Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Értem én, hogy a kreténeket kreténekként kell kezelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bár úgysem érdekli a nagyvonalú, nemzeti érzelmektől túlfűtött, úgy értem kormányt pártoló polgárt, hogy mennyit kúrnak el a bálványai az adóként befizetett pénzéből igen fontos dolgokra, azért beszéljük meg az alábbi, a Hír TV által készített videón látható tartalmat. Nem hosszú, alig 3 perc:

 

A felvételen okos nénik és bácsik vigyorgó/kevésbé vigyorgó/bamba fejjel magyarázzák, hogy minden frankó lesz akármennyibe kerül is. Persze a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának, Szántó Évának az ő felhőtelen heherészése megüti az ember fülét, ugyanis azt állítani, hogy

„bizonyos értelemben egy kis izgalomra ad okot nekünk, hogy minden összeálljon, de a legjobb úton haladunk”,

akkor is mindennek a cinikus teteje volna, ha egyébként a vizes világbajnokság nem 130 milliárd forintba kerülne. De legalább nem a szocialisták lopják el, nemdebár? Ugye, hogy  mennyivel jobb érzés?

Szóval, dolgoznak kegyetlenül az elvtársak és elvtársnők, igaz, hogy a külföldi sajtó magasról tojik az eseményre (gondolom, Soros keze lehet ebben is), az újságíróknak fenntartott mintegy 2500 szállodai szoba felére érkezett csak igény. Dehát van még idő június 7-ig (ekkor zárul a médiaakkreditáció) majdcsak túlfoglalják magukat. Ha megtudják, hogy honnan indultunk és hová jutottunk. És ha nem, akkor meghosszabbítjuk az időtartamot, mint a nemzetikonzultáció esetében. Lovasberényig.

Szabó Tünde sportállamtitkár szavaiból is csak úgy sütött a magabiztosság a Dagály Arénát illetően:

„A világ egyik legmodernebb és legjobb építménye lett, feltételezem, hogy minden rendben lesz és semmilyen olyan komplikáció nem fog fellépni, ami mondjuk a világbajnokságon is előjönne, úgyhogy jelenleg mindenki, szakemberek igazolták, hogy rendben van az uszoda”.

Mivel én viszont nem vagyok sportállamtitkár, nem bocsátkozom feltételezésekbe. Itt és most szögezzük le, mert ez viszont bizonyosság: a megnyitóünnepség 4 milliárd, azaz 4000 millió forintba kerül. Aki ettől nem érzi dagadni a honfiúi-honleányi büszkeségét, az kövérlászlóul szólva, bizonyára kishitű és nincsen neki önbecsülése.

Akinek meg van, az elhiszi, hogy ugyan a budapesti olimpiai pályázat ugrott, a költségekből utólag nem lehet faragni. Úgyhogy Fürjes Balázs hiányában valami ismeretlen nevű ember bizonygatta, hogy ez mennyire így van. Mármint a bizonyosság, hogy a The Rolling Stones fellépésével vagy anélkül:

„Mire kiderült, hogy az olimpiai pályázatunkat visszavonjuk, addig ezek a szerződések már meg voltak kötve, és a kötbérek nagyságrendileg ugyanannyiba kerülnek, mint maga az esemény”.

Értem én, hogy kretének vagyunk, és a kreténeket akként is kell kezelni. Meg érdemes is, ha csak a gennyes rövidtávú politikai haszon a cél. De mégiscsak arról van szó, hogy 2013-ban 8 milliárd forintról indultunk (az elúsztatott milliárdokról ITT lehet kimerítően olvasni), most pedig 2017 májusának végén – kiemelve, hogy az elmúlt hetekben napi szinten röpködtek a további tízmilliók – tartunk várhatóan 130 milliárdnál úgy, hogy a kezdetben bekamuzott összeg felébe kerül csak a megnyitó.

Egyetlen szájbatekert kormányseggnyaló médiaterméknél nem merül fel senkiben a kérdés, hogy egy legfeljebb két órás nyitóünnepségen mi a túró kerül 4 milliárd forintba?  És ha 4 milliárdba kerül, és a végén, vagyis az elején kiderül, hogy a Rolling Stones helyett Mándoki kolléga fog bazseválni mondjuk Dalcsináló Ákos úrral, akkor is kik voltak azok a seggarcok, akik ilyen szerződéseket kötöttek, ilyen kötbérekkel? Egyáltalán: mire szerződtek ezek megnyitó címszó alatt? Mi a tetves élet kerül egy vállalkozónak, vagy X vállalkozónak, fellépőnek, heccmájszternek annyiba, mint az egész istenverése? Ez a közpénz felelős elköltésének módja? Hogy tökmindegy mi van, úgyis a marhák fizetik, akkor büntetlenül benyöghetjük, hogy ez van, mi nem tehetünk róla?

Egyszerűen vérlázító. És ehhez kurvára nem kell átszámolni lélegeztetőgépekre, kórházi ágyakra, egészségügyi intézmények tartozására, oktatásra fordított nevetségesen szánalmas összegekre ezeket a pofátlan, minden határon túlmenő tételeket. Normális helyeken ilyen előnytelen, a közvagyont megkárosító szerződések megkötése esetén fejek hullanak, ezek meg vígan heherésznek. Mert ők jó úton haladnak. Végül is jogszerűen számláznak a nagy büdös semmiért. Bocsika, szorrika, dehát a kötbér. És én vagyok a görény, ha leírom, hogy messziről világos, hogy megint lopnak. Nem talicskával, kamionnal.

Egyszerűen nem tudnak hibázni. Nincs az a pénz, amit különböző jogcímeken ne lenne pofájuk elkölteni. És ha a kutyát nem érdekelné a vizes vébé, ők akkor is hivatkozhatnak a kötbérre és arra, hogy direkt előre vedeltek a medve bőrére. Úgyhogy indultunk 8 milliárdról, majdnem napra pontosan két éve tartottunk 23 milliárdnál, idén januárban 90 milliárd körül, és ha minden jól megy, akkor 130 milliárddal megússzuk (hogy ilyen nagyon plasztikusan fogalmazzak).

És leszarom, hogy hány milliárd nézője lesz az eseménynek (Szántó Éva bizonyos értelemben izguló szervezőasszonyság szerint közel 6 milliárdan úgy, hogy az újságírók egyelőre nem verik le egymást az akkreditációért), vagy mennyi nem lesz, de ez a pofátlan szabadrablás megbocsáthatatlanul világbajnok. Értem én, hogy sportnemzet vagyunk, hogy a nemzeti identitásunk szétszaggatja a mellünkön az inget, de hogy gyarapodás, fejlődés, kiszámítható jövő helyett csak a korrupt melldöngetés mindenfele… ez fájni fog. Rögtön miután a nemzeti nagyszerűség bódító, részegítő hatása elmúlik.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.