Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Olvasói levél: A csicskák, a csicskapárt és a csicska-párttag

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az Orbán nevű Soros csicskásának nevezte a Jobbikot a Parlamentben. Ezzel olyan szót vitt be a Tisztelt(?) Házba, melyet kultúrember nyilvánosan, sőt az ország nyilvánossága előtt nem használ.

Puff, meg is bukott az előző jelző, hiszen kultúrembert írtam, ami látható, hallható, hogy az Orbán nevűre nem vonatkozik.

De ugorjunk is tovább, hisz OV szóra sem érdemes.

A Die Presse 2017. április 13-án 18:20-kor megjelentetett egy írást Boris Kálnokytól, aki több forrásból megerősített hírre hivatkozik. Mégpedig leírja, hogy Palkovics államtitkár, Balog HR-miniszter és Gulyás Gergely Fidesz-alelnök a Lex-CEU ellen foglalt állást, de ezt az álláspontjukat nem tudták érvényesíteni. A cikk azt is megjegyzi, hogy ezt a törvényt később akarták meghozni, de OV nyomására előbbre hozták.

Mint azt láttuk és – sajnos – hallottuk, a döntés után teljes mellszélességgel kiálltak az elfogadott törvény mellett. Ez nagyon helyes. Ha tagja vagyok egy – akár demokratikus – szervezetnek, akkor a döntés után a szervezet álláspontját kell képviselni. Katonai fegyelemmel.

Ennek a fent említettek eleget tettek, tesznek.

De ha azt vesszük, hogy ezen emberszabásúak a törvénymódosítás ellen voltak és álláspontjukat nem tudták érvényesíteni OGV-vel szemben, akkor tiltakozásul le kellett volna mondaniuk a pozíciójukról. Ezzel tudtak volna nyomást gyakorolni. Ám ezt nem tették, tehát csicskáivá váltak az Orbán nevűnek.

Ha megnézzük és elgondolkodunk azon, hogy ki kicsoda, akkor a következőket látjuk:

Balog Zoltán református lelkész, országgyűlési képviselő, 2010-től a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, 2012-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetője.

Tehát, akár tisztességes állása is lehetne. Sőt, boldogan és békében élhetne. De nem, ő inkább politikusnak állt. Persze ehhez ismerni kell a református egyház „kinevezési” rendjét. A református egyházban ugyan is a lelkészeket a közösség hívja meg. Kérdezem én: elégedetlen volt legutóbbi egyházi közössége a tevékenységével, ami miatt érdemes volt elhagyni az egyház és az Isten szolgálatát? Ha ez igaz, akkor ennek híre megy a közösségekben, nem hívják sehová. Nem volt olyan közösség, amely hívta volna? Ezek szerint nem, ezért nem maradt hát más, mint megélhetési politikussá válni, beállni csicskásnak az OV kormányba.

Palkovics László Széchenyi-díjas magyar gépészmérnök, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. 2014-től az Emberi Erőforrások Minisztériuma felsőoktatásért felelős államtitkára.

Annak az MTA-nak tagja, amely tiltakozott a törvénymódosítás ellen. Most akkor vagy a rendes tagságról kellett volna lemondani vagy az állami fizetésről?

Kétlem, hogy nem tudott volna megélni a magyar gépészmérnöki fizetésből, több nyelv felsőfokú ismeretéből. Akár mint nyelvoktató. Vagy ment volna inkább Londonba mosogatni – akkor megőrizhette volna függetlenségét. De nem vállalta 500 ezer kivándorló életét, inkább politikus lett. Hisz a Széchenyi- és más díjak birtokosaként, az egyetemi tanári állás, az akadémiai tagság nem hoz annyit a konyhára, hogy gyarapíthassa földjét, telkét, Lamborghini traktor, Mitsubishi és BMW állományát.

Gulyás Gergely magyar jogász, szakpolitikus. A Fidesz országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese.

Szarul fizet a jogász pálya? Vagy szar a jogász? Netán küzdeni kellene az ügyfelekért?

Egy ismert ügyvéd fiaként született. Nehéz sors…

A Lónyay Utcai Református Gimnáziumban érettségizett. Majd 2004-ben szerzett jogi diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karán (reformátusként… Miért nem a Károlin?), és 2007-ben szakvizsgát tett. 2004-től ügyvédjelölt, 2008-tól ügyvéd. 2005-től megbízott egyetemi oktató a Károli Gáspár Református Egyetem Alkotmányjogi Tanszékén.

Immár másodszor látjuk, hogy szarul fizet az oktatás… Ügyvédet sem láttam éhen halni.

Basszus! Nem vagyok Jobbik-hívő, de tudat alatt már vagy harmadszor hivatkozom rájuk.

Ha három ilyen a Fidesz – Mengyi Rolanddal, Kósával, Lézer Jánossal, Rezsi(m) Szilárddal, kiflicsücsök- és nyugdíjpénztár ellopó Selmeczi Gabriellával, barackmagos Simon L. Lászlóval, Farkas roma munkavilága Flóriánnal, Kubatov-lista Gáborral, Szijjártó-futsal Péterrel, Ragyás-lopTónival, Tiffán alkoholmámor Zsoltival, Lezsák-MDFelhgyó Janival, Budai bukottelszámolóbiztos Gyulával, Papcsák bukottpolgármester Ferenccel, bekötöttfejű Révész Mártírral, Simonka eljárásalattáló Györggyel terhelt frakciójának tagja -, akkor milyen a többi országvesztő?

Nehogy kifelejtsük a csatlósokat: Hoffmann MSZMP Rózát, aki elkezdte szétverni az alapoktatást, Rubovszky mindenkitmegvédünkakifideszesvagyonnyilatkozat Györgyről, Semjén lóhátonbevonulóés vadász Zsoltról.

És akkor ma még meg sem emlékeztünk a pénztárnok, de nagyonbarát és nagyonsikeres Mászáros Félbalaton-Murau tulajdonos, 15 milláért bérbeadó gázszerelőről.

Czakó Péter

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.