Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most fedeztem fel, hogy én valamiféle szimbiózisban élek Bayer Zsolttal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bayer Zsolt ismét súlyosan elmebeteg kijelentéseket tett, most éppen a Karc FM rádióban szeretné – legalábbis verbálisan – irtani mindazokat, akik komolyabban veszik a demokráciát, mint ahogy azt Bayer normálisnak tartja. Már amennyiben lehetséges normalitásról beszélni egy olyan közszereplő esetében, aki a civil tiltakozók pofáját örömmel beverné, amiért azok be merészeltek menni az ország házának régóta és bőségesen megszentségtelenített falai közé. Akit érdekel, ITT olvashatja a sztorit.

Most fedeztem fel, hogy én valamiféle szimbiózisban élek Bayer Zsolttal, mert ahogy ő egyre idegesebb lesz, én úgy nyugszom meg. Nekem Bayer, Németh Szilárd és társaik fokozódó idegessége kimondottan tetszik. Nem perverzióból, nem Bayer Zsolt magánemberrel van bajom, mert vele nincs, nem is ismerem, nem is érdekel. A jelenség, amit képvisel, az nem tetszik. Bayer Zsolt magánembert sem megítélni, sem elítélni nincs jogom, de késztetésem sincs erre. Azonban a jelenséget feltétlenül jogomban áll boncolgatni.

Bayer Zsolt lényegében nem más, mint a kormány bűzös szellentése. Valószínűtlen, hogy Orbán Viktor lábszagának hatósugarában túl sok önálló gondolat születhetne, az pedig ennél is valószínűtlenebb, hogy bárki, aki elnyerte a közös moslékos vályúból zabálás jogát, az saját véleményt fogalmazhatna meg nyilvánosan. Nekik bizony elég alaposan körül van rajzolva a feladat, amit teljesíteni kell. Bayer – miután értelmes ember – biztosan tisztában van a parlament funkcióival, a civilek tiltakozásának okaival és úgy általában a demokratikus jogok működésének alapelveivel. Ha történetesen nem az Orbán-kormány székelne az ország fejére, hanem valaki más és az Orbán-Lázár-Kövér trió menne be egy ilyen bizottsági ülésre valamiért tiltakozni, akkor most Bayer sikongva tapsikolna és ünnepelné a demokráciát. Tudomásom szerint amikor Orbán Viktor kordont bontott, akkor sem verdeste magát a földhöz, hogy meg van támadva az ország.

Szó sincs itt elvekről. Egyszerűen arról szól a történet, amiről az egész kormány működése. Pénzről, hatalomról, az urak asztaláról lehulló koncon való marakodásról. Annak a beteg eszmének a sulykolásáról, hogy a felkent kormány dolgába senki nem szólhat bele, mert az egyenlő a hazaárulással. A társadalomnak összességében, a civileknek egyenként, vagy csoportosan sem áll jogában sem véleményt nyilvánítani, sem kiállni valami mellett, mert az szembe megy a nemzet érdekeivel.

Ha nem vesszük készpénznek mindazt, amit a kormány és a propaganda le akar nyomni a torkunkon, akkor roppantul egyszerű a valóságot tisztán látni. Szó sincs itt sem jobboldalról, sem baloldalról, nincsenek konzervatív politikusok és liberális ellenség, sem a kertek alján sunnyogó kommunisták, de még nemzeti érzelmű, keresztény értékrendű hazafiak sem. Jéghideg számítás van. Üzleti és hatalmi harcok vannak, bűnszervezetben elkövetett rablás van és mindezek zavartalan működéséhez szükséges a néphülyítő propaganda a jó jobboldali kormányról és az ellenségről.

Eddig úgy tűnt, hogy működik is gond nélkül, de a homokvár kezd összeomlani. Európa radikalizálódása, a nacionalista szólamok mégsem tudják átvenni az irányítást. Márpedig Orbán ennek a farvizén óhajtott csónakázni, lehetőleg örök időkig. A demokratikus rend lebontása nem véletlen baleset volt. A jobboldali politika nem ellensége a demokráciának, már amennyiben valóban jobboldali politikáról, és nem szervezett bűnözésről beszélünk.

Egyszerre túl sok minden történt. A napvilágra került korrupció, a sikerpropaganda ellenére is egyértelműen látható rombolás, az Unió karakteresebb kiállása, az egyre nyilvánvalóbbnak tűnő orosz befolyás kikezdte a NER rendszerét. Ez nem fog javulni, viszont romlani fog. Egy év nem sok, de mégis rengeteg. Egy év alatt még bármi történhet. Márpedig a rezsim nem bukhat, egyszerűen túl nagy a tét. Erről szól és erről fog szólni az elkövetkező időszakban a propaganda.

Kétségem sincs, a kormány és minden kiszolgálója mindent meg fognak tenni azért, hogy visszagyömöszöljék a szellemet a palackba. Akár verbális, akár fizikai erőszakkal is. Bayer csak erről beszélgetett a rádióban. A maga szelíd módján megfenyegetett mindenkit, aki veszélyezteti a flekkenkénti jogdíját, vagy azt, hogy drágábbra cserélhesse a terepjáróját. Ha komolyan és korrigálhatatlanul süllyedni kezd a hajó, az ilyen harcos honvédők fognak a legfürgébben elfutni és máról holnapra azt is letagadják, hogy valaha közük volt bármihez is.

Jelenleg ott tartunk, hogy a propagandista veréssel fenyegeti a társadalmat. Nem először és nem is utoljára. Nem kell vele foglalkozni a szükségesnél többet, mert el fog múlni. A bayerzsoltok mindig elmúlnak. adomany-1