Fiktív gyászjelentés: Elhunyt Soros György

Fotó: via Red Pill Times Fotó: via Red Pill Times

Életének 87. évében, családja körében elhunyt Soros György, a leggazdagabb magyar üzletember – tudatta a család nevében Kovács Zoltán kormányszóvivő. Szombaton a budapesti Kossuth téren csendes megemlékezést tartanak, ahol jelen lesz Áder János a Magyar Köztársaság elnöke, valamint Orbán Viktor miniszterelnök is. A milliárdos üzletember végakarata szerint hamvait Budapesten a Karmelita kolostor erkélyéről szórják majd szét.

„Nagy veszteség a világnak, még nagyob veszteség a Fidesznek” (Orbán Viktor)

Soros György neve a fekete szerda néven emlegetett valutapiaci spekuláció révén lett közismert, melynek következtében összeomlott a brit font árfolyama.

Halála hírére a kormány válságtanácsot hívott össze a Fidesz-székházban, melynek feladata a Soros György által hagyott űr kezelése. A közel 80 fős tanácskozáson részt vettek a Fidesz alapítói, a Fidelitas vezetői és a Civil Összefogás Fórumának prominens képviselői is.

A tanácskozásról titkos hangfelvétel szivárgott ki melynek szövegét először itt adjuk közre:

 „Azt hittem, csalánba nem üt a ménkű. De mégis.”

(Orbán Viktor)

A tanácskozás első felszólalójaként Orbán Viktor bejelenti, hogy a hír igaz, miszerint Soros György váratlanul, szívroham következtében tegnap éjjel elhunyt, így nem csak életében shortolta az angol fontot, de halálában is shortolta a Fidesz választási kampányát. A teremben hirtelen síri csend lett urrá.

Böröcz László, a Fidelitas elnökének szemében könnycsepp csillant. Ne sírj! – mondta Schmidt Mária, majd csak találunk egy gazdag zsidót helyette – próbálta nyugtatgatni. Nem a Soros miatt könnyezem, hanem azért a 2000 darab óriásplakátért, amit hiába nyomtattunk ki 100 millióért.

Közben a teremben a miniszterelnök erőteljes hangon folytatta felszólalását:

A tiszta, egyenes beszédet mindig jobban kedveltem a kacifántos brüsszeli hadovánál, ezért javaslom, hívjuk össze az összes magyar származású Soros-ösztöndíjast, hogy a rossz hírt első kézből hallják.”

– Mind itt vagyunk, Viktor – válaszolta halkan Kövér és homlokát a tenyerébe temette.

A teremben újra csend támadt.

– Mi legyen most a rengeteg molinóval és táblákkal amit a békemenetre csináltattam? – kérdezte Csizmadia. Egy rakás pénzt fizettem a transzparensekért és szórólapokért is.

– Ne bánkódj – tette vállára a kezét Bayer, úgysem a te pénzed volt. Majd a Lőrinc nyomdáiban nyomtatunk újakat. Szebbeket-nagyobbakat. – Csizmadia láthatóan megnyugodott.

– Mit mondok most az embereknek? – folytatta Gulyás Gergely. Se migránsok, se Soros? Valamit ki kellene találni nagyon sürgősen, mert az embereknek mégis csak utálniuk kellene valakit. Vagy nem? – és kérdően a miniszterelnökre nézett.

– Majd a Kósa kitalál valamit – kiáltotta Németh Szilárd. Az a kupakokkal és a tuszi-hutukkal is meg tudta etetni az embereket. Ezt is megeteti velük valahogy. Csak nehogy nekem kelljen. Nekem elég volt a rezsicsökkentést lenyomni a torkukon. Azóta is tikkel a szemem. Ekkor mindenki a Kósára nézett, akin látszott, hogy újra kell még boot-olnia, hogy felfogja a történteket. Soros-soros-soros-so… hajtogatta.

– Hagyjátok szegényt, teljesen kész van – mondta Lázár.

Ekkor a terem végéből mély hangon megszólalt L.Simon:

– Szerintem fújjuk le Paks 2-t. Azzal biztosan megnyernénk a választásokat. Hamar elfelejtenék az emberek Sorost, meg a CEU-ügyet. A teremben hangos fújolás hallatszott, így adták L. Simon tudtára ötlete eretnek mivoltát.

– Megmondom mi lesz – állt fel Orbán Viktor. Először is Lázár bejelenti, hogy Soros Györgyöt a magyar állam saját halottjának tekinti és elrendel egynapos nemzeti gyászt. Közben a Csizmadia összeszedi a megmaradt CÖF-ös nyugdíjasokat és a Bem téren megemlékezést tartanak a legnagyobb magyar üzletember munkásságáról. Mária! – a tied lesz a Terror Házának átrendezése. Legalább a fele Soros gyermekkori, nácik elleni szervezkedéseiről szóljon. Mindegy mi a körítés, csak mentsen meg pár zsidót. Gergő! A te feladatod lesz az emberek fejébe belesulykolni, hogy a kormány mindig is Soros György mellett állt. Kósa! A te feladatod… Na jó, a Kósát tényleg hagyjuk.

– De Viktor, eddig pont az ellenkezőjét szajkóztuk, már lassan egy éve – mondta Szijjártó. Mit fognak szólni a választóink ehhez a nyilvánvaló pálforduláshoz?

– A keresztényüldöző Saulból is Pál apostol lett, akkor miért ne tehetnénk mi is ugyanazt? Emlékeztek mit mondtam az utolsó Fidesz kongresszusán a büfében?

– Hát persze Viktor:

„Eljött az az idő, amikor bármit megtehetünk büntetlenül, és annak akár az ellenkezőjét is.”

– Értitek már?

– Igen értjük, de kit fogunk utálni ezentúl?

– Úgy látom, mégsem értitek. Az emberek azt fogják utálni, akire mi rámutatunk.

Jáger Tamás  

A történetet természetesen a fantázia szülte. Soros Györgynek jó egészséget kívánunk. 

adomany-1