Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Senki nem ígérte, hogy a demokrácia minden vonatkozásban olcsó lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

213 ezer forintért bérel irodát a dunaújvárosi Irodaházban Galambos Dénes országgyűlési képviselő.

35 négyzetméteres a helyiség – nem mondhatnám, hogy olcsójánosok vagyunk: no de ha valakinek egy igazán jó irodára van szüksége, annak bizony a zsebébe kell nyúlnia, ez már csak így van. Hozzátartozik, hogy nem üres ám az iroda: a hírek szerint bútorok, technikai eszközök is találhatók benne, mást ne mondjak, van benne ötven szék – nyilván nem ritka, hogy jelentősebb csoportok kívánják megosztani problémáikat az érzékeny mutatóujját bármikor a kor ütőerére helyezni kész képviselővel, Dunaújváros és Fejér megye al-díszpolgárával.

Galambos Dénes vagyonnyilatkozatában továbbá az is szerepel, hogy az Országgyűlés Hivatalától további bútorokat is kapott a 35 négyzetméterre – még három széket az ötvenhez, három szekrényt, íróasztalt, egyéb irodai berendezéseket. Jó, hát ha minden bent van, táncestet aligha rendeznek, de kinek mi köze hozzá, ha ő így szereti – sok jó választópolgár amúgy kisebb helyen is elfér.

Ugyanitt, mármint az Irodaházban egyébként még egy országgyűlési képviselő, a jobbikos Hegedűs Lórántné is bérel egy helyiséget – az 52 négyzetméter, és 25 400 forint a havi díja. A Direkt36 kiderítette, hogy míg Galambos teljes időre, Hegedűsné csak heti három órára bérli a nagyobb irodát, és abban mostani tudomásunk helyett nincs se 53 szék, se internet. Csak elképzelni tudom, milyen pezsgő társadalmi élet folyhat egy ilyen képviselői rezidencián: eddig nem is gondoltam rendesen végig, miért kígyóznak rendszeresen sorok az Irodaház előtt, mire várakozhat oly türelmesen a hömpölygő tömeg – most már végre sejtem. Hegedűs Lórántnéra és Galambos Dénesre.

Amúgy se legyünk hálátlanok, inkább értékeljük a mértéktartást: van olyan miskolci képviselő asszony, akinek két irodája van, egymástól 200 méterre, mégpedig azért, mert ha az egyik netán foglalt, át tud sétálni a kedves ügyféllel a másikba… na… ezt se gondoltad volna, fogadjunk… Amúgy meg ugyan mit is tudnánk mondani, ha netán kiderülne, a 35 négyzetméter holnaptól 2.13 millió forintba kerül. Naponta. Vagy óránként. Hopszi, jól hallottam, a hátsó sorban valaki azt kérdezte, hogy de miért? Hát azért, mert a világ-, illetve a makrogazdasági és társadalmi folyamatok ezt teszik szükségessé, senki nem ígérte, hogy a demokrácia minden vonatkozásban olcsó lesz… és továbbá tudja-e valaki, mennyi egy 35 négyzetméteres iroda bérleti díja Dubaiban, Soros mesterkedéseinek köszönhetően – hát azt hiszem, ezen nincs mit tovább magyarázni, inkább nem mondom ki az összeget, belesápadnának, köszönöm, örüljenek, hogy a megalkuvás nélkül vívott rezsiháborúnak köszönhetően ennyiből megússzák.

Mellesleg 2014-ben a hivatalos indoklás szerint épp azért lett szerényen háromszorosára emelve a képviselő hölgyek és urak tiszteletdíja (most 747 878 forintból igyekeznek kigazdálkodni a hónapjukat, mármint azok az élhetetlenek, akik nem tagok, elnökök vagy ülnökök valamelyik bizottságban, igazgatótanácsban vagy vándorcirkuszban, illetőleg nem tudtak szervezni maguknak egy bejelentett lakcímet Nemesmedvesen, Csapon vagy valamely más határ menti településen, hogy elszámolhassanak pár milliónyi úti- és lakhatási költséget), hogy szegényeknek ne kelljen trükközniük.

Hát már régen nem kell alakoskodni, az tény: a magyar nép türelme végtelen, itt mehet minden nyíltan, becsületesen, egyenesben, nem probléma, a szeme nem rebben senkinek. Sőt: valahogy mintha nem is lenne igazi respektje azoknak, akik még arra se képesek, hogy marják, amit érnek. Szerintem egyébként nem teljesen véletlen, hogy épp ezen irodaház hosszú évek óta komoly veszteségekkel harcoló üzemeltetője kapta meg annak a húszmilliárd forintnak a kezelési jogát, amit a legfőbb vezető ígért be Dunaújvárosnak kereken egy éve.

Azt nem tudom, a pénz megérkezett-e már, illetve hogy meg fog-e érkezni valaha is, de ilyen apróságokon mifelénk felesleges fennakadni – a lényeg az, hogy ha van, ha nincs, megfelelő kezelőre legyen bízva. Ez a rész pedig fényes siker: egy kicsit finomhangolni kellett az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatát, nehogy valaki érdemben bele tudjon majd kaffogni, mire és hová költődik a csodálatos fejlesztésekre ígért/áhított lóvé. Már csak egy elhivatott szakember kéne a frissen kialakított fejlesztési iroda élére – jut eszembe, nemrég olvastam, hogy lenne is valaki, úgy tudom, épp elfoglaltságot keres. Nemrég szabadult fel. Vagy ki. Vagy mi.

Boda András

Facebook-oldal: https://www.facebook.com/hetlovet

adomany-1