Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kerüljenek börtönbe a gazemberek! Ne féljetek írni!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Meglehetősen ritkán adunk teret ilyen kérésnek – mivel a Szalonna nem reklámfelület -, de most kivételt teszünk. Örömmel adunk helyt egy olyan roma kezdeményezésnek, mely a roma politika és közélet megtisztítását tűzi ki célul.

Romák és nem-romák számára egyaránt fontos ügyről van szó, ami mellé oda kell állnunk és reméljük, még sokan osztják ezt a véleményünket.

KEDVES ROMA TÁRSAIM!
Ma van a Roma bátorság és ifjúság napja, részben ezért is, de már régen érett bennem a gondolat, hogy meg kell szabadulnunk nem csak a Farkas Flórián által fémjelzett Lungo Drom vezetőitől, hanem az úgynevezett civil oldali vezetőktől is, akik nevei nem változtak a ’70-es ‘ 80-as évek óta!
Nem értünk el velük semmit, csak az ingyen munkát, a vég nélküli aktivistáskodást, az ígérgetéseket, vállvonogatásokat!
Miközben állítólag az erkölcsös ballib, vagyis az érdekvédelmi oldalon ugyanúgy nem lehet előbbre jutni, az ember érdemei itt szintén nem számítanak, csak a helyezkedés és az összefonódó családi, vagy közvetlen baráti szálak.

Néhány család, klán, azaz pár tíz ember kezében vannak az információk, és a pályázati lehetőségek -, ékes beszédek vannak, de a romaügy áll, nemhogy áll, hanem visszafelé fejlődik, már a fasizmusnál tartunk, mert a roma érdekvédelem impotens. Milliók éheznek vidéken is, a roma értelmiségieket ez a pár klán, akik a kormányzati és a civil vezetésben vannak,- használják ki ingyen évek óta.

Szerintem mindenki emlékszik rá 10 évvel ezelőttről, hogy az akkor Országos Cigány Önkormányzatban (ORÖ) helyet kapó kultúrális örökség iroda, amit egy a gádzsók által is köztiszteletben álló és megbecsült roma vezetett, hogyan vásárolta fel a roma festőművészek képeit 6-7-800 ezerért, habiszti kultúrális örökségként, miközben az éhező festő aláírta az összeget, de csak 3 ezer forintot kapott, de abból is vennie kellett a képtárnoknak egy üveg pálinkát és egy doboz szimphoniát. Nem volt olyan roma festőművész, aki ne ütötte volna le. Ha ez az ember meghalna, a gádzsók sírnának, hogy jaj micsoda nagy roma ment el, a cigányok meg kiköpnének a sírjára.
Emlékeztek arra hogy a Rádió C, az egyetlen roma rádió, miért és hogyan szűnt meg? Hogy a legutolsó vezetője lerabolta nullára és az emberek fizetését is lenyúlta? Sok rádiósnak a lakása is odaveszett, mert nem tudta fizetni a hitelét. Ez csak két rövid példa, de beszélhetnék a roma holokauszt túlélők egyszeri kárpótlásáról is, amit szintén aláírattak a többségében analfabéta érintettekkel és csak filléreket kaptak, édesanyám, amíg még élt szegény sírva mondta el mi történt vele. Vagy emlékeztek a Magyarországi Cigány Pártra (MCP) a legutóbbi választásokkor? Sőt, a saját helyi roma vezetőitek adtak a kezetekbe egy lejárt szavatosságú száraztésztát és egy kiló krumlit, hogy rájuk szavazzatok, aztán hagytak megdögleni éhen benneteket? Sok az áruló roma!
Sok hír kering: ha csak a fele igaz, az is sok.

Írjátok meg tesók, mert BESZÉLNÜNK KELL A ROMA KÖZÉLETI VEZETŐK SZEMÉTSÉGEIRŐL IS!
Nos, a többségiek nem látnak bele a roma közéletbe, de minden területen ez megy. Egyik kutya, másik eb!
Tök mindegy, hogy Farkas Flóri, azaz kormánypárti, vagy valamelyik civil szervezetet vezető családi klán tagja, a dal ugyanaz!

KI KELL RÚGNI MINDENKIT! ÚJ, SZAKMAI ALAPON KIVÁLASZTOTT VEZETŐK KELLENEK.
OLYANOK, AKIK NEM NÉZNEK HÜLYÉNEK SENKIT!
OLYANOK, AKIK NEM VESZÍTIK EL A TARTÁSUKAT, HA A ROMÁK MEGSEGÍTÉSÉRE SZÁNT PÉNZT MEGKAPJÁK, HANEM A SZEGÉNYEKRE KÖLTIK, ÉS NEM ELTESZIK!
OLYANOK, AKIK MEGBECSÜLIK A SZAKMAI HOZZÁÉRTÉST, SEGÍTSÉGET ÉS MEG IS FIZETIK!

Kedves Roma társaim! Ha valaha voltál átvert aktivista, ingyen évekig, márpedig kevesen vagytok, akik nem, lájkoljátok és osszátok tovább a bejegyzést! Jusson el mindenkihez!

Szabaduljunk meg a koloncainktól és a hazug vezetőktől. Mindenki a maga körében, körzetében!
BÁTRAN írjátok meg, hogyan vertek át benneteket és kik! Vidékiek is! Ha nem meritek névvel, akkor elég a sztori is, településsel, vagy kerülettel.
Nekünk kell tennünk a változásért!
Ha nem váltódnak le az eddigi vezetők, marad az állóvíz romaügyben!

Ma van a Roma BÁTORSÁG és ifjúság napja!
A fasizmus, rabiga, porhintés, visszaélések nem csak a gádzsóktól valóak, hanem a saját vezetőinktől is!

Írjátok meg a poszt alatt, kit hogyan vertek át roma vezetők álljanak bármely politikai oldalon! Öntsünk tiszta vizet a pohárba!
Kerüljenek börtönbe a gazemberek! Ne féljetek írni!

Kattintsatok a képre, ott folyik a beszélgetés, vagy írjatok privát nekem!

Ölellek benneteket!  BÁTORSÁG!

TISZTA VÍZ MOZGALOM!

Budapest, 2017. május 16.

Láng Judit

adomany-1