Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Azt meg csak nem gondolhatja komolyan az ÉSZT, hogy valamelyik miniszter keresztlányának a gyereke kevesebbet fog keresni, mint egy egyetemi oktató?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Végre megszületett a felsőoktatási bérreform. Én ugyan még nem találkoztam vele, de az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés már igen, mert reagáltak is rá frissen, azon melegében az MTI Országos Sajtószolgálatánál. Íme:

„Az Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés (ÉSZT) örömmel értesült, hogy Palkovics államtitkár úr magáévá tette az »egyenlő munkáért járó értékarányos, lehetőség szerint egyenlő juttatás követelményének« elvét. Azt azonban nem értjük, hogy miért pont a minisztériumi főosztályvezetők és osztályvezetők bérével méri össze a Budapesti Műszaki Egyetemen dolgozó, magasan kvalifikált egyetemi oktatók bérét?!

A munkaerőpiac magasabbra értékeli az informatikusok tudását, mint a minisztériumi vezetőkét. Ez miért baj Államtitkár Úr? A legtöbb elemzésből az derül ki, hogy képzett informatikusból van hiány. A minisztériumi osztályvezetőket, főosztályvezetőket egyik statisztikában sem említik, mint hiányszakmát. Lassan többen dolgoznak osztályvezetőként, főosztályvezetőként, helyettes államtitkárként és államtitkárként a kormányban, mint ahány egyetemi oktató marad az országban!

Miközben a magyar felsőoktatás egyik legnagyobb problémája az agyelszívás, egy ilyen utasítással csak azt lehet elérni, hogy az érintett oktatók, otthagyják munkahelyüket.
Ezért javasoljuk Államtitkár Úrnak, hogy inkább az országban dolgozó többi egyetemi oktató-kutató bérét emelje, ne a BME oktatóinak bérét csökkentse!

Kiadó: Értelmiségi Szakszervezeti Tömörülés

Jól látja az ÉSZT, a kormány célja egyáltalán nem az értelmiség megtartása. Pontosabban nem a jelenlegi értelmiség megtartása. Majd a kormány kinevezi az új értelmiséget, ahogy kijelölte az új tőkésosztályt is, ahogy elvette a trafikokat, földeket, kaszinókat az eddigi tulajdonosoktól és üzemeltetőktől és odaadta azoknak a híveinek, akiknek a támogatására számítani óhajt a jövőben.

Az új értelmiség kiépítése is hasonló módon történik. Senkit nem érdekelnek a BME oktatói (sem). Ha esetleg szót emeltek a CEU mellett, akkor meg örüljenek annak, hogy ki nem rugdosták őket a helyükről, mert például Orbán Ráhel is nagyon jól tud oktatni és csukott szemmel állíthatom, hogy Mészáros Lőrinc is megállná a helyét a katedrán is.

Az meg csak természetes, hogy minisztériumi főosztályvezetőkből, helyettesekből, államtitkárokból és helyettesekből komoly igény mutatkozik, mert valahová csak el kell helyezni a rokonságot, focicsapatot, ilyesmit. A munkát úgyis elvégzi az a néhány szakember, aki még megmaradt, a többi helyet feltöltik ilyenekkel. Sőt, létre is hoznak ilyen posztokat, hogy legyen mit feltölteni.

Azt meg csak nem gondolhatja komolyan az ÉSZT, hogy valamelyik miniszter keresztlányának a gyereke kevesebbet fog keresni, mint egy egyetemi oktató? Na, ugye! Természetesen az ő bérükhöz kell belőni a BME oktatóinak bérét, mert különben micsoda családi perpatvarok lennének. Csak nem venné a lelkére az ÉSZT, hogy apa forduljon fiú ellen, keresztgyerek a nagyi ellen, szerető a feleség ellen, régi harcostárs a balszélső csatár ellen? Ha nincs ilyen csatár poszt, akkor majd még azt is létre kell hozni. Kiemelt fizetéssel, természetesen.

Egyébként fel nem foghatom, miből gondolja az ÉSZT, hogy ezt a kormányt, külön Palkovics László államtitkár urat egyetlen pillanatig is érdekli a felsőoktatás helyzete, az országból kiáramló munkaerő, az oktatás színvonalának folyamatos zuhanása.

A hiányszakmákat is át kell értékelni. Gyári munkások kellenek a bedolgozóiparba, mezőgazdasági dolgozók (magyarul jobbágyok) az uraságok földjeire, disznótenyésztők, gázszerelők és legfőképpen alázatos, minimálbérért szorgosan dolgozó munkavállalók, valamint közmunkások.

Azt sem tartom kizártnak, hogy következő körben kirugdossák az egyetemi oktatókat és közmunkásokkal pótolják őket. Természetesen az ország, a keményen dolgozó magyar kisemberek érdekében. Bizony.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.