Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: Nincs ott kint valami munka?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

2017, Magyarország

Angol párommal „turistáskodom” Budapesten.  Leszállunk a gyermekvasútról, cél a János-hegyi kilátó és a Libegő. Készítek pár fotót a távozó vonatról. Néhány munkás dolgozik a turistaúton, mely a kilátóhoz vezet. Egyikük megszólít. Valaki útbaigazítást kért tőle, hogy melyik vonat merre megy, de nem tudott segíteni, így engem kérdez. Gyakorlatilag mindegy már, a vonat elment az utassal együtt. Párom kérdezi, hogy miről beszélgetünk, lefordítom. A munkás fölkapja a fejét:

–    Németek?

–    Nem, angol – válaszolom.

–    Nincs ott kint valami munka?

–   Hol? Németországban? Vagy Angliában?

–   Igen. Bárhol…

–   Öööö…

–   Nem kell valahol házat építeni? Vagy nincs valami építkezés?

–  Hát… mi nem az építőiparban dolgozunk… – nyögöm tehetetlenül, félig sokkos állapotban.

–  De nem tudnak valakit, ahova kell menni építeni? Hogy lehet kint munkát szerezni?

–  Esetleg ügynökségen keresztül, bár a magyar ügynökségekkel óvatosnak kell lenni, sok az átverés, lehúzás, ígéret. Igazából nem árt legalább alapszinten beszélni a nyelvet (itt lemondóan legyint) és kint kell lenni, úgy lehet találni.

Csak a fejét rázza reménytelenül.

Magyarország jobban teljesít.

Szonjaadomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.