Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán teleszüli Tortugát is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A tegnapi napon nekem is sikerült végig élveznem Orbán Viktornak, a családok világtalálkozóján elmondott nyitóbeszédét. Hát, mit is mondjak, ez igen! Az egy dolog, hogy a családok világtalálkozóját sikerült migránsok elleni uszítással kezdenie, de szorosan ezt követően még háborút is vizionált. A miniszterek elnöke olyan szinten nemzeti érzelmű, hogy aki nem magyar, az csak rossz lehet, úgy az országnak, mint egész Európának. Felejtsük is el azt, hogy ez a program esetleg a pozitívumokra koncentrálva egy szebb jövőképet adna a honi fiatalságnak.

Mint megtudtuk, 2015-ben Európa ostrom alatt állt, de a drága jó európai polgárok fellázadtak, és kiharcolták a változást. Hogy itt mire is gondolt, az rejtély. Talán egy párhuzamos dimenzióban éppen háború folyt Európában, amit elfelejtettek velünk is közölni. Mindenesetre győztünk!

„A jogvédők és az embercsempészek bizarr koalíciója bármikor hajlandó arra, hogy némi bütykölés után, újraindítsa a szállítószalagot.” Soros, Soros, Soros, valamint civil szervezetek, melyek mögött ki is áll? Ugye tudjuk? Szó volt még Brüsszelről is, melyet ismét csak meg kell állítani, ugyanis „Magyarország megvédi a családokat, legyen bármekkora is a brüsszeli ellenszél.” Lassan már nem csak megállítjuk, hanem elkezdjük tolni Brüsszelt az ellenkező irányba. Később pedig egy életbölcsességgel lehettünk gazdagabbak, amikor is Orbán Viktor a következőt volt képes kinyilatkoztatni: „Saját magunk lelki megújításán keresztül kell megoldani a demográfiai problémáinkat.” Kommentekben várjuk a megfejtéseket!

Az elsőt még ki sem hevertük, máris újabb fejtörővel folytatta mondandóját a miniszterek elnöke: „Kikötünk Tortugán és összeszedünk mindenkit, akit találunk,vállalva ezzel a kockázatot, hogy – bár lesznek matrózaink -, de egyszer majd olyan irányba tekerhetik a kormányt, amit nem akarunk. Vagy, egy gyermekszületést ösztönző családpolitikával saját magunk állítunk ki elegendő matrózt, és hajózó legénységet.” A magyar matrózok borzasztóan fontosak, Tortuga szigetén meg pláne. Nehéz lett volna ennél burkoltabban migránsozni, lássuk be.

Orbán Viktor szerint „A természetes reprodukció helyreállítása nemzeti ügy. Nem egy nemzeti ügy, A Nemzeti Ügy.” Lassan már olyan sok a nemzeti ügy, hogy nehéz lesz követni. Minden háztartásba több gyereket! – gondolhatná az ember -, de hát hová szüljek gyereket, ha nincs munkalehetőség és ha lenne is, a fizetés nem elég semmire? A kormány ezt jobban tudja. „Az államadósság csökken, a munkanélküliség pedig lassan megszűnik.” Nem hogy sok a munkanélküli, hanem az már majdnem megszűnt! A munkanélküliség hamarosan már csak az elmúltnyolcév démona lesz. Leszámolnak a munkanélküliséggel.

A beszéd végén kiderült, mi is a kormány terve a demográfiai adatok javítására. A 2 gyermeket vállaló nők esetleges diákhitel tartozásának 50%-át elengedi az állam. Ha pedig 3, vagy több gyermek van a családban, az édesanya teljes diákhitel tartozását elengedi az állam. A legalább 3 gyermeket nevelő családok devizahiteléből 1 millió forintot átvállal a kormány. Egy évvel meghosszabbítják a diplomások gyedét, két évre emelve azt.

A 2018-as év a családok éve lesz, erről a Fidesz-KDNP közösen megegyezett. Egymással. Ennek örömére, Orbán Viktor szavai szerint: „Mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét fogunk építeni. Ahol már épült, ott felújítjuk azokat” Ez mind szép és jó, de kérdem én, hova szüljenek a már sokszor az országot is elhagyó fiatal anyák? Egy olyan országba, ahol egyszerre van munkanélküliség és munkaerőhiány, az oktatási rendszert az alapoktól rombolják szét, ellehetetlenítve az ország jövőjét?

A támogatás mit sem ér, ha nem teremtik meg egy európai élet előfeltételeit. Ezek a látszatintézkedések ideig-óráig segíthetik a hazai fiatalokat, ugyanakkor valós megoldást nem nyújtanak. A fiatal családok jövőre vonatkozó kérdéseire nem adnak választ. Megfelelő oktatási rendszer és normális bérek hiányában a családok szegény sorsra vannak kárhoztatva. A családfenntartáshoz anyagi és létbiztonság szükséges, ez Magyarországon nem, vagy csak igen nehezen elérhető. Ugyanis nem mindenki születik kormányközeli családba.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.