásokkal, amelyek egy gazdag ország esetében még beleférhetnek a normalitásba, Magyarország esetében biztosan nem.

Szóval itt van az ideje, hogy a pszichológusokat felügyelet alá vonja a kormány. Csak jelzem, hogy a pszichiátereket is indokolt lenne karanténba zárni, nehogy aztán a nagy önállóság odáig fajuljon, hogy hivatalos diagnózist állítanak fel.adomany-1