Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Fiktív gyászjelentés: Elhunyt Soros György

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Életének 87. évében, családja körében elhunyt Soros György, a leggazdagabb magyar üzletember – tudatta a család nevében Kovács Zoltán kormányszóvivő. Szombaton a budapesti Kossuth téren csendes megemlékezést tartanak, ahol jelen lesz Áder János a Magyar Köztársaság elnöke, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is. A milliárdos üzletember végakarata szerint hamvait Budapesten a Karmelita kolostor erkélyéről szórják majd szét.

„Nagy veszteség a világnak, még nagyob veszteség a Fidesznek” (Orbán Viktor)

Soros György neve a fekete szerda néven emlegetett valutapiaci spekuláció révén lett közismert, melynek következtében összeomlott a brit font árfolyama.

Halála hírére a kormány válságtanácsot hívott össze a Fidesz-székházban, melynek feladata a Soros György által hagyott űr kezelése. A közel 80 fős tanácskozáson részt vettek a Fidesz alapítói, a Fidelitas vezetői és a Civil Összefogás Fórumának prominens képviselői is.

A tanácskozásról titkos hangfelvétel szivárgott ki melynek szövegét először itt adjuk közre:

 „Azt hittem, csalánba nem üt a ménkű. De mégis.”

(Orbán Viktor)

A tanácskozás első felszólalójaként Orbán Viktor bejelenti, hogy a hír igaz, miszerint Soros György váratlanul, szívroham következtében tegnap éjjel elhunyt, így nem csak életében shortolta az angol fontot, de halálában is shortolta a Fidesz választási kampányát. A teremben hirtelen síri csend lett urrá.

Böröcz László, a Fidelitas elnökének szemében könnycsepp csillant. Ne sírj! – mondta Schmidt Mária, majd csak találunk egy gazdag zsidót helyette – próbálta nyugtatgatni. Nem a Soros miatt könnyezem, hanem azért a 2000 darab óriásplakátért, amit hiába nyomtattunk ki 100 millióért.

Közben a teremben a miniszterelnök erőteljes hangon folytatta felszólalását:

A tiszta, egyenes beszédet mindig jobban kedveltem a kacifántos brüsszeli hadovánál, ezért javaslom, hívjuk össze az összes magyar származású Soros-ösztöndíjast, hogy a rossz hírt első kézből hallják.”

– Mind itt vagyunk, Viktor – válaszolta halkan Kövér és homlokát a tenyerébe temette.

A teremben újra csend támadt.

– Mi legyen most a rengeteg molinóval és táblákkal amit a békemenetre csináltattam? – kérdezte Csizmadia. Egy rakás pénzt fizettem a transzparensekért és szórólapokért is.

– Ne bánkódj – tette vállára a kezét Bayer, úgysem a te pénzed volt. Majd a Lőrinc nyomdáiban nyomtatunk újakat. Szebbeket-nagyobbakat. – Csizmadia láthatóan megnyugodott.

– Mit mondok most az embereknek? – folytatta Gulyás Gergely. Se migránsok, se Soros? Valamit ki kellene találni nagyon sürgősen, mert az embereknek mégis csak utálniuk kellene valakit. Vagy nem? – és kérdően a miniszterelnökre nézett.

– Majd a Kósa kitalál valamit – kiáltotta Németh Szilárd. Az a kupakokkal és a tuszi-hutukkal is meg tudta etetni az embereket. Ezt is megeteti velük valahogy. Csak nehogy nekem kelljen. Nekem elég volt a rezsicsökkentést lenyomni a torkukon. Azóta is tikkel a szemem. Ekkor mindenki a Kósára nézett, akin látszott, hogy újra kell még boot-olnia, hogy felfogja a történteket. Soros-soros-soros-so… hajtogatta.

– Hagyjátok szegényt, teljesen kész van – mondta Lázár.

Ekkor a terem végéből mély hangon megszólalt L.Simon:

– Szerintem fújjuk le Paks 2-t. Azzal biztosan megnyernénk a választásokat. Hamar elfelejtenék az emberek Sorost, meg a CEU-ügyet. A teremben hangos fújolás hallatszott, így adták L. Simon tudtára ötlete eretnek mivoltát.

– Megmondom mi lesz – állt fel Orbán Viktor. Először is Lázár bejelenti, hogy Soros Györgyöt a magyar állam saját halottjának tekinti és elrendel egynapos nemzeti gyászt. Közben a Csizmadia összeszedi a megmaradt CÖF-ös nyugdíjasokat és a Bem téren megemlékezést tartanak a legnagyobb magyar üzletember munkásságáról. Mária! – a tied lesz a Terror Házának átrendezése. Legalább a fele Soros gyermekkori, nácik elleni szervezkedéseiről szóljon. Mindegy mi a körítés, csak mentsen meg pár zsidót. Gergő! A te feladatod lesz az emberek fejébe belesulykolni, hogy a kormány mindig is Soros György mellett állt. Kósa! A te feladatod… Na jó, a Kósát tényleg hagyjuk.

– De Viktor, eddig pont az ellenkezőjét szajkóztuk, már lassan egy éve – mondta Szijjártó. Mit fognak szólni a választóink ehhez a nyilvánvaló pálforduláshoz?

– A keresztényüldöző Saulból is Pál apostol lett, akkor miért ne tehetnénk mi is ugyanazt? Emlékeztek mit mondtam az utolsó Fidesz kongresszusán a büfében?

– Hát persze Viktor:

„Eljött az az idő, amikor bármit megtehetünk büntetlenül, és annak akár az ellenkezőjét is.”

– Értitek már?

– Igen értjük, de kit fogunk utálni ezentúl?

– Úgy látom, mégsem értitek. Az emberek azt fogják utálni, akire mi rámutatunk.

Jáger Tamás  

A történetet természetesen a fantázia szülte. Soros Györgynek jó egészséget kívánunk. 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.