Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hülyének lenni márpedig nem kötelező

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A fideszesek fanatikus népség. Bármit elhisznek, amit a kormánypárt propagandistái megrágva eléjük köpnek. Mindenkinek nekiugranak, aki nem kedveli, esetleg kritizálni meri imádott vezérüket. Kritikátlanul szajkózzák a betanult szöveget. Tűzzel-vassal védik imádatuk tárgyát. Bármit elfogadnak, amit Orbán mond, minden jó, amit Orbán csinál. Minden rossz, amit bárki más mond, vagy csinál. Mindenki idióta, aki nem a fényes csillagban hisz. Mindenki szélsőbalos liberálfasiszta, migránssimogató sorosbérenc, aki nem Orbán nyájában béget. Aki nem velük van, az nem is normális, nem is ember és nem is magyar.

Eddig semmi újdonságot nem írtam le. A továbbiakban sem lesz olyasmi, amit ne tudna mindenki, csak valahogy nem szeretünk erről beszélni. A szemérem, ugye. Vagy a nem tudom micsoda. A hozzánk hasonló, vagy a hozzánk semennyire nem hasonló, de nem a kormánypropagandát szolgáló, közpénzből tömködött portálok nagy ívben kerülni szokták a témát. Jó okkal. Ezeknek a portáloknak az olvasói bázisa nyilván nem a fideszesek köréből kerül ki, hanem mindenhonnan máshonnan. Márpedig az olvasókba beleállni nem szerencsés dolog. Na, akkor majd én most.

A Gyurcsány-imádók, vagy a Botka-hívek sem különbek semmivel, mint Orbán fanatikusai. És még csak észre sem veszik. De el sem hiszik, ha mondják nekik, akkor sem. Márpedig a fanatizmus rossz dolog. Oldalfüggetlenül. Elvitatni a másik embernek azt a jogát, hogy ő ne kedvelje a bálványt (és teljesen mindegy, hogy kinek ki a bálvány), lehülyézni, ökölbe szorult aggyal támadni azért, mert éppen nem tart jónak bizonyos dolgokat valamelyik párt, vagy pártvezér irányvonalában, semmivel nem jobb és nem elfogadhatóbb, mint amikor egy vérfideszes esik neki valaki másnak.

Vérdékásnak, vérelempésnek, véremeszpésnek, vérjobbikosnak és végig lehetne sorolni az összes ilyen alakulatot, nem egészséges. Szidjuk az ellenzéki pártokat, mert képtelenek egy minimális mértékig is összefogni. Márpedig egy párt olyan, amilyen a tábora. Amilyenek mi vagyunk. Kitől várunk összefogást, amikor csattogó fogakkal ugrunk a másik torkának? Mert Gyurcsány egy isten, mert Gyurcsány egy ördög. Mert Botka a remény és a messiás, mert Botka egy rohadék kommunista milliárdos.

Jó lenne ezeket végiggondolni. Jó lenne nem halálosan megsértődni akkor, amikor az éppen-kinek-ki egyélőistent kritikával illetik, netán a másik pártot nem szidják, mint a bokrot. Ébredni kellene! Aki ölni tudna (verbálisan, természetesen) Gyurcsányért, az semmivel sem jobb és főleg nem tesz jobbat az országgal, mint aki ölni tudna (szintén verbálisan) Orbánért. Aki képtelen bizonyos távolságból szemlélni egy adott politikai tömörülés, vagy vezető politikus ténykedését, képtelen elismerni annak hibáit, tévedéseit és képtelen elfogadni, hogy más ember más pártban látja a számára elfogadható irányt, az semmivel sem normálisabb, mint az, akit megvet és kigúnyol.

Összefoglalom, hogy legyen ok halálosan megsértődni egy csomó embernek: a politikusok nem rocksztárok. Nem kell rajongani értük és nem szabad feltétel és kritika nélkül követni őket. Süldőlányok és kamaszfiúk esetében érthető a kritikátlan rajongás, 40-50-60-70 éves emberek esetében meg nem érthető. Mindenkinek jogában áll gondolkodni, de jogában áll elfogadni azt is, ha valaki máshogy gondolkodik, mint ő. Aki erre képtelen, az hülye. Hülyének lenni márpedig nem kötelező, azt mindenki maga választja. Le kellene már mondani a hülyeséghez való jogról.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.