Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mátyás király és Kinizsi Pál a felcsúti stadion lelátóján

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó ideje feszeget – nem csak engem, hanem sokunkat -, hogy mi motiválhatja azokat az embereket, akik úgy támogatják a Fideszt, hogy maguk is vesztesei a kormány áldatlan ténykedésének. Mivel hülyítik önmagukat, mi teszi a szemükben vonzóvá, szerethetővé azt a pártot, amelyik több kárt okozott eddigi működése során, mint az összes többi párt együttvéve (pedig voltak indulók szép számmal). Most nem azokról beszélek, akiknek elemi érdekük a párt hatalmon maradása, mert az egzisztenciájuk függ tőle. Nem is azokról beszélek, akik a párt jóvoltából sütögethetik háborítatlanul a pecsenyéjüket.

Még csak nem is azokra gondolok, akik gond nélkül fordultak rá Kádárról Orbánra, mert szükségük van egy erőskezű vezetőre, akiről úgy gondolják, hogy megvédi őket a durva és veszélyes világtól, vezeti és oltalmazza az ő kis életüket. Így nekik nem szükséges gondolkodniuk, nem kell dönteniük és felelősséget vállalniuk semmiért, mert ott a jó király, aki mindig megmondja, milyen irányba kell masírozni, kit kell szeretni és kit kell gyűlölni, ki ellen kell harcolni.

Azokra gondolok inkább, akik akár képesek is lennének mélyebben eltöprengeni és felfedezni a dolgok valódi tartalmát, de valamiért nem teszik ezt. Azt hiszem, most sikerült találnom egyfajta magyarázatot erre a jelenségre. A PestiSrácok nevű megélhetési termék egyik kommentelője lebbentette fel a fátylat. Idézem.

Látszik a különbség egy liberálanarchobolsi és egy fideszes között. A liberalanarchobolsi bort iszik és vizet prédikál, mint ez a nőszemély és hisztizik. A Fideszesek meg jól vezetik az országot és ebből szerintem megérdemelten részesednek és azt nem is rejtik véka alá, mert látható és aki ezt törvénytelenül csinálja, azt meg úgy is elkapják (pl.Mengyi). Mészáros Lőlrinc meg olyan mint Mátyás király alatt Kinizsi Pál volt, pedig csak egy analfabéta molnárlegény volt Kinizsi, de nem ez számít, hanem a vagyonából felszerelt sereggel ott állt Kenyérmezőnél, ha kellett. Szóval lehet itt csaholni, a kutya csak ugat a magyar karaván meg halad és hát a Fideszes karaván eddigi kínálatánál és ajánlatánál nem tud senki jelenleg jobbat mondani.”

A cikk egyébként, amelyhez a komment született, Juhász Péter kolléganőjéről szól, aki férjével közösen vett egy 74 négyzetméteres lakást és hát mibű?

Tehát itt a megoldás. A Fideszesek jól dolgoznak, az ország gazdagodik, ebből a gazdagodásból pedig jogosan veszik ki a részüket. Hiszen azért kezd az ember vállalkozásba, hogy abból profitra tegyen szert, ez nem is kérdés. Az ország a Fidesz biznisze, jogukban áll lefölözni a nyereséget. És ezért nem is kell titkolni a gazdagodást, hiszen egy üzletember is büszke az elért sikereire és nem kell neki sem szégyenkeznie azért, mert telik luxuslakásra, luxusautóra. Hiszen megdolgozott érte.

Bevallom, Mészáros Lőrincről igen sok jelző eszembe jutott már az idők során, de még nem jutott eszembe Kinizsi Pálhoz hasonlítani. De mostantól majd igyekszem így gondolni rá, bár nem lesz egyszerű.

Ha ilyen népmesei kontextusba helyezzük a kérdést, valóban élhető helynek tűnik az ország. Hiszen a mesékből és legendából szőtt hősök csak képesek elvezetni egy országot, nem? De. Képesek. És a nép boldogan él, ameddig meg nem hal. Néha még tovább is. De az már egy másik mese.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.