Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ameddig a magyarság fokmérője a gyurcsányozás-migránsozás-sorosozás, addig jól van ez így

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

hírek aranyozzák be az önerőből megmilliárdosult, szerény intellektussal megáldott és/vagy megvert disznó- és gázszerelők országát. Tekintsük meg, miért jó az minden magyarnak, aki felelős minden magyarért, ha égig érő kerítések, duplaőrbódék és kamerarendszerek mögé kerül lassan az egykori köztulajdon, és a szeretett hon. Teljes széltében és hosszában.

Nem a vasárnapi ebéd mellé/után szóló muzsika helyett ajánlom ezt a szívünknek bizonyára kedves kis történetet, viszont a legalább nem Gyurcsány, Bajnai, Soros, elmúltnyolcév, amazok is loptak, még jó, hogy magyar kézben marad, ami a miénk népdal árnyékában nem tudom kihagyni, hogy ne hozzam szóba a virágzó magyar feudalizmus aktuálisan csodálatos vívmányáról szóló nem mesét.

Ismételten jó látni, hogy a műveletlen, pár éve sehol nem jegyzett, jelentéktelen, 28 szavas szókinccsel rendelkező gázszerelőből mekkora böszme nemzeti milliárdos vált néhány év leforgása alatt. A szóban forgó, luxusüdülővé (tó, hajó, impozáns faházak, biztonsági szolgálat) varázsolt terület megszerzésének módja – az összes többihez hasonlóan, amire Lölövics rátette a kezét – egy hangos, fényes sikertörténet.

És egyáltalán nem az a része szóra érdemes, hogy magánterületet ne lenne joga a tulajdonosának elkeríteni, mert de. Joga van hozzá, semmi kivetnivaló nincs benne, kivételesen egyetértek Tessely Zoltán játékvasútfelelőssel, a bicskei körzet országgyűlési képviselőjével. Ha valaki elkerít egy tavat, mert az a sajátja, mert megvásárolta, az tök normális. A nem normális, a pofátlan, a szarházi, az aljadék benne az, hogy ez a tó és ez a hatalmas terület milyen módon vált elkerített magánterületté.

Tessely kolléga majdnem köpött egyet, amikor a terület korábbi tulajdonosáról, egy izraeli üzletemberről beszélt, aki szerinte bankokat akart kiforgatni a pénzéből. Fogalmunk nincs, ezt ő honnan tudja, de áldott szerencsénkre nem sikerült neki: az izraeli gyanús alak helyszínre tervezett golfközpont/üdülőfalu projektje dugába dőlt, ezért a mintegy 170 hektárnyi belterületet 2012-ben 2,8 milliádért hirdették eladásra.

Rögzítsük: az Erőmű-tó és környéke tehát korábban is magántulajdonban volt, ám a helyiek közül sokan jártak arra sétálni, biciklizni, kirándulni és a korábbi tulajdonosok engedélyével hivatalosan működött ott egy horgászegyesület is. Aztán jött Mészáros Lőrinc és bekebelezte az egészet. Leegyszerűsítve: ő nem csak akarta, de neki sikerült is. Zsebre rakta az ország egy újabb szeletét.

Rögzítsük azt is, hogy az önkormányzat miért nem gondolt arra Tessely szerint, hogy megszerezze a területet (értsd úgy, hogy a köz javára, turisztikai és egyéb célokra hasznosítsa):

„… itt 100 és 200 hektár közötti területről volt akkor szó, és az engem megelőző polgármester idején ez belterületbe lett vonva. Ezért, ha meg akartuk volna vásárolni, csillagászati összegekbe került volna”.

Hát akkor inkább legyen a Mészárosé, a büdös paraszt meg úgyse fogja soha megtudni, hogy mennyiért vette meg a helyi földesúr azt a területet, amit ő immár legfeljebb a rácson túlról szemlélhet, sötétített ablakú autók, kamerák és biztonságiak gyűrűjéből.

