Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mostantól csak a kormánypárt plakátolhat, természetesen a mi érdekünkben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

És még mondja valaki, hogy a Fidesz nem hajol le az apróért is. De mennyire, hogy lehajol! Kósa Lajos – mert mostanság ő a legokosabb Lajos széles e hazában – tájékoztatta a sajtót a kormány legújabb szép tervéről. Mutatom:

„Még a héten benyújtja az Országgyűlés elé a pártok tiltott támogatásáról szóló javaslatát a nagyobbik kormánypárt annak érdekében, hogy a politikai tömörülések a reklámhordozókat csak piaci áron vehessék igénybe. Kósa Lajos elmondta: a törvénymódosítás célja, hogy ne valósulhasson meg burkolt párttámogatás azzal, hogy piaci ár alatt kapják meg a plakáthelyeket a tömörülések. Ezzel »a Jobbiknak is segíthetnek, hogy kiszabadulhassanak Simicska Lajos hálójából« – mondta, de utalt Lendvai Ildikó szocialista politikus korábbi kijelentésére is, miszerint Soros Györgynek befolyása van a baloldalra.
Hangsúlyozta: továbbra is meg kell nehezíteni, hogy milliárdosok pártokat vásárolhassanak fel, hogy ne néhány oligarcha dönthesse el a választók helyett, mi legyen az országban”. (MTI)

Hát nem gyönyörű? Amint a Fideszt szétfeszíti a segítőkészség. Esküszöm, könnybe lábad a szemem. Amúgy az a bajuk, hogy a Kétfarkú is plakátol és a Jobbik is. Márpedig itt senkinek nincs ilyen jogosítványa, csak a kormánypártnak. Ők pedig meg tudják fizetni, futja az adófizetők pénzéből. A CÖF-öt meg nem érinti a dolog, mivel ők annyira civilek, hogy a fal adja a másikat.

Az egyébként nem lenne túl nagy baj, ha az oligarchák nem pancsolnának bele a politikába, de ez igaz lehet Csányira éppen úgy, mint Demján, vagy a nagy klasszikus, Simicska Lajos esetében is. Mészáros Lőrincet a magam részéről nem sorolom ide, mert szerintem ő nem oligarcha. Kizártnak tartom, hogy bármiféle politikai befolyása lenne, ahhoz kevés a gázszerelői tapasztalat. Ő más kategória.

De kanyarodjunk vissza a plakátos történetre. Ezek szerint annyira rinyál ártunk és ormányunk, hogy még ilyen apró kis ösvényt sem óhajt meghagyni az ellenzéki pártoknak. A Fidesz nyilván simán tolhatja (és a választások közeledtével fogja is tolni egyre durvábban) a plakátokat és amennyiben ez nem elég, majd a CÖF a segítségükre siet, ahogy ez szokása neki.

A többieknek esélyük nem lesz a választás idején plakátkampányra. A magam részéről nem annyira fájlalnám, ha a kormánypártnak sem lenne lehetősége telerondítani az országot, de ettől még ez megint egy geci húzás. Mitől rettegnek ennyire? Kinyírták, pontosabban fideszesítették a megyei lapokat, irtják a sajtót, próbálkoznak a blogszféra elfoglalásával. Az más kérdés, hogy ahhoz, hogy abban a szegmensben véleményformálók lehessenek, minimum jól kellene írni, de a tehetséget sem megvenni, sem ellopni, sem államosítani nem lehet. Tehát az olvasók ezután is azt olvassák, ami nekik tetszik és az nem a közpénzből fizetett blogcsoport.

Én már egészen komolyan azon sem lepődnék meg, ha valamelyik nagyeszű benyújtana egy olyan törvényjavaslatot, miszerint a választáson csak olyan pártok indulhatnak, amelyek neve effel kezdődik, idesszel végződik és legalább egy Viktor nevű is van a pártvezetésben. Még ez is bekövetkezhet, Kósa Lajost meg majd kitolják a függöny elé és elmagyarázza, hogy a demokrácia, a kereszténység és a nemzeti büszkeség érdekei ezt kívánják.

Kezd rendkívül szánalmas lenni a kormány vergődése. Nem baj, nekem tetszik.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.