És végül rögzítsük azt is, hogy amikor Mészáros cége 2014-ben a terület boldog tulajdonosa lett, elvileg telekadót is kellett fizetnie, ám az atv.hu korábbi információi szerint a felcsúti bunkó érkezése után nem sokkal a bicskei önkormányzat eltörölte a rendelkezést. Ezért, láss csodát, 2015. január elsejétől a négyzetméterenkénti 50 forintnyi (=hektáronként 500 ezer forint) adókötelezettség megszűnt. (Zárójel: ezt megelőzően éppen a nem bicskei, nem Bicskén élő korábbi polgármester  – Tessely Zoltán – duplázta meg az építményadót.)

Persze ez csak mellékszál, jelentéktelenség a gatyából kilógó seggű, de legalább nagyvonalú népnek. Az egy év alatt 100 milliárddal zsírosodó sötét strómannak adót sem kell fizetnie azért, amiért mindenki másnak, aki nem stróman, nem politikai haszonleső és végrehajtó, kemény dolgozó hülye, annak kell. Végül is nem baj. Jó, hogy nem a szocialisták, gyíkemberek, Soros-bérencek, nem igaz? Bezzeg Botka luxuskarórája.

A személyre szabott törvénykezés, a legalizált lopás és korrupció hektáronként húzza ki az országot a lelkesen apatikus lakók lába alól. Szépen, sorban, lassan, de biztosan. Ma még csak az Erőmű-tó, holnap a Balaton. És? Jó, hogy nem az izraeli csinált oda üdülőfalut és fizetett telekadót, ahogy Mészáros már nem fizet. Mert nekünk az sokkal jobb, ha Mészáros nem fizet adót, nem növeli az önkormányzat bevételét. Mi annak örülünk, ha a közpénzeket törvényesen megcsapolva, nulla munkahelyet teremtve, a térség fejlődését nem segítve, elkerítget magának egykor közös használatban lévő területeket.

Itt van jelentősége annak, hogy az önkormányzat, vagy az ország állítólag legnagyobb civil szervezete (Magyar Országos Horgász Szövetség) nem a közösség érdekeit érvényesíti, hanem a maffiát támogatja a harácsolásban. Ahelyett, hogy a térség profitálna a természeti adottságaiból, örüljön, hogy a földesúr egyáltalán megtűri a lakókat a környéken. A Tessely Zoltán-féle büszke szolgák pedig – akik más körülmények között a vezér kisvasútjának meghosszabbítása mellett kampányoltak és magasról tettek a potenciálisan sérülő  magántulajdonra – elmagyarázzák, hogy a csóró önkormányzat labdába sem rúghatott a csillagászati összegekkel szemben.

Hát jó. Szerintem is, csinálják csak. Kastélyok, szállodák, legelők, kaszálók, hegyek, völgyek, Balaton. Mindent vegyenek meg, kerítsenek el, rakjanak zsebre.

Ameddig van lehúzható bőr az ország testéről, addig ne álljanak meg.

Ameddig van fapados troll, aki minden, a szemét felnyitni akaró cikk alá képes odahányi, liberálfasisztázni, sorosozni, hazaárulózni, addig lopjanak el mindent.

Ameddig emberek szerint rendben van, hogy miközben ők adót fizetnek, a milliárdos oligarcháknak nem kell adót fizetni, addig tényleg kár lenne leállni ezzel az ordas meneteléssel.

Ameddig választásokat eldönteni képes emberek még mindig úgy érzik, hogy ez őket nem érinti és Soros minden bajuk forrása, ameddig van terület, ahol a levegővételért még nem kell fizetni, addig verjenek szét mindent.

Ameddig a magyarság fokmérője a gyurcsányozás-migránsozás-brüsszelezés, addig jól van ez így.

Ameddig van talpalatnyi terület, ahol még lehet kirándulni, horgászni, addig nincs más feladat, mint a nemzeti büszkeség patikamérlegén újra és újra magunkat értékesebbnek találni másoknál.

A fájdalmas kijózanodás után meg majd lehet valaki mást hibáztatni. Pontosan ugyanúgy, ahogy eddig is.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